News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Το δηλητήριο του Bale και του Asensio για να σκοτώσει την ομάδα του Cristiano

Κυριακή 5 Αυγούστου 2018

Του Ulises Sánchez-Flor

Νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης ενάντια στη Γιούβε (3-1)

Η Ρεάλ Μαδρίτης πέτυχε τον πρώτο της θρίαμβο της προετοιμασίας αφού νίκησε τη Γιουβέντους με 3-1 με δύο γκολ απ’τον Asensio κι ένα απ’τον Bale. Το plan B του Lopetegui λειτούργησε καλύτερα απ’την βασική εντεκάδα


Το δεύτερο παιχνίδι της προετοιμασίας της Ρεάλ Μαδρίτης γινόταν παχύ και βαρετό λόγω της αργής κυκλοφορίας και του λίγου βάθους στην επίθεση. Έχανε μ’ένα αυτογκόλ του Carvajal (12ο λεπτό) και κόλλησε μέχρι που ο Bale έβγαλε το δηλητήριό του με ένα θεαματικό golazo για να ισοφαρίσει το παιχνίδι. Είναι αυτού του τύπου οι ενέργειες αυτό που χρειάζονται οι οπαδοί, κυρίως, για να ενθουσιαστούν μετά την αποχώρηση του Κριστιάνο Ρονάλντο και τις αμφιβολίες για την επιθετική φερεγγυότητα αυτής της ομάδας που προτίθεται να επανεφεύρει ο Julen Lopetegui. Ενάντια στη Juve πέτυχε την πρώτη νίκη της του καλοκαιριού (3-1).

Το ότι ο Bale βάζει και πάλι ένα golazo δεν είναι μια είδηση επειδή στο φύλλο υπηρεσιών του υπάρχει μια καλή συλλογή από αυτά. Μεγάλης ανάμνησης για τον madridismo είναι το ψαλιδάκι στον τελικό του Κιέβου εναντίον της Λίβερπουλ -υπάρχουν αυτοί που υποστηρίζουν ότι ενόχλησε τον Πορτογάλο- ή η κουρσάρα στον τελικό του Copa del Rey ενάντια στη Μπαρτσελόνα στην οποία εκτροχίασε τον Bartra. Σε αυτόν τον αγώνα, όπως και σε πολλούς άλλους που δεν ήταν ο Cristiano, ο Ουαλός ήταν σε θέση να επιλύσει με καθοριστικά και λαμπρά γκολ.

Ο Bale πήγε, απ’τις μύτες των ποδιών στο πρώτο παιχνίδι προετοιμασίας εναντίον της Manchester United, στο να υπενθυμίσει στη νίκη κατά της Γιουβέντους ότι έχει καλό σημάδι για να σκοράρει με πολλαπλούς τρόπους. Η ειδικότητά του είναι να ξεπετάγεται με τον ισχυρό διασκελισμό του όταν βρίσκει ανοιχτό γήπεδο. Τις δυσκολίες σε μειωμένους χώρους τις ξεπερνά μ’αυτές τις μαστιγιές που φέρουν δηλητήριο. Είναι ένας ξεχωριστός παίκτης γιατί είναι ικανός να περάσει σαράντα λεπτά εξαφανισμένος, χωρίς να μπαίνει στο παιχνίδι, απαθής, και να εμφανιστεί με το κεντρί δηλητηριασμένο σε μια στιγμή έμπνευσης. Πηγαίνει απ’το να κοιμάται στο να ξυπνάει, απ’το να μην αναμειγνύεται ή να συνεργάζεται με τους υπόλοιπους συμπαίκτες στο να επιλύει από μόνος του. Ένας ποδοσφαιριστής που μπερδεύει, ο οποίος αισθάνθηκε ακυρωμένος απ’τον Zidane κι ο οποίος έχει τη μεγάλη ευκαιρία να είναι και πάλι ένα αστέρι με τον Lopetegui.