Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Η PSG φοβάται τον Marcelo

Του Santiago Siguero

Η επιθετική συμβολή του Βραζιλιάνου είναι μια απ’τις ανησυχίες του Emery



Ο Μαρσέλο είναι πίσω. Μετά από μια αμφίβολη έναρξη στη σεζόν, και τον αναπόφευκτο μυϊκό τραυματισμό που συνηθίζει να τον επηρεάζει στις τελευταίες σεζόν (έχασε τρία ματς τον Σεπτέμβριο συν ένα ακόμα από τιμωρία), στα τελευταία παιχνίδια είναι και πάλι ο υπέροχος μπακ που ξηλώνει αμυντικά πλάνα χάρη σ’έναν χειρισμό της μπάλας που έχει ρίζες στην εποχή του ως ποδοσφαιριστής σάλας. Τρεις ασίστ (δύο εναντίον της Depor και μια απέναντι στη Ρεάλ) κι ένα γκολ (ενάντια στη Βαλένθια) αποτυπώνουν με στοιχεία την εμφανή βελτίωση του Marcelo, ο οποίος θα’ναι και πάλι μια απ’τις μεγάλες επιθετικές αναφορές της Ρεάλ Μαδρίτης στο ματς με την Παρί Σεν Ζερμέν.

Αρχηγός με γαλόνια στην λευκή ομάδα, χθες εμφανίστηκε για ν’αναλύσει τον αγώνα ενάντια στην ομάδα του φίλου και συμπαίκτη του στην εθνική, Neymar. «Δεν σκεφτόμαστε μόνο τον Neymar ούτε τους τρεις μπροστινούς, σκεφτόμαστε όλη την PSG. Δεν είπα ότι ο Ney θα παίξει στη Μαδρίτη, είπα ότι θα μπορούσε να παίξει κάποια μέρα. Έχω ανταλλάξει μηνύματα μαζί του, αλλά δεν έχουμε μιλήσει για ποδόσφαιρο. Θα’ταν ένα λάθος να εστιάσουμε μόνο σ’έναν παίκτη. Το συλλογικό είναι το πιο σημαντικό. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε».

Ο Marcelo, 11 χρόνια και 18 τίτλοι με τη Μαδρίτη, συνεχίζει με την πείνα άθικτη. «Το κίνητρο είναι πολύ μεγάλο. Ξέρουμε πώς είναι να κερδίζεις αυτήν την διοργάνωση κι αυτό μας παρακινεί πολύ. Έχω κερδίσει πολλούς τίτλους με τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά έχω κίνητρο κάθε μέρα για να κερδίσω περισσότερα. Αυτό μας βοηθά να υπερασπιστούμε αυτόν τον τίτλο».



Η σελίδα της στήλης στο facebook: