News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο ισχυρός χαρακτήρας του Ceballos που θέτουν ως παράδειγμα στην Ρεάλ Μαδρίτης

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

Του Ulises Sánchez-Flor

Ο παίκτης που έχει κάνει ένα βήμα μπροστά

Είναι ένας απ’τους παίκτες που έχει πείσει περισσότερο τον Σολάρι στο λίγο διάστημα που έχει. Στην ποιότητά του έχει προσθέσει τον χαρακτήρα του, την δουλειά και τη θυσία ώστε επιδίδεται σε άμυνα και επίθεση


Ο Dani Ceballos είναι ένας απ’τους λίγους παίκτες που στο σύντομο χρονικό διάστημα που βρίσκεται ο Solari στον πάγκο έχει κάνει ένα βήμα μπροστά. Οι άλλες πιο διακριμένες περιπτώσεις είναι των Benzema και Courtois. Στο υπόλοιπο ρόστερ υπάρχουν λίγο απ’όλα. Απ’τους πιο βετεράνους όπως οι Sergio Ramos, Kroos και Modric, οι οποίοι είναι περισσότερο εξοικειωμένοι με τις ιδιοτροπίες του ποδοσφαίρου σ’αυτούς που στραβομουτσουνιάζουν επειδή η αλλαγή στον πάγκο δεν τους έχει έρθει καλά: Isco και Marco Asensio ως τα πιο προφανή παραδείγματα. Αυτό που έχει προταθεί ο Dani Ceballos είναι να υποδεχτεί με ενθουσιασμό απ’την πρώτη στιγμή τον Solari. Έναν ποδοσφαιριστή που θέτουν ως παράδειγμα στα γραφεία του Bernabéu για την επιθετικότητα με την οποία παίζει κάθε παιχνίδι απ’την στιγμή που έφτασε ο Σολάρι και την εμπιστοσύνη που δείχνει ο Luis Enrique. Βασικός ενάντια στη Κροατία κι ο πιο διακεκριμένος ποδοσφαιριστής σ’ένα παιχνίδι με πίεση και που εξελίχθηκε με σκληρές ενέργειες.

Το κλειδί του νέου Ceballos είναι ότι έχει καταλάβει γρήγορα ότι έχουν ανοίξει οι πόρτες του βασικού ή ότι έχει περισσότερες πιθανότητες για να παίζει με την άφιξη του Solari. Έχει την καλύτερη προδιάθεση σε μια στιγμή στην οποίο ο Florentino υπενθυμίζει στο ρόστερ ότι βρίσκονται ενώπιον μιας δεύτερης ευκαιρίας για να μην πετάξουν την σεζόν. Η στάση με την οποία προπονείται ο sevillano έχει προσθέσει πολλούς πόντους μπροστά στο νέο τεχνικό επιτελείο και στους ηγέτες. Τονίζονται, ταυτόχρονα, οι καλές παράμετροι που διαχειρίζονται για τη φυσική του κατάσταση. Είναι εξαιρετικές. Ο Antonio Pintus, υπεύθυνος της προετοιμασίας, επιβεβαιώνει την φρεσκάδα και την αντοχή ενός παίκτη που φαίνεται εύθραυστος απ’την φυσιογνωμία του, αλλά έχει ένα ισχυρό χαρακτήρα και πολύ νεύρο. Μια καλή είδηση για ένα ρόστερ που ανακάμπτει τον ανταγωνιστικό παλμό για να βγει απ’την κρίση κι έχει πληγεί από μια μάστιγα τραυματισμών.

