News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Οι λόγοι για τους οποίους η Real Madrid υπογράφει τον Kylian Mbappé

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

Του José Félix Díaz, αρχισυντάκτη της Marca

Δεν έχει σημασία το νταμπλ Liga και Champions League. Η Ρεάλ Μαδρίτης θέλει περισσότερα, αναζητά την αριστεία που μπορεί να δώσει ο Γάλλος στην ομάδα του Αντσελότι και στα ταμεία του συλλόγου


Μπορεί να’ναι δύσκολο να κατανοήσεις την ανάγκη να ψάξεις και να βρεις τον Kylian Mbappé όταν έχεις παίκτες όπως ο Vinícius Júnior (ανακηρύχθηκε καλύτερος παίκτης στο Champions League) ή ο Jude Bellingham (εκλέχθηκε ο καλύτερος νεαρός παίκτης στην προαναφερθείσα διοργάνωση). Ίσως σε λίγους μήνες και οι τρεις να είναι στην κορυφή του βάθρου της Χρυσής Μπάλας και να φορούν και οι τρεις την ίδια φανέλα, αυτή της Ρεάλ Μαδρίτης. Δεν έχει σημασία, ο λευκός σύλλογος θέλει να συνεχίσει να κάνει βήματα για την οικοδόμηση μιας τέλειας ομάδας και για να το κάνει αναζητά ανερχόμενα και καθιερωμένα ταλέντα, όπως είναι η περίπτωση του Γάλλου ποδοσφαιριστή.

Εδώ και 7 χρόνια, ο Florentino Pérez πιστεύει ότι αντιμετωπίζει έναν απ’αυτούς τους παίκτες που καλούνται να παίξουν στη Ρεάλ Μαδρίτης, να κάνουν τη διαφορά, να οδηγήσουν τη λευκή ομάδα σ’αυτή την αριστεία, η οποία χωρίς να αποτελεί εγγύηση επιτυχίας, σε φέρνει πιο κοντά στο να απολαμβάνεις μια κυρίαρχη θέση στο ποδόσφαιρο. Το θέμα δεν είναι απλώς να ενώσεις κομμάτια όπως έκανε η PSG για δύο χρόνια, αλλά να’σαι πεπεισμένος και σίγουρος για την απόκτηση του παίκτη που ταιριάζει σ’ένα καθιερωμένο πρότζεκτ το οποίο μόλις κέρδισε τη Liga και το Champions League.

Καθιερωμένο γκρουπ

Δεν υπάρχει φόβος ότι μπορεί να χαλάσει την ισορροπία που πέτυχε ο Αντσελότι κι όσοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή στ’αποδυτήρια του Valdebebas. Αυτό που υπάρχει είναι μια βεβαιότητα απόκτησης ενός παίκτη που έρχεται να βοηθήσει στην εδραίωση αυτής της αθλητικής κυριαρχίας δουλεύοντας μέσα σ’ένα γκρουπ. Πολλές απ’τις συζητήσεις που έγιναν τους τελευταίους μήνες τόσο με τον ποδοσφαιριστή όσο και με το περιβάλλον του τον έχουν κάνει να δει το μέρος στο οποίο φτάνει, κάτι αποδεκτό απ’τον Γάλλο.

Μακριά από όσα έχουν ειπωθεί, ο Mbappé δεν απαιτεί να παίζει σε κάποια συγκεκριμένη θέση. Αυτό που επιδιώκει και επιθυμεί πάνω από κάθε άλλη πρόκληση είναι να παίξει στη Ρεάλ Μαδρίτης, να αναπληρώσει τον χαμένο χρόνο για να πετύχει τον μεγάλο του στόχο, που δεν είναι άλλος απ’την κατάκτηση του Champions League.

Ο Florentino Pérez το’χει ξεκάθαρο

Ο Florentino Pérez πιστεύει ότι με την υπογραφή του Mbappé, η Real Madrid πλησιάζει ακόμη περισσότερο στην αθλητική τελειότητα. Η απαίτηση θα μεγαλώσει με την έλευση του Γάλλου. Το να σκεφτείς κάτι τέτοιο θα’ταν να πλησιάσεις και να συμβιώσεις με μια ουτοπική κατάσταση, όπως το να ξεπεράσεις ό,τι επιτεύχθηκε στη σεζόν που μόλις τέλειωσε.

Ο Κάρλο Αντσελότι το αποδέχεται πλήρως και θα’ναι ο υπεύθυνος για την εύρεση της κατάλληλης θέσης για τον παγκόσμιο πρωταθλητή του 2018. Ο Ιταλός δεν βλέπει ως πρόβλημα την εμφάνιση του πρώην παίκτη της PSG. Ξέρει και γνωρίζει ότι ο χρόνος θα βάλει τον καθένα στη θέση του, ότι δηλαδή κάποιοι παίκτες θα νιώσουν λιγότερο σημαντικοί κι ότι θα μπορούσαν να αναζητήσουν λύσεις μακριά απ’τη Ρεάλ Μαδρίτης. Αυτό που πρόκειται να βρει αυτός είναι την ιδανική θέση για τον Γάλλο κι από’κεί και πέρα τα κομμάτια θα ταιριάζουν. Άλλα μέσα κι άλλα έξω.

Το οικονομικό

Η άλλη άποψη, που δεν είναι λιγότερο σημαντική απ’την αθλητική, είναι η οικονομική. Η επιχείρηση της άφιξης του Μπαπέ δεν είναι επιζήμια για την οικονομία του συλλόγου. Συμβόλαιο 5 ετών, τα οποία θα’ρθουν συνοδευόμενα από ένα μπόνους μεταγραφής, χωρίς χρήματα μεταγραφής στην PSG και μ’ένα μισθό στο όριο αυτού που υποδηλώνει η τετριμμένη, επικρινόμενη και τώρα εγκωμιασμένη μισθολογική κλίμακα.

Σύμφωνα με όσα διαχειρίζονται στο Valdebebas, ο Μπαπέ είναι μια λευκή επιταγή, μια εγγύηση άφιξης χρημάτων στα ταμεία του συλλόγου και εδραίωσης μιας κυρίαρχης θέσης που εγγυάται την οικονομική σταθερότητα της madridista οντότητας. «Δεν υπάρχει πιο κερδοφόρα επιχείρηση», σχολιάζουν στα γραφεία του συλλόγου όταν μιλούν για τον αντίκτυπο της άφιξης του επιθετικού στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.