News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Γιατί ο Varane δεν αξίζει τη χρυσή μπάλα

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

Του Antonio Sanz

Ο Raphael Varane έχει χρόνια στη Μαδρίτη που αποδεικνύει ότι είναι ένας απ’τους καλύτερους στον κόσμο, αυτή τη σεζόν έχει κερδίσει τα πάντα, αλλά συνεχίζει να μην εμφανίζεται στα προγνωστικά των μεγάλων βραβείων


Ίσως αν ο Μουρίνιο είχε πείσει τον Raphael Varane ή εάν είχε καταφέρει να κάνει την Ρεάλ Μαδρίτης να καταλάβει ότι έπρεπε να απαλλαγεί απ’τον παίκτη, θα εξετάζαμε την πιθανότητα ως κάτι πραγματικό και όχι χιμαιρικό. Κι είναι ότι το αόρατο προφίλ που δείχνει ο Γάλλος στην επιχείρηση των τα αστέρων αυτού του αιώνα, χτίζει ένα φράγμα που τον απομακρύνει απ’το μάρκετινγκ που οδηγεί σε ευθεία γραμμή επίτευξης των βραβείων που δίνονται σε κάθε σεζόν. Σε μια σεζόν όπου ο αμυντικός της Ρεάλ Μαδρίτης έχει παρουσιάσει το ίδιο αθλητικό βιογραφικό που έδειξαν κάποτε οι Φραντς Μπεκενμπάουερ και Ρομπέρτο ​​Κάρλος, και οι δύο τους σήκωσαν όπως κι ο Varane, το διπλό τρόπαιο του παγκόσμιου πρωταθλητή με την εθνική τους και της Ευρώπης με τον σύλλογό τους, δεν ευνοεί να τοποθετεί κάποιος τον Γάλλο ανάμεσα στους υποψήφιους για να είναι ο καλύτερος.

Όλο το προσωπικό που εκφέρει άποψη το συνοψίζει σε μια φράση: "Είναι πολύ καλός, αλλά...". Αλλά φυσικά, δεν βάζει γκολ, τα εμποδίζει· δεν είναι ένας συνήθης στο να εμφανίζεται στα αθλητικά περιοδικά, το κατανέμει· δεν βγάζει μεγάλους τίτλους στις εμφανίσεις του στον Τύπο, τους απορρίπτει· και δεν γνωρίζουμε καν κάτι για την ιδιωτική ζωή του, εάν μοιράζεται τον ελεύθερο χρόνο του μ’ένα μοντέλο ή με μια παρουσιάστρια της τηλεόρασης, απλώς και μόνο επειδή το κρύβει. Είναι απλά ο Βαράν, ένας βασιλιάς χωρίς στέμμα στην Ρεάλ Μαδρίτης και στον τομέα του Ποδοσφαίρου.

Η αλλαγή της φανέλας του Κριστιάνο Ρονάλντο έχει προκαλέσει μια εκκένωση της αίσθησης στον madridismo. Απ’το να υποστηρίζουν απρόσκοπτα τη μορφή του στην αιώνια μάχη με τον Μέσι, τώρα έχουν εξαλείψει απ’τις προτιμήσεις τους τον Πορτογάλο για να επικεντρωθούν στον Modric και να τον μετατρέψουν στον καλύτερο διεκδικητή του θρόνου της Χρυσής Μπάλας. Περίεργο που η λευκή κοινή γνώμη επιλέγει έναν δευτεραθλητή όταν έχει έναν πρωταθλητή στο ρόστερ της. Αλλά το κύμα έρχεται απ’την Κροατία και οι αμυντικοί, ξέρετε ήδη, φαίνονται μόνο αν τους περιβάλλει κάποια γκλαμουριά.

Δεν αρκεί να φοράει το περιβραχιόνιο του αρχηγού κατά τη διάρκεια ενός αγώνα του παγκόσμιου πρωταθλητή, ούτε κι ότι η σταθερότητα συνοδεύει την καριέρα ενός παιδιού 25 ετών. Ο Raphael Varane έχει κοπεί στο δρόμο για το «The Best» του 2018, το βραβείο που χορηγεί η Fifa και του οποίου η τελική λίστα έχει ερεθίσει τόσο τη Γαλλία λόγω της έλλειψης των δικών της μεταξύ των τριών φιναλίστ. Αλλά συμπτωματικά, η απόδοσή του προκάλεσε να γλιστρήσει ανάμεσα σε δύο συμπατριώτες -Mbappé και Griezmann- ως ο μόνος αμυντικός μεταξύ των δέκα υποψηφίων απ’τους οποίους θα βγει ο νικητής στο γκαλά που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα στο Λονδίνο.


