Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Ο Florentino Perez μένει χωρίς ασπίδα: οι κερκίδες δείχνουν προς τα επίσημα

Ο πρόεδρος, όλο και πιο στοχοποιημένος


Με τον Rafa Benitez, εκτός δράσης, οι κερκίδες του Santiago Bernabeu δείχνουν απευθείας στα επίσημα. Οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης φαίνονται ολοένα και πιο κριτικοί για τη διαχείριση του Florentino Perez


Οι κραυγές του «Florentino παραιτήσου!», έχουν εξαπλωθεί στις κερκίδες του Santiago Bernabeu τον τελευταίο καιρό. Ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος των αποδοκιμασιών και των σφυριγμάτων, τις τελευταίες βδομάδες το’χε λάβει ο Ράφα Μπενίτεθ. Ο απολυμένος προπονητής ήταν μια τέλεια ασπίδα για τον εκτεθειμένο ο πρόεδρος, ο οποίος ζει τις χειρότερες στιγμές του -μεταξύ των δύο θητειών του-, και τώρα απέμεινε μόνος στον  κίνδυνο. Η ακανόνιστη διαχείριση του λογοκρίνεται όλο και περισσότερο απ’την λευκή κοινωνική μάζα, η οποία τώρα δείχνει άμεσα στα επίσημα, αν ο Ζιντάν αποτύχει να φέρει το πλοίο στην σωστή ρότα, το οποίο είχε παρεκκλίνει με τον Rafa Benitez.

Το περιβάλλον του Florentino Perez μιλά για την «ανησυχία» όταν αναφέρεται στην διάθεση του προέδρου της Ρεάλ Μαδρίτης. Τα προβλήματα της ACS τον ανησυχούν περισσότερο, αλλά το ποδόσφαιρο είναι υπεύθυνο για την εξόντωση του προέδρου. Όχι πριν πολύ καιρό πριν, υπέδειξε τους ultras που απέβαλε απ’το Μπερναμπέου, αναφερόμενος σ’αυτές τις κραυγές, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι η λευκή κοινωνική μάζα αρχίζει να κατευθύνει το βλέμμα της με σαφήνεια προς την ευγενή περιοχή του Santiago Bernabeu. Το διαδίκτυο, τέλειο θερμόμετρο σε καταστάσεις σαν αυτή, δείχνει το αυξανόμενο κίνημα της διαδήλωσης που υπάρχει ενάντια στη διοίκηση του Florentino.

Εδώ κι αρκετό καιρό, διάφοροι ιστορικοί πρώην παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης διαλογίζονται τι να κάνουν. Είναι πολύ ανήσυχοι για την αυξανόμενη επιδείνωση της εικόνας του συλλόγου και σκέφτονται ότι η Barcelona προσθέτει τίτλους και η Ατλέτικο κερδίζει έναν αυξανόμενα πρωταγωνιστικό ρόλο. Μερικοί αξιολογούν το να κάνουν το βήμα προς τα εμπρός, να σχηματίσουν μια υποψηφιότητα και να κηρύξουν ανοιχτό πόλεμο στον νυν πρόεδρο. Πολλοί βετεράνοι του συλλόγου παρακολουθούν με αυξανόμενη ανησυχία μπροστά σ’όλα όσα συμβαίνουν στη Ρεάλ Μαδρίτης. Δεν μιλούν μόνο για το αν μπαίνει ή όχι η μπάλα, αλλά για την εσωτερική λειτουργία της εταιρείας σε διάφορους τομείς. Ο Florentino έχει ψάξει ασπίδες σ’αυτή την συλλογική, αλλά χωρίς να καταφέρει να δεσμεύσει κάποιον που να τον προστατέψει.

Υπογραφές κατά του προέδρου

Η τροποποίηση του καταστατικού της Ρεάλ Μαδρίτης εμποδίζει σαφώς τον οποιονδήποτε υποψήφιο να θέσει υποψηφιότητα για την εκλογή του στην προεδρία. Αλλά αυτό το σενάριο μπορεί να διαφοροποιηθεί, αν κι εξαρτάται απ’την απόφαση του δικαστή. Η δίκη εναντίον της αλλαγής, που προώθησε ο Florentino Perez κι εγκρίθηκε το 2012, διεξήχθη πριν από λίγες εβδομάδες. Ο δικαστής Almudena Maricalva Arranz πρέπει τώρα να βγάλει την τελική απόφαση. Να θυμάστε ότι ο Vicente Boluda, πρώην πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, κατέθεσε στη δίκη κι απέδειξε ότι δεν μπορούσε να θέσει υποψηφιότητα στις τελευταίες εκλογές του 13. Τα μέρη μπορούν να προσφύγουν κατά της απόφασης στο Επαρχιακό Δικαστήριο της Μαδρίτης και, εν τέλει, στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Τα μέλη της Ρεάλ Μαδρίτης σιγά σιγά κινητοποιούνται, σκεπτόμενα τα μαύρα κεφάλαια που λερώνουν την εικόνα του συλλόγου. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πριν από λίγες ημέρες, άνοιξε ένα παράθυρο στο Change.org (η μεγαλύτερη «online» πλατφόρμα αιτημάτων στον κόσμο) που ζητά την παραίτηση του Florentino Perez. Με το πέρασμα του χρόνου έχουν προσκολληθεί όλο και περισσότεροι οπαδοί σ’αυτή την πρόταση, η οποία έχει αναστατώσει τον πρόεδρο. Μέχρι σήμερα οι υπογραφές εκεί ανέρχονται σε περίπου 7.000, οι οποίες με κεφάλαια όπως το χθεσινό θα αυξηθούν.

Εν τω μεταξύ, ο Asociación por los Valores del Madridismo περνάει τον καιρό του εκφράζοντας την ολική διαφωνία του με τον τρόπο λειτουργίας του Florentino Perez, επιδεικνύοντας μια αυξανόμενη ανησυχία για την όψη που παίρνουν τα γεγονότα. Με τις ενέργειές του και τις δημόσιες δηλώσεις του, προσπαθεί να κάνει τους οπαδούς της Ρεάλ Μαδρίτης να κάνουν ένα βήμα προς τα εμπρός ομόφωνα, για να δείξουν τη διαφωνία τους με τη διαχείριση του σημερινού προέδρου του συλλόγου. Στα επόμενα παιχνίδια αναμένεται αυτή η διαδήλωση ενάντια στον Florentino ν’ακουστεί καθαρότατα. Τουλάχιστον, αυτή είναι η επιθυμία του Asociación por los Valores del Madridismo, ο οποίος θα την προωθήσει έτσι ώστε οι οπαδοί να κάνουν το βήμα προς τα εμπρός με κατηγορηματικό τρόπο.