News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Eden είναι πια Hazard

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

Του Santiago Siguero

Στο Ipurua έκανε τον καλύτερο αγώνα του


Κι επιτέλους, στην ενδέκατη, η Μαδρίτη απόλαυσε τον καλύτερο Hazard. Τον παίκτη για τον οποίο το λευκό club έδωσε 100 εκατομμύρια ευρώ το καλοκαίρι για να δώσει μια ώθηση στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας, ορφανό πλέον απ’τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο παίκτης που την περασμένη σεζόν ήταν ο βασιλιάς της ντρίμπλας στην Premier League, με στατιστικά που θέτουν υπό αμφισβήτηση την κυριαρχία του Messi σε αυτή την πτυχή του παιχνιδιού. Ο τέλειος συνεργάτης για έναν Benzema που ανεγέρθηκε ως ηγέτης της λευκής επίθεσης, ενισχυμένος από τις αρετές ενός Hazard ο οποίος, όπως κι ο Karim, απολαμβάνει περισσότερο να δημιουργεί παιχνίδι παρά να το τελειώνει.

Στο ενδέκατο παιχνίδι του με τη Μαδρίτη, ο Eden ήταν επιτέλους ο Hazard, ο τέλειος αναδευτής για τη madridista επίθεση, ένας επιθετικός, κάθετος και θανάσιμος παίκτης στο ένας μ’έναν. Ξέφυγε επτά φορές απ’τους αντιπάλους του, αν και το προσπάθησε συνολικά 12. Πήγε πάντα στο ένας μ’έναν και ήταν ένας εφιάλτης για την άμυνα της Eibar, ειδικά για έναν De Blasis που δεν μπόρεσε ποτέ να συγκρατήσει την υπερχείλιση του Βέλγου. Ο Eden έχτισε τις περισσότερες απ’τις επιθέσεις της Μαδρίτης στο Ipurua, κέρδισε ένα πέναλτι κι άφησε ένα ποικίλο δείγμα του ρεπερτορίου των τεχνικών πόρων του, το οποίο περιλάμβανε ακόμη και μια rabona που παραλίγο να γίνει ασίστ για γκολ.

Με τη μαγεία του Hazard και το ειδύλλιο του Benzema με το γκολ, η Μαδρίτη έχτισε αυτά που πιθανότατα έχουν υπάρξει τα καλύτερα 45 λεπτά της στη σεζόν. Ο Βέλγος επέδειξε τελικά τις αρετές που οδήγησαν τον λευκό σύλλογο να τον επιλέξει ως παίκτη βιτρίνα του πρότζεκτ 19-20, δίνοντας καθυστερημένη απάντηση σε ένα παλιό αίτημα του Zidane, γοητευμένος απ’τον Hazard απ’την εποχή του στη Λιλ. Ήταν τα χρόνια κατά τα οποία ο Zizou ενεργούσε ως σύμβουλος του Florentino Pérez, σχεδόν πριν από μια δεκαετία. "Ο Hazard είναι ο εκρηκτικός του μέλλοντος: είναι πολύ καλός και θα γίνει ακόμα περισσότερο. Θα τον έπαιρνα στη Μαδρίτη με τα μάτια κλειστά", έλεγε ο Zidane στη MARCA το 2010. Έχει υπάρξει ένα μακρύ ταξίδι, αλλά εννέα χρόνια αργότερα ZZ και Hazard έχουν τους δρόμους τους να ενώνονται. Ο Βέλγος ενωνόταν επίσης στο madridista ρόστερ με τον Βαράν, ένα άλλο προϊόν εκείνου του σταδίου του Zidane ως σύμβουλος του προέδρου.

Περισσότερο γκολ

Η ανάπτυξη του Hazard στους τελευταίους αγώνες είναι άμεσα ανάλογη με την αύξηση της επιθετικής ροής της Μαδρίτης, η οποία έχει σημειώσει 15 γκολ στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της, παρά το ότι έμεινε στο μηδέν σε ένα απ’αυτά (Betis). Περιέργως, σ’αυτή τη βελτίωση της επίθεσης της Μαδρίτης ο Hazard δεν είχε μια άμεση συμβολή υπό τη μορφή γκολ. Το μόνο γκολ του είναι στον αγώνα που σκόραρε ενάντια στη Γρανάδα με σκάψιμο στην 8η αγωνιστική. Το Σάββατο, στην Eibar, υλοποίησε στατιστικά με την τέταρτη ασίστ του στην σεζόν, αν και παραμένει μακριά απ'τα νούμερα της περσινής του στην Τσέλσι, στην οποία, σε αυτό το σημείο, είχε ήδη δέκα γκολ (ολοκλήρωσε τη σεζόν με 21 και 17 ασίστ). Και είναι ότι παρόλο που το γκολ δεν ήταν ο καθοριστικός παράγοντας στην ζυγαριά που οδήγησε τη Μαδρίτη να υπογράψει τον Βέλγο εξτρέμ, αναμένεται ότι ο παίκτης θα συνεισφέρει στο λευκό λογαριασμό 15 με 20 γκολ ανά σεζόν. Δεν πρόκειται βέβαια για την ανάληψη της σκυτάλης απ'τον Cristiano, αλλά για μια συμβολή που αναμένεται να αυξηθεί με το πέρασμα των αγώνων.

Αυτό που είναι προφανές είναι ότι, μετά από μια περίπλοκη εκκίνηση λόγω ενός μυϊκού τραυματισμού που τον εμπόδισε να βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο φυσικής κατάστασης με τους συμπαίκτες του, ο Hazard έχει έρθει για να μείνει. Στην Eibar ήταν η πρώτη μεγάλη παράστασή του στα λευκά, η μέρα που ο Eden ανύψωσε την επίθεση της Μαδρίτης σε άλλη διάσταση.






Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.