Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Ο Kovacic χτυπάει φόρμα

Του David G. Medina

Έχει ξεκινήσει βασικός σε έξι απ’τους τελευταίους οκτώ αγώνες της Μαδρίτης



Είναι πίσω. Ο Mateo Kovacic έχει χτυπήσει φόρμα τις τελευταίες εβδομάδες. Έχει ξαναγίνει, εν συντομία, ένας παίκτης κλειδί στα σχέδια ενός Ζιντάν που είχε πάντα μια προτίμηση για το νεαρό Κροάτη μέσο. Ο Γάλλος το αποδεικνύει στην δημιουργία των συνθέσεων της Ρεάλ Μαδρίτης. Μάλιστα, ο Kova έχει υπάρξει βασικός σ’έξι απ’τα οκτώ τελευταία παιχνίδια των παικτών του Chamartín. Σ’αυτά συμπεριλαμβάνεται ο αποφασιστικός αγώνας του Champions League στο Παρίσι κατά της PSG.

Όλα αυτά έρχονται μετά από μερικούς δύσκολους μήνες για τον Κροάτη. Ξεκίνησε τη σεζόν με ταχύτητα πλεύσης και φέροντας την ταμπέλα του βασικού και στα δύο παιχνίδια του Supercopa ενάντια στη Μπαρτσελόνα, αλλά ένας σοβαρός τραυματισμός (μερική ρήξη του μεγάλου τένοντα του δεξιού προσαγωγού) εναντίον του ΑΠΟΕΛ τον κράτησε εκτός της ομάδας για περισσότερο από δύο μήνες. 14 παιχνίδια εκτός κι επιστροφή για να ξεκινήσει στη μάχη για μια θέση σε ένα απ’τα κέντρα με την περισσότερη ποιότητα στον πλανήτη. Ο Kovacic έπρεπε να κερδίσει και πάλι τη θέση.

Κι εκεί είναι όπου παίρνει μια θέση μεταξύ των Modric, Kroos, Casemiro και σία. Τη σήμερον ημέρα, μάλιστα, έχει προσπεράσει στο rotation έναν Isco ο οποίος ξεκίνησε την σεζόν βασικότατος, αλλά που έχει δει να ξεπερνιέται απ’την ώθηση του Lucas, του Asensio κι ενός Kovacic που είναι και πάλι ένας απ’τους συνήθης στις madridistas συνθέσεις.

Η ευελιξία του Kova κάνει να μπορεί ο Zizou να τον χρησιμοποιεί σ’οποιαδήποτε θέση στο κέντρο. Αυτό είναι ένα απ’τα κύρια επιχειρήματα ενός παίκτη ικανού να γίνει η σκιά του Messi, αλλά επίσης και να θέσει όλη του την δύναμη και την ποιότητα στην υπηρεσία μιας ομάδας που καλωσορίζει τη νέα φόρμα που έχει χτυπήσει.




Η σελίδα της στήλης στο facebook: