News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Isco, ο επιθυμητός

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Του Santiago Siguero

Απόντας απ’το μαύρο σερί της Μαδρίτης, όλα δείχνουν ότι θα’χει λεπτά με την Levante


Isco, ενάντια στο ρολόι. Ενάντια στο ρολόι που σηματοδοτεί τις προθεσμίες της ανάρρωσής του αφού χειρουργήθηκε για σκωληκοειδίτιδα στις 25 Σεπτεμβρίου... Κι ενάντια στο ρολόι που σηματοδοτεί τα 409 λεπτά που δεν έχει σκοράρει η Μαδρίτη, ένα ακατάλληλο σερί απ’την τρις πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Εστιάζοντας στο πρώτο, ο malagueño εξαντλεί τις προθεσμίες για να επιστρέψει το συντομότερο δυνατό στην ομάδα. Το διάλειμμα του’χει έρθει καλά για να ανακτήσει τις αισθήσεις, αν και η δοκιμασία ήρθε τη Δευτέρα, όταν ο Isco θέλησε να δοκιμάσει με την ομάδα. Ολοκλήρωσε όλη την προπόνηση στον ίδιο ρυθμό με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του και οι αισθήσεις ήταν θετικές. Χθες το επανέλαβε, και πάλι με καλή αίσθηση.

Ο Isco έχει ακόμα τρεις προπονήσεις για να βρει ρυθμό, να βρει φόρμα και να μετατραπεί σε μια επιλογή για τον Julen Lopetegui ενόψει του σχηματισμού της εντεκάδας που θα αντιμετωπίσει το Σάββατο τη Levante στο Bernabeu, ένας κρίσιμος αγώνας για τους λευκούς. Δεν θα’πρεπε να’χει τέτοιο αέρα τελικού ένα παιχνίδι σε αυτό το στάδιο της σεζόν, αλλά η αρνητική δυναμική της ομάδας τις τελευταίες εβδομάδες προκαλεί η μονομαχία εναντίον της granota ομάδας να’ναι ένα καθόλα να ζει κανείς ή να μην ζει για τους λευκούς. Υπάρχει η περίσταση ότι το σερί ξεκίνησε τη μέρα μετά την επέμβαση του Isco, στο Pizjuán, και έχει διατηρηθεί στα επόμενα τρία παιχνίδια, επίσης χωρίς τη συμμετοχή του πρώην της Μάλαγα: Atlético, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Αλαβές. Τέσσερα παιχνίδια στα οποία η ομάδα έχει δείξει υπερβολικά επίπεδη, στερούμενη ενός παίκτη ικανού να σπάει τις αντίπαλες γραμμές και να δίνει αυτή την τελευταία καθοριστική πάσα. Ακριβώς το προφίλ στο οποίο ανταποκρίνεται ο Isco, ο παίκτης που δίνει νόημα στο τακτικό πλαίσιο που παρέχει ο Lopetegui όσον αφορά το επιθετικό παιχνίδι.

Ο τεχνικός είναι ο πρώτος απ’τον οποίο λείπει. Ο Isco ήταν ήδη κλειδί για αυτόν κατά τη διάρκεια της εποχής του στην εθνική ομάδα και κέρδισε τα γαλόνια ξεδιπλώνοντας ένα παιχνίδι υψηλής σχολής με την Ισπανία, διακοσμημένο από μια καλή δόση γκολ. Στη Μαδρίτη, ο Βάσκος προπονητής του είχε κρατήσει έναν παρόμοιο ρόλο, αλλά η πρόωρη απουσία του έχει αλλάξει ριζικά τα σχέδια του προπονητή.

Τώρα, τόσο ο Isco όσο κι ο Lopetegui μετράνε τις μέρες μέχρι την επανεμφάνιση του παίκτη. Θα μπορούσε να’ναι αυτό το Σάββατο, στην αρχική εντεκάδα ή έχοντας λεπτά ρολαρίσματος απ’τον πάγκο. Ο Isco έχει ακόμα μισή βδομάδα για να βρεθεί στο επίπεδο των υπόλοιπων συμπαικτών του, οι οποίοι στερούνται επίσης το ταλέντο της ανδαλουσιανής ιδιοφυΐας.






Η σελίδα της στήλης στο facebook:
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.