Η απόδειξη αυτής της ευέξαπτης και μαχητικής προσωπικότητας αντανακλάστηκε στον αγώνα ανάμεσα σε Κροατία και Ισπανία, όταν ο Ceballos έρχεται σχεδόν στα χέρια με τον συμπαίκτη του στην Ρεάλ Μαδρίτης και αντίπαλο στη μονομαχία των εθνικών, Luka Modric. "Με χτύπησες στο στόμα", επέπληξε ο Ισπανός τον Κροάτη σε μια μονομαχία του αγώνα που έφτασε να γίνει μια φιλονικία με σπρωξίματα και επαφές στο πρόσωπο. Ο Ceballos δεν φοβήθηκε στο Ζάγκρεμπ ενάντια σ’έναν απ’τους βαρέων βαρών του ρόστερ της Μαδρίτης και ηγέτη του κροατικού συνδυασμού. Ένα καλό σύμπτωμα -τονίζουν στη Μαδρίτη- του ισχυρού χαρακτήρα που χρειάζεται η ομάδα που προπονεί τώρα ο Σολάρι. Ο Αργεντινός θέλει περισσότερο χαρακτήρα στην ομάδα για να αντιμετωπίσει το τελευταίο κομμάτι του έτους.


Ο αντικαταστάτης του Casemiro

Ο Ceballos έκανε μια καλή προετοιμασία κι αρχίζει να συλλέγει τους καρπούς. Έχει μια ταχύτητα παραπάνω απ’τους υπόλοιπους συμπαίκτες του. Ο σκοπός του είναι να εκμεταλλευτεί τη δεύτερη σεζόν του στην Ρεάλ Μαδρίτης μετά την αποχώρηση του Zidane, με τον οποίο αισθάνθηκε απογοητευμένος για τις λίγες ευκαιρίες που του έδωσε. Με τον Lopetegui έπαιξε περισσότερο, αλλά με το ρόλο του να δίνει αναπνοές στον Modric και σ’άλλους παίκτες με περισσότερη κόπωση. Στον Σολάρι, τον τρίτο προπονητή του στην Ρεάλ Μαδρίτης, θέλει να αποδείξει απ’το πρώτο λεπτό ότι μπορεί να’ναι στην εντεκάδα. Είναι απ’τους παίκτες που τον έχουν πείσει περισσότερο από αυτό που έχει δει σε καθημερινή βάση και στο λίγο διάστημα που έχει. Στην ποιότητά του έχει προσθέσει εργασία και θυσία ώστε να επιδίδεται στην άμυνα. Έχει κάνει αυτό το βήμα που του έλειπε ώστε να πιέζει στην ανάκαμψη της μπάλας και να’χει τάση κι ένταση. Πτυχές που λείπουν απ’τον Isco, σε χειρότερη κατάσταση φόρμας, κι απ’τον Marco Asensio, ο οποίος φαίνεται να’χει παραιτηθεί ή να πληρώνει την αλλαγή προπονητή.

«Αυτό που έχει καταφέρει ο Dani Ceballos έχει αξία και το κερδίζει με παλμό», επιβεβαιώνουν στη Μαδρίτη. Δεν είναι τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο απ’το να κερδίζει την εμπιστοσύνη του Solari για να’ναι η πρώτη αλλαγή, όταν τραυματίζεται ο Casemiro στο Vigo και να το βάζει να παίξει στη μεσαία γραμμή μαζί με τους Kroos και Modric. Μπήκε πριν απ’τον Asensio. Ο Isco δεν έπαιξε. Εναντίον της Θέλτα ο Ceballos ήταν απ’τους καλύτερους μαζί με τον Μπενζεμά. Ο sevillano κάλυψε και πάλεψε στην άμυνα και εκμεταλλεύτηκε την ποιότητα του ώστε να ενταχθεί στην επίθεση και να βάλει ένα καλό γκολ μ’ένα σουτ έξω απ’την περιοχή. Είναι πάνω απ’τους Isco και Asensio. Ο Luis Enrique το επιβεβαιώνει επίσης και τον έβαλε βασικό εναντίον της Κροατίας. Τον έβαλε ήδη στο δεύτερο ημίχρονο κατά της Αγγλίας και ήταν απ’τους πιο αποσταθεροποιητικούς ώστε σχεδόν να ισοφαρίσει το παιχνίδι. Τώρα, χωρίς τον Casemiro -εκτός για ένα μήνα λόγω ενός διαστρέμματος στον δεξί αστράγαλο-, ο Ceballos έχει ανοικτές τις πόρτες του βασικού στην Ρεάλ Μαδρίτης.







Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.