Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Το σούσουρο της επιστροφής του Morata, κελάρυσμα για τον Jesé που δεν εισέρχεται ούτε στα rotations

Πέρασαν τέσσερα παιχνίδια χωρίς να παίξει ούτε ένα λεπτό

Ένα πράγμα είναι ότι ο Μπενίτεθ έχει συνηθίσει να υποχωρεί στις δηλώσεις του και ένα άλλο ότι τα γεγονότα τον διαψεύδουν. Ο προπονητής της Μαδρίτης λέει ότι πιστεύει τον Jesé, αλλά πέρασαν τέσσερα παιχνίδια χωρίς να τον χρησιμοποιήσει


"Δεν υπάρχει καμία περίπτωση «Jesé», είμαι ο πρώτος που πόνταρα σ’αυτόν και συνεχίζω να το κάνω". Ο Rafa Benitez, εμφανίστηκε ενώπιον του Τύπου με την παραμονή του αγώνα στο Μπιλμπάο και αυτή τη φορά δεν αναδιπλώθηκε, αλλά αρνήθηκε αμέσως τ’αποδεικτικά στοιχεία. Ο Jesé ήταν βασικός στο πρώτο παιχνίδι της σεζόν στο El Molinon, εν τη απουσία του Μπενζεμά, και από τότε δεν έχει παίξει καθόλου εναντίον των Μπέτις, Εσπανιόλ, Σαχτάρ και Γρανάδα. Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης δήλωσε σχετικά με τον Jesé ότι «πρέπει να προσπαθήσω να βελτιώσω τον ποδοσφαιριστή, όπως και με τους νεότερους που πρέπει να τους πιέσω για να προσεγγίσουν το επίπεδο των μεγαλύτερων σε ηλικία στο ρόστερ, που είναι οι καλύτεροι στον κόσμο».

Εν τη απουσία του Μπενζεμά, ο οποίος εκτός του ότι τραυματίστηκε, πέρασε το καλοκαίρι φλερτάροντας με τον Βενγκέρ για να πάει στην Άρσεναλ, ο Jesé ξεκίνησε βασικός σε έξι απ’τα οκτώ παιχνίδια της προετοιμασίας, όταν ο Μπενίτεθ ο ίδιος υποστήριξε ότι αν ο παίκτης συνέχιζε, θα βελτίωνε την φυσική του κατάστασή. "Έχει την ποιότητα και η νοοτροπία είναι απαραίτητη και την έχει κι αυτήν". Αλλά η σεζόν ξεκίνησε και ο Jesé έχει εξαφανιστεί, όχι μόνο απ’την αρχική ενδεκάδα της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά κι απ’τα rotations του προπονητή του. Ούτε οι τραυματισμοί των James και Μπέιλ δεν του επέτρεψαν να πατήσει το πόδι του στο γρασίδι και στο San Mames δεν φαίνεται να’ναι εύκολο να παίξει.

Οι Kovacic, Lucas Vázquez και Cheryshev έχουν περισσότερα λεπτά απ’αυτόν, που έχει να παίξει απ’το το 56ο λεπτό στη Χιχόν. «Οι καταστάσεις των αγώνων θα το καθορίσουν και θα προσαρμόσουμε αναλόγως τις θέσεις, όπως συνέβη ενάντια στην Εσπανιόλ ή στη Γρανάδα όταν η ομάδα χρειάστηκε αλλαγές στη μεσαία γραμμή", είπε ο Μπενίτεθ. «Ο Jesé είχε λιγότερες ευκαιρίες, αλλά όχι επειδή δεν είναι καλός. Την περασμένη βδομάδα μίλησα μαζί του, προπονήθηκε αρκετά καλά κι αυτή την βδομάδα επίσης», πρόσθεσε.

Ομοίως, ο προπονητής της Μαδρίτης εξήγησε ότι «μιλάω αρκετά συχνά με όλους τους παίκτες μεμονωμένα, όταν μπαίνουν στο γήπεδο ή όταν δουλεύουν με τους φυσιοθεραπευτές. Στην περίπτωση των νέων πρέπει να τους κάνω καλύτερους παίκτες και να τους δώσω να καταλάβουν ότι σε μια ομάδα όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, όλοι δίνουν το μέγιστο για να κάνουν τη διαφορά. Στόχος μου είναι να δίνουν το 100% και να καταλάβουν ότι η δουλειά είναι πιο σημαντική απ’τις δηλώσεις», είπε.

