News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Raúl έχει τον λόγο, η Real Madrid δεν θ’απαλλαγεί απ’τον προπονητή της Castilla

Κυριακή 28 Απριλίου 2024

Του José Félix Díaz, αρχισυντάκτη της Marca

Η Καστίγια δεν κάνει την καλύτερή της σεζόν. Ο υποβιβασμός απομακρύνεται και κανείς στον σύλλογο δεν αμφισβητεί την παραμονή του. Το αν θα συνεχίσει ή όχι σ’έναν πάγκο στον οποίο βρίσκεται πέντε σεζόν, θα’ναι δική του απόφαση.


Ο Ραούλ Γκονζάλες είναι θρύλος της Ρεάλ Μαδρίτης και θα’ναι πάντα. Κέρδισε τα πάντα φορώντας τα λευκά και πλέον ως προπονητής συνεχίζει να αποτελεί μια αναφορά για τον madridismo. Βεβαίως έχει επικριτές και ίσως να βρίσκεται πολύ καιρό στον πάγκο της πρώτης θυγατρικής, αλλά συνεχίζει να εκπληρώνει τον στόχο που έχει θέσει η οντότητα. Κανείς στον σύλλογο (απ’αυτούς που κάνουν κουμάντο) δεν αμφισβητεί τον προπονητή, ο οποίος θα παραμείνει στη Ρεάλ Μαδρίτης όσο η επιθυμία του είναι αυτή.

Ο στόχος που έθεσε η αθλητική διοίκηση του συλλόγου είναι να συνεχίσει να διαμορφώνει παίκτες που αγωνίζονται ενάντια σε μεγαλύτερους και μαθαίνουν να ανταγωνίζονται, αλλά η προτεραιότητα είναι η διαμόρφωση. Το να συνεχίσει στο Valdebebas ή να αναζητήσει τη ζωή έξω είναι στο χέρι του και πολύ περισσότερο με την παραμονή πολύ κοντά.

Το 2020, ο Ραούλ κατέκτησε το Youth League με την juvenil ενώ ήταν ήδη προπονητής της Castilla. Αυτή είναι η πέμπτη σεζόν του στο τιμόνι της εφεδρικής ομάδας και η παραμονή δεν είναι παρά μια αντανάκλαση της εμπιστοσύνης που υπάρχει στη δουλειά του, σ’αυτά που μεταδίδει στους παίκτες και στην ικανότητά του ως προπονητής.

Την περασμένη σεζόν η Castilla έμεινε ένα γκολ μακριά απ’την άνοδο. Αλλαγή σεναρίου, έλευση νέας γενιάς παιδιών με φιλοδοξίες να γίνουν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Χωρίς ενισχύσεις από γηραιότερους παίκτες όπως συμβαίνει με άλλες κοντινές και μακρινές θυγατρικές. Ανταγωνίζεται μ’αυτό που εμφανίζεται στην cantera και βάζοντας πάντα πρώτο το συμφέρον της οντότητας. Έχει ακόμη ένα χρόνο στο συμβόλαιό του και σχεδιάζει την επόμενη σεζόν με τον σύλλογο, με επικεφαλής τον Manu Fernández. Κάτι ενδεικτικό, αλλά όχι κάτι οριστικό.

Οι αλλαγές στο αθλητικό του περιβάλλον θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη σκέψη μιας τροποποίησης αυτού του οδικού χάρτη, αλλά είναι κάτι που δεν έχει αποφασιστεί ούτε στο ελάχιστο. Όπως είναι λογικό, ακούει κλήσεις που προέρχονται απ’τη Γερμανία (μέρος του παρελθόντος του είναι εκεί και η εμπειρία του Xabi Alonso είναι κάτι που πρέπει να ληφθεί υπόψη), από κάποια ισπανική ομάδα με την οποία συνδέθηκε αυτή τη σεζόν, άλλες σεζόν με τη Σεβίλλη, αλλά προς το παρόν νιώθει χαρούμενος στη Ρεάλ Μαδρίτης και το’χει πει στον σύλλογο και σ’όποιον πρέπει να το πει.

Ο Αντσελότι, κάτι παραπάνω από ένα αφεντικό

Ο ερχομός του Κάρλο Αντσελότι ήταν μια καλή είδηση ​​για πολλούς στο Valdebebas. Ο Ραούλ δεν ήταν ξένος μ’αυτό. Ο Ιταλός θεώρησε τον πρώην αρχηγό ως έναν ακόμη απ’τους δικούς του. Απόλυτος σεβασμός και η απόδειξη ήρθε όταν συμμετείχε σε πολλές συναντήσεις, με φωνή και ψήφο. Ολική κι απόλυτη κατανόηση. Ο Ιταλός βασίζεται πολύ στον Ραούλ.

Ο Álvaro Arbeloa είναι ο σχεδιασμένος αντικαταστάτης στο Valdebebas για την Castilla, όμως χωρίς ημερομηνία άφιξης. Στο κλαμπ λένε ότι χωρίς βιασύνη, αλλά χωρίς παύση. Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε τη δουλειά του Pau Quesada στην C, συμπεριλαμβανομένης της ανόδου εάν η Castilla παραμείνει στην κατηγορία.

Μιλώντας για την cantera κι ενόψει της επόμενης σεζόν, θα υπάρξουν κάποιες κινήσεις στους πάγκους, η ανάγνωση που έχει γίνει είναι να αλλάξουν κάποιες δυναμικές όσον αφορά τους τεχνικούς. Η φιλοσοφία, σε σχέση με τους παίκτες, θα συνεχίσει να’ναι αυτή του ταλέντου, μακριά απ’αυτές που χρησιμοποιούνται σε άλλες canteras, στις οποίες προέχει η τόσο μοδάτη σωματική διάπλαση στο σημερινό ποδόσφαιρο.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.