Ένα ηχηρό παλμαρέ

Είναι εύκολο να φανταστεί κανείς εκείνη τη συζήτηση την άνοιξη του 2011, όταν ο Ζιντάν τηλεφώνησε στον Βαράν για να τον φλερτάρει με το έμβλημα της Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι ανεπίσημο, αλλά λέγεται ότι το αγόρι έκοψε τη σύνδεση κι απογοήτευσε τον προπονητή, τότε σύμβουλος του προέδρου. Αυτό που ήταν ακόμα πιο δύσκολο να ρισκάρεις είναι ότι η καριέρα του αμυντικού, επτά χρόνια αργότερα, μετρά 15 τίτλους: δύο πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο Ισπανίας, δύο Σούπερ Καπ Ισπανίας, τέσσερα Champions League, τρία Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ και τρία Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων. Σήμερα, επιπλέον, λόγω παλαιότητας, είναι ο τέταρτος αρχηγός του ρόστερ. Ένας σιωπηλός εκπρόσωπος, αλλά με αναγνωρισμένη προσωπικότητα, όπως λέει: "δεν γίνεται να κάνεις την καριέρα που έχω κάνει εγώ στην Ρεάλ Μαδρίτης χωρίς χαρακτήρα". Γι'αυτό, όταν πρέπει να μιλήσει, εμφανίζεται. Μην ψάχνετε έναν πολυλογά, θα βρείτε έναν ακέραιο τύπο.

Αναγνωρισμένος απ’όλα τ’αποδυτήρια, ο Varane έχει κερδίσει τον σεβασμό της ομάδας. Προσγειώθηκε στα 18 του και τα στάδια έχουν ξεπεραστεί με επιμονή κι ατομική προσπάθεια. Ο Raphael θυμάται εκείνη την εμπειρία με την υπομονή και την αυστηρότητα που φέρνει τώρα η γαλήνη. Είναι ένας ολόκληρος βετεράνος 25 ετών που έχει συσσωρεύσει δύο διαδοχικά καλοκαίρια όπου έχει δελεαστεί από εκατομμυριούχες προσφορές απ’την ίδια ομάδα της Premier League. Η πρώτη, το καλοκαίρι του 2017, σήμανε μια αναγνώριση του Florentino Perez κι επέτρεψε μια συμβατική αναθεώρηση, επεκτείνοντας την σύνδεση με την Ρεάλ Μαδρίτης μέχρι τον Ιούνιο του 2022. Αν και η ρήτρα δεν είναι δημόσια, διάφορες πηγές συμφωνούν στο ότι είναι 200 τα εκατομμύρια ευρώ που συμφώνησαν σύλλογος και παίκτης για να προστατευθούν απ’τις προθέσεις των τρίτων. Στη λευκή σοφίτα υποστηρίζουν ότι ο Γάλλος είναι ένα θεμελιώδες περιουσιακό στοιχείο και γι 'αυτό δεν υπέκυψαν στον πειρασμό της λίρας. Ένα ερέθισμα που επέστρεψε μόλις πριν κανά δυο μήνες, όταν και πάλι ο Jose Mourinho και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτύπησαν ξανά την πόρτα του Santiago Bernabeu μετά την ολοκλήρωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στη Ρωσία.

Η προσφορά των 100 εκατομμυρίων για τον Varane

Η εμμονή του Πορτογάλου προπονητή για τον Varane δεν είναι μυστικό, όπως ούτε κι ότι ο προπονητής των «κόκκινων διαβόλων» διατηρεί μια μόνιμη επιθυμία πως να αλιεύει παίκτες σ’αυτό που ήταν «σπίτι του». Τον Ιούλιο, ο Florentino Pérez έλαβε μια προσφορά για τον Varane που έφτανε τα 100 εκατομμύρια λίρες, όπως επισημάνθηκε απ’τη βρετανική εφημερίδα The Times. Ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης αρνήθηκε να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση και οι Άγγλοι επέλεξαν να υποχωρήσουν μπροστά στη νέα απογοήτευση του Μουρίνιο που επαναλάμβανε μια δεύτερη διαδοχική σειρά.

Ένα ακόμα καλοκαίρι που προσπαθούσε να υπογράψει τον Γάλλο με την ίδια επιτυχία: καμία. Ίσως, εάν η μεταγραφή είχε γίνει με τον επακόλουθο μιντιακό θόρυβο που θα'χε συνοδέψει την επιχείρηση, ο Varane θα'χε πάρει γαλόνια για να παλέψει ως ίσος προς ίσο με άλλους που έχουν τροφοδοτήσει μιντιακά το καλοκαίρι τους. Αλλά όχι, αυτός το είπε ήδη στην L'Equipe μετά την κατάκτηση του Mundial: «Με αγχώνει να μου ζητείται να είμαι σαν τον Ramos. Αυτού του ζητείται να είναι σαν άλλο παίκτη;» Φυσικά, τα νεύρα του 'Rapha' θα συνεχίσουν, αφού ακούσει τον αρχηγό του να δαγκώνει τον φίλο και συμπατριώτη του, Griezmann. Απ'αυτόν μην το επιδιώκετε ούτε και φιλοδοξώντας στο εύκολο χειροκρότημα στην αίθουσα Τύπου.






Η σελίδα της στήλης στο facebook:


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.