Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Ο Florentino Pérez θα’ναι πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης για τέσσερα ακόμα χρόνια

Του José Luis Calderón

Ο πρόεδρος ανανεώνει τη θητεία του ως επικεφαλής του λευκού club


Florentino Pérez και κανείς άλλος. Ο λευκός πρόεδρος θα συνεχίσει να ηγείται της Ρεάλ Μαδρίτης για τέσσερα χρόνια ακόμα, εφόσον έκλεισε η προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων ενόψει των εκλογών χωρίς να εμφανιστεί κανένας αντίπαλος. Στις 9 Ιουνίου, ξεκίνησε η διαδικασία με τον Florentino ως μόνο υποψήφιο και 10 ημέρες αργότερα έληξε με το ίδιο σενάριο.

Είναι το ιδιαίτερο τρεμπλ του λευκού προέδρου από τότε που επέστρεψε στην προεδρική καρέκλα το 2009. Από τότε, έχει κυβερνήσει με σιδηρά πυγμή μετά από τρεις εκλογές στις οποίες δεν έχει υπάρξει άλλος υποψήφιος που να μην ήταν αυτός.

Ήρθε στην προεδρία της Ρεάλ Μαδρίτης στα 53 του και τώρα, στα 70 του, θα συνεχίσει επικεφαλής ενός συλλόγου του οποίου είναι πλέον ιστορία, συνεχίζοντας το λαμπρό απόηχο του ειδώλου του Santiago Bernabeu. Έχουν περάσει 17 χρόνια από τότε που έκανε το ντεμπούτο του ως λευκός πρόεδρος σε δύο διαφορετικά στάδια.

Επιτυχημένο στάδιο

Το ιστορικό νταμπλ που κατέκτησε πρόσφατα το λευκό club ήταν το κερασάκι στην πιο επιτυχημένη θητεία του σε επίπεδο τίτλων: εννέα απ’το 2013, με τρία Champions League να δίνουν λάμψη σ’ένα παλμαρέ πολυτέλειας.


Ο Ζιντάν, η πρώτη του βόμβα

Η ανανέωση του Ζιντάν μπορεί να’ναι η πρώτη βόμβα του Florentino για να ξεκινήσει τη νέα θητεία του. Ο προπονητής, ο μεγάλος υπεύθυνος της θεματικής στιγμής που περνάει η Ρεάλ Μαδρίτης, θα δει πώς θα επεκταθεί ένας κύκλος στο λευκό σύνολο που, μέχρι στιγμής, αφήνει ήδη δύο Champions League, μια Liga, ένα Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ κι ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων .

Mbappé, ένας άλλος galáctico

Αλλά αν χαρακτηρίζει κάτι την καριέρα του Florentino Pérez ως επικεφαλής της Ρεάλ Μαδρίτης είναι η υπογραφή των μεγάλων αστέρων του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Τώρα είναι ο Mbappé αυτός που μπορεί να μπει σ’αυτή τη συλλογή. Είναι ο νέος galáctico στον οποίο έχει επικεντρώσει ο Florentino Pérez, μοναδικός όταν πρόκειται για την αντιμετώπιση φαραωνικών επιχειρήσεων. Η επόμενη πρόκληση είναι ο Mbappé, ο εκλεκτός για να δώσει λάμψη σε μια νέα θητεία του Florentino.

Η σελίδα της στήλης στο facebook:


@suntagm_puskas