News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η «έκθεση των 3.000 λεπτών» δεσμεύει τον Zidane

Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

Του Carlos Forjanes

Η ιατρική ομάδα της Μαδρίτης χειρίζεται μελέτες για τραυματισμούς που δικαιολογούσαν την προφύλαξη των Benzema και Kroos στη Getafe παρά το γεγονός ότι έπαιζαν τη Liga. Ο Ζιζού έχει παίκτες μυϊκά στο όριο.


Ο Zidane δεν συνηθίζει προσφέρει λεπτομέρειες για τη σωματική ορμή του ρόστερ, ώστε να μην δίνει ενδείξεις στους αντιπάλους. Αλλά δεν έχει μπορέσει πια να κρύψει τα στοιχεία. Οι τραυματισμοί συσσωρεύονται, οι πληγωμένοι παίκτες πολλαπλασιάζονται και η έκταση της σεζόν αναγκάζει να ρίξει περισσότερο κάρβουνο στο λέβητα αν είναι δυνατόν. "Είμαστε στο όριο", προειδοποίησε μετά το Clásico. Ενάντια στη Χετάφε δεν του έμεινε άλλη επιλογή απ’το να κάνει rotation στους Κρος και Μπενζεμά, επειδή είναι ουσιαστικά πάνω στο τεντωμένο σχοινί της μυϊκής αντοχής. "Πρέπει να πάμε με το μυαλό", επέμεινε ο Μαρσεγέζος μετά το 0-0 στο Coliseum. Υπάρχει ένας λόγος.

Σε διάφορες μελέτες, οι οποίες βρίσκονται στα χέρια των ιατρικών σωμάτων των club της ελίτ εδώ και μια δεκαετία, εκτιμάται ότι όταν οι ποδοσφαιριστές υπερβαίνουν τα 3.000 λεπτά στον υψηλό ανταγωνισμό, ο κίνδυνος ενός μυϊκού τραυματισμού λόγω κόπωσης αυξάνεται κατά περισσότερο από 30%. Η μεταβλητή για τη μέτρησή του είναι η ανάλυση του CPK, ενός ενζύμου που ονομάζεται φωσφο-κινάση κρεατίνης που μετριέται στο αίμα και χρησιμεύει ως κλίμακα για να ελέγξει εάν υπάρχει μυϊκή εξάντληση και συνεπώς ο κίνδυνος θραύσης ή μικρο-θραύσης των ινών. Εάν τα επίπεδα εκτοξεύονται, είναι ένα σημάδι υπερβολικής προσπάθειας.

Υπάρχουν πέντε παίκτες του γηπέδου που έχουν ήδη ξεπεράσει αυτό το όριο των 3.000 λεπτών με τη Μαδρίτη και τις εθνικές ομάδες τους. Οι περισσότεροι, ευρέως. Πρόκειται για τον Varane (3.835', εκτός λόγω κορωνοϊού), ακολουθούμενος απ’τον Modric (3.733'), τον Mendy (3.379'), επί του παρόντος τραυματίας, και πίσω έρχονται ο Kroos (3.373'), ο Casemiro (3.346') στον οποίο έγινε αναγκαστικό rotation εναντίον της Geta λόγω τιμωρίας κι ο Benzema (3.103'). Το άλμα στην απαίτηση μέχρι τον επόμενο, τον τραυματία Lucas Vázquez (2.780'), είναι αξιοσημείωτο.

Ο Kroos, συντηρητικά

Για τον Ζιντάν, το να είναι προσεκτικός είναι απαραίτητο για να αντιμετωπίσει την Τσέλσι. Από τώρα μέχρι και το να επικεντρωθεί στην προετοιμασία για το δεύτερο σκέλος στο Stamford Bridge (5 Μαΐου), θα έχει 4 παιχνίδια (Cádiz, Betis, το πρώτο σκέλος εναντίον των Blues και Osasuna) σε 12 μέρες. Οποιοσδήποτε μυϊκός τραυματισμός σε αυτό το τμήμα θα άφηνε τον εν λόγω παίκτη χωρίς χρόνο ανάκαμψης εν μέσω πλήρους εξέλιξης του αν θα πάνε στον τελικό της Κωνσταντινούπολης. Γι’αυτό και επειδή ήταν πληγωμένος, ο Kroos δεν μπήκε στο γρασίδι του Coliseum αν και η Μαδρίτη ήταν κολλημένη στο 0-0 κι ο Zidane επέλεξε να δώσει το ντεμπούτο του σ’έναν ποδοσφαιριστή της κοψιάς του Γερμανού, στον castillista Antonio Blanco. Αναγκαστικά rotations, όπως του Benzema, αν κι ο Karim έπαιξε τα τελευταία 25 λεπτά, επειδή οι δυνάμεις του Mariano, ο οποίος είχε να παίξει βασικός 50 μέρες, δεν ήταν για περισσότερο.


Ένα σενάριο που αναγκάζει σχεδόν ιατρικά θαύματα όπως αυτό του Modric, ο οποίος υπέστη μόνο ένα χτύπημα τον Δεκέμβριο (έξι μέρες εκτός), έχει παίξει βασικός σε 15 απ’τα τελευταία 16 παιχνίδια κι έπρεπε να υποστηρίξει το αυτοσχέδιο κέντρο ενάντια στην Getafe με τους Asensio, Isco και Rodrygo ως βοηθούς. Ο Κροάτης διαψεύδει τα 35 χρόνια της ταυτότητάς του χάρη στην παρέμβαση ενός γκουρού της σωματικής προετοιμασίας. Αλλά είναι μια ασυνήθιστη περίπτωση. Αυτή η Μαδρίτη βρίσκεται στο χείλος του να υποφέρει ακόμη περισσότερους τραυματισμούς. Ακόμη μια πρόκληση, σχεδόν για ακροβάτη, για τον Zidane σε μια σεζόν που δεν σταματά να υποχρεώνει τον Μαρσεγέζο προπονητή στο ακόμη πιο δύσκολο.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.