Πρακτικά απ’την ένταξη του στη Ρεάλ Μαδρίτης, δεν έχει υπάρξει καμία βδομάδα στην οποία ο Rafa Benitez δεν έχει ανασκευάσει ή τουλάχιστον διευκρινίσει ορισμένες απ’τις δηλώσεις του. Έτσι, μετά το Σάββατο, μετά το 1-0 επί της Γρανάδας, είπε ότι «αν ο Lucas παίζει έναντι άλλων είναι γιατί το’χει κερδίσει», και χθες δήλωσε ότι «ο Jesé έχει προπονηθεί καλά, αλλά, επιμένω, θα πρέπει να δημιουργήσουμε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον μεταξύ τους. Υπάρχουν ορισμένοι παίκτες που με την εμπειρία και την ποιότητα είναι ένα βήμα μπροστά και οι άλλοι πρέπει να συνεχίσουν να δουλεύουν, ανταγωνιζόμενοι με τους συμπαίκτες τους. Ο Jesé έχει ταλέντο, αλλά θα πρέπει να δουλέψει για να μην τον ξεπερνάει κάποιος συμπαίκτης».


Το σούσουρο για το ενδιαφέρον της επιστροφής Morata

Απ’το πλησιέστερο περιβάλλον του Προέδρου, έρχονται μηνύματα ότι ο Alvaro Morata θα επιστρέψει στην Ρεάλ Μαδρίτης την επόμενη σεζόν, για τον οποίο ο Florentino Perez θα πρέπει να πληρώσει 35 εκατομμύρια στην Γιουβέντους, η οποία πριν από δύο καλοκαίρια πλήρωσε 20 εκ. για να τον αποκτήσει. Αυτό που δεν είναι πολύ ξεκάθαρο είναι αν ο Μαδριλένος επιθετικός θέλει να επιστρέψει, διότι, όπως είπε πριν από λίγες ημέρες: "Είμαι χαρούμενος στην Γιουβέντους και δεν μπορώ να σκεφτώ άλλο σύλλογο". Αυτοί που γνωρίζουν καλύτερα τον παίκτη της ακαδημίας της Ρεάλ Μαδρίτης, ξέρουν ότι η αποχώρησή του ήταν πολύ δύσκολη γι 'αυτόν, επειδή δεν είχε ούτε τις μισές ευκαιρίες που είχαν άλλοι παίκτες που αποκτήθηκαν ακριβά. Η αποκαλούμενη μεσαία τάξη γνωρίζει πολλά γι 'αυτό κι ο Ράφα Μπενίτεθ δεν χρειάστηκε πολύ καιρό για να το καταλάβει. «Υπάρχει ένας αδιαμφισβήτητος παίκτης, ο οποίος είναι ο Cristiano κι από εκεί και πέρα πολλοί καλοί παίκτες που πρέπει να δώσουν το μέγιστο», επανέλαβε για άλλη μια φορά ο λευκός τεχνικός, αν και κάθε φορά ακούγεται λιγότερο πειστικός.

Γνωρίζουμε ότι η αθλητική πολιτική της Ρεάλ Μαδρίτης λάμπει διά της απουσίας της. Το γεγονός ότι δεν υπάρχει αθλητικός διευθυντής και ότι είναι ο ίδιος ο πρόεδρος που έχει την θέση, οδήγησε σύντομα απ’το σύνθημα των «Zidanes και Pavones» αλλά και το σύνθημα της «españolización», στο παιχνίδι ενάντια στη Μπέτις, όπου στην αρχική 11άδα δεν υπήρχε ούτε ένας απ’την ακαδημία, κάτι που είχε να συμβεί απ’τις 14 Φεβρουαρίου του 1965 και μόνο ένας Ισπανός, ο Sergio Ramos. Το Ciudad Deportiva του Valdebebas είναι μια απ’τις καλύτερες εγκαταστάσεις στην Ευρώπη, αλλά η δουλειά εκεί δεν φαίνεται να στοχεύει στο να φθάσουν οι παίκτες στην πρώτη ομάδα. Στην πραγματικότητα, η ακαδημία της Ρεάλ Μαδρίτης είναι αυτή που τροφοδοτεί με περισσότερους παίκτες τις άλλες ομάδες της la Liga. Και αν αυτό είναι δύσκολο να επιτευχθεί, είναι ακόμα δυσκολότερο να διατηρηθεί.