News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Mendy ή Davies, υπάρχει χώρος μόνο για έναν στην πλευρά της Ρεάλ Μαδρίτης

Κυριακή 21 Απριλίου 2024

Του José Félix Díaz, αρχισυντάκτη της Marca


Ο Ferland Mendy (28 ετών) έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη όλου του madridismo. Κανείς δεν αμφιβάλλει για τον Γάλλο και για το πόσο συμβάλλει στην ισορροπία της Ρεάλ Μαδρίτης στον αγωνιστικό χώρο. Παράλληλα, το λευκό σύμπαν έχει ενθουσιαστεί στο μέγιστο με το ενδεχόμενο να δει τον Alphonso Davies (23 ετών) ντυμένο στα madridista λευκά απ’τις 30 Ιουνίου. Η αμφιβολία εμφανίζεται όταν αναλύουν και σκέφτονται αν υπάρχει χώρος και για τους δύο σε μια θέση τόσο συγκεκριμένη όπως είναι αυτή του αριστερού μπακ. Λοιπόν, η πραγματικότητα είναι ότι η Ρεάλ Μαδρίτης πιστεύει ότι ο ένας ή ο άλλος, ότι οι δύο παίκτες στο ίδιο ρόστερ και με ταμπέλα βασικού, δεν θα’ταν η καλύτερη απόφαση.

Ο Fran García είναι το τρίτο μέρος σ’αυτήν την ιστορία. Απ’τα πολλά στα λίγα, ο canterano δεν έχει απογοητεύσει όταν έχει παίξει και με τέσσερα χρόνια στο συμβόλαιό του είναι ήρεμος και περιμένει ευκαιρίες. Δεν απελπίζεται, αν και φυσικά θέλει να παίζει περισσότερο. Ο τέταρτος άνδρας είναι ο Miguel Gutiérrez, ο οποίος αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι θα πωληθεί, μια κίνηση απ’την οποία το λευκό club θα’παιρνε το μισό ποσό. Αν δούμε τη ρήτρα, το ποσό που θα καταβληθεί είναι 35 εκατομμύρια ευρώ. Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι παθητικό αντικείμενο, αφού εξαρτάται απ’τη Χιρόνα. Η Μπάγερν παραμονεύει. Όλα ταιριάζουν.

Ο καλύτερος στον κόσμο

Ο Γάλλος, που κατατάσσεται απ’τον Κάρλο Αντσελότι ως ο καλύτερος στον κόσμο όσον αφορά την άμυνα, ολοκληρώνει το συμβόλαιό του στις 30 Ιουνίου του 2025. Πριν καιρό, τέθηκε στο τραπέζι μια ανανέωση που δεν ήταν της αρεσκείας του. Κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου εμφανίστηκε στον ορίζοντα η πιθανότητα του Davies ως μια επιλογή για το μέλλον. Η πιθανή ένταξή του δουλεύτηκε, αλλά λείπει το πιο περίπλοκο, η συμφωνία με τη Μπάγερν, που πιέζει στο μέγιστο για να πετύχει μια υπογραφή ανανέωσης του συμβολαίου του Καναδού.

Ο Mendy έχει καταφέρει να παίξει τα χαρτιά του και το’χει κάνει στηριζόμενος στο παιχνίδι του, σ’αυτή την αμυντική δύναμη που τον έχει μετατρέψει σ’έναν ανυπέρβλητο μπακ για τον Bernardo Silva μεταξύ άλλων. Τώρα ζητείται μια ανανέωση την οποία προηγουμένως απέφευγε, εξ ου και λήφθηκε υπόψη η επιλογή του Ντέιβις.

Από το χέρι του Ζιντάν

Όλοι είναι ευχαριστημένοι με τον Mendy, αυτή τη μεταγραφή που ήρθε μετά από επιμονή του Zinedine Zidane και που έχει πάει ξεκάθαρα απ’τα λίγα στα πολλά. Ο Γάλλος έχει ήδη μεταφέρει ότι δεν σκέφτεται να φύγει απ’τη Ρεάλ Μαδρίτης. Νιώθει καλά, σεβαστός κι απολαμβάνει τη ζωή του τόσο σε καθημερινή βάση όσο κι όταν μπαίνει στο γήπεδο.

Όσο για τον Ντέιβις, η σεζόν του δεν είναι καλή. Είναι η αντίθετη απ’του Mendy. Υπάρχει η αίσθηση ότι όλα όσα λέγονται γι’αυτόν τον βαραίνουν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Η μοίρα έχει θελήσει Ρεάλ Μαδρίτης και Μπάγερν να συναντηθούν στο Champions League. Θα’ναι η στιγμή να μετρήσουν δυνάμεις και να ξεκαθαρίσουν θέσεις και στις δύο πλευρές σχετικά με μια πιθανή επιχείρηση.

Στο Valdebebas ξέρουν ότι ο Davies είναι μια καλή ευκαιρία στην αγορά, αλλά έχουν βρεθεί μ’έναν Mendy που φαίνεται να μπορεί να κάνει τα πάντα. Η τιμή εξόδου του Καναδού θα σηματοδοτήσει μια επιχείρηση που μετρά δύο μπακ που βρίσκονται στις όσο το δυνατόν μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές ισάριθμες αποστάσεις.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.