Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Η άφιξη του Neymar, ένα ζήτημα καρδιάς κι όχι κεφαλιού

Του José Félix Díaz, αρχισυντάκτη της Marca

Το αστέρι της PSG περνάει εξέταση στο Bernabéu



Ο Neymar θα πατήσει απόψε το βράδυ σ’αυτό που πολλοί λένε ότι μπορεί να’ναι το σπίτι του μέσα σε λίγους μήνες. Ronaldo Nazario, Marcelo και Guti, τρεις φωνές βάρους με παρελθόν, παρόν και μέλλον μέσα στον madridismo, έχουν μιλήσει κι έχουν καλωσορίσει μια πιθανή άφιξη του πρώην της Μπαρτσελόνα στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου, η σκηνή που θα τον κρίνει γνωρίζοντας ότι δεν είναι πλέον ο αιώνιος εχθρός αλλά ο πιθανός φίλος. Δεν έχουν αμφιβολίες για την κερδοφορία μιας επιχείρησης που θα’ταν η πιο ακριβή στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Ακόμα και κάποιος απ’αυτούς τους τρεις, για την ακρίβεια στη λευκή μισθοδοσία, θα’χε πει ήδη στον Florentino Pérez την καταλληλότητα της μεταγραφής του Neymar. Περίεργο.

Ωστόσο, αυτό το ανοιχτό μυαλό από πλευράς των Ronaldo, Guti και Μαρσέλο και πολλών άλλων, έρχεται σε αντίθεση με τις καχυποψίες που θέτει το απλό γεγονός της έναρξης μιας πιθανής προσέγγισης στο αστέρι της Παρί Σεν Ζερμέν. Ξέρουν ότι θα’ταν μια τεταμένη, σκληρή διαπραγμάτευση κι ότι θα μπορούσε να’χει αρνητικές συνέπειες τόσο για το club όσο και για τ’αποδυτήρια.

Ο Florentino Pérez ξέρει ότι αυτός που είναι ο μεγάλος αντίπαλος για να σώσει την σεζόν είναι ο φυσικός αντικαταστάτης του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος παρεμπιπτόντως κάθε μέρα που περνά έχει λιγότερη απόχρωση ότι μπορεί να φύγει απ’την Ρεάλ Μαδρίτης στο τέλος της σεζόν. Συνέχεια στο αθλητικό και στο μιντιακό, αν και να καταστεί σαφές ότι σαν τον Πορτογάλο δεν υπάρχει κανένας στον πλανήτη του ποδοσφαίρου σ’αυτό του μάρκετινγκ. Κανείς δεν τον επισκιάζει.

Οι άνθρωποι, ακόμη κι απ’τον κόσμο του ποδοσφαίρου, μιλούν για την επιχείρηση Neymar ως κάτι απλό. Τίποτα πιο μακριά απ’την πραγματικότητα. Το περασμένο καλοκαίρι η Barcelona βολιδοσκόπησε τον Verratti κι έμεινε χωρίς τον πρώην της Santos στο άψε σβήσε. Al Khelaifi και Florentino Pérez είναι φίλοι και μόνο η εμφάνιση της Παρί Σεν Ζερμέν στο μέλλον του Mbappé πέρυσι, ανοίγει μια πόρτα σε μια πιθανή διαπραγμάτευση. Δεν θα υπάρξει πόλεμος κανενός τύπου.

Αυτό του σωστού δρόμου το’χει πολύ ξεκάθαρο ο λευκός πρόεδρος ο οποίος κατά τη διάρκεια αυτών των 180 λεπτών που έχει μπροστά, συν τα γεύματα αυστηρότητας, έχει χρόνο να θέσει κάτι που του ζητά η καρδιά και το κεφάλι και που οι συμβουλές άλλων λένε όχι. Αυτά τα δύο ματς θα χρησιμεύσουν πολύ. Ο Neymar θα βρεθεί στο προσκήνιο και υπό παρακολούθηση όλου του madridismo.

Απ’τον Βραζιλιάνο αρέσει στο Santiago Bernabeu το παιχνίδι του, η τόλμη του, το ίδιο χαρακτηριστικό που φρενάρει την ευφορία που υπάρχει γύρω απ’την πιθανή μεταγραφή του. Δεν αρέσουν οι τρόποι και εκείνος ο τόσο ιδιαίτερος τρόπος κατανόησης του ποδοσφαίρου και της ζωής. Εάν με τον Mauro Icardi αυτές οι χειρονομίες έχουν φρενάρει κάθε είδους ενδιαφέρον, πολλοί αναρωτιούνται για τον λόγο που δεν αποτελεί εμπόδιο στην περίπτωση του Neymar. "Είναι διαφορετικό, είναι μια μεγαλοφυΐα", λένε για εκείνον που μπορούσε να’ταν και δεν ήταν και μπορεί να γίνει και πάλι.



Η σελίδα της στήλης στο facebook: