News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Χωρίς Cristiano... αλλά με πικάντικο

Σάββατο 4 Αυγούστου 2018

Του David G. Medina

Ο CR7 θα είναι ο μεγάλος απόν ενός Ρεάλ Μαδρίτης-Γιουβέντους που είναι ήδη ένα clásico


Ένα Ρεάλ Μαδρίτης-Γιουβέντους δεν μπορεί ποτέ να’ναι ένα ακόμα ματς. Δύο απ’τους μεγάλους συλλόγους της Ευρώπης, οι κυρίαρχοι του παλμαρέ της LaLiga και της Serie A, παρουσιάζουν επίσης ένα ευρύ φάσμα αγώνων μεταξύ τους στις ηπειρωτικές διοργανώσεις. Ένα βιογραφικό με αναμετρήσεις, στις οποίες και οι δύο γνωρίζουν πως είναι να τουμπάρουν τον άλλο. Μάλιστα, πέρα ​​απ’τις προηγούμενες αναμνήσεις, πρόκειται για ένα clásico του Champions League τις τελευταίες σεζόν.

Ο τελικός του 2017, θα σκεφτεί ο madridismo, είναι η καλύτερη ανάμνηση απ’το λευκό πρίσμα. Η Juve έφτανε στον τελικό του Κάρντιφ με την ταμπέλα της άθραυστης ομάδας η οποία μόλις που έβλεπε να τρυπάνε ένα τέρμα που, εκείνη την στιγμή, υπερασπιζόταν ο μύθος Buffon. Η Ρεάλ Μαδρίτης σε 45 λεπτά για τη μνήμη, πέρασε πάνω απ’τους παίκτες του Τορίνο και πήρε το Δωδέκατο, τίτλος στον οποίο ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε και πάλι ένα ρόλο κλειδί... αλλά θα επιστρέψουμε πια στη στιγμή του Πορτογάλου, το τελευταίο κεφάλαιο των διασταυρούμενων ζωών μεταξύ των δύο κολοσσών.

Το ψαλιδάκι που ξεκίνησε τα πάντα

Αλλά η πιο πρόσφατη ανάμνηση στο χόρτο ήρθε στους προημιτελικούς του τελευταίου Champions League. Και πάλι ο CR7 ηγήθηκε των λευκών στο 0-3 στο Juventus Stadium. Άφησε ένα ιστορικό ψαλιδάκι και πήρε μια επευφημία που πέρασε στον Πορτογάλο μέχρι το σημείο του να σημάνει την αρχή της ιστορίας του έρωτά του με τους Ιταλούς.

Αλλά εκείνη η αναμέτρηση θα περάσει επίσης στην ιστορία λόγω του αποτελέσματος στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου. Η Juve σηκώθηκε απ’το καναβάτσο κι έκανε το 0-3 που έστελνε το παιχνίδι στην παράταση. Ένα πέναλτι του Benatia στον Lucas Vázquez στις καθυστερήσεις έκρινε, όχι χωρίς διαμάχη, την πρόκριση των madridistas. Το υλοποίησε, δεν θα μπορούσε να είναι άλλος, ο CR7 και η Μαδρίτη πετούσε ήδη για το Δέκατο Τρίτο που αγκάλιασε τελικά στο Κίεβο.


Ο τελευταίος δήμιος

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, υπό την άλλη έννοια, ότι η Juventus είναι η μόνη ομάδα που έχει καταφέρει να αποκλείσει τη Μαδρίτη στο Champions League τα τελευταία πέντε χρόνια. Δύο γκολ του Morata, ένας λευκός canterano, άφησαν τους παίκτες του Chamartin στα πρόθυρα αυτού που θα’ταν ένα απόλυτο πέντε συνεχόμενων τελικών.

Αν και σήμερα, στην αναμέτρηση που θα γίνει στην Ουάσιγκτον (01:00) δεν θα’ναι στο χόρτο ο Cristiano (έχει μόνο λίγες ημέρες προπόνησης και δεν έχει ταξιδέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες για το International Champions Cup), η μακρά σκιά του Πορτογάλου εκρηκτικού θα’ναι παρούσα σε κάθε στιγμή της αναμέτρησης. Δεν είναι για λιγότερα, αυτός έχει σημαδέψει τα τελευταία Μαδρίτη-Γιουβέντους κι ακόμη και χωρίς την παρουσία του στο χόρτο θα καθορίσει και πάλι τη σημερινή μονομαχία. Θα’ναι αυτή της ίντριγκας και του πικάντικου μιας Μαδρίτης χωρίς Κριστιάνο ενάντια στο νέο πια σύνολο αυτού που είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου του Chamartin, αντιμετωπίζοντας από απόσταση το σύνολο του οποίου ηγούταν μέχρι πρόσφατα.






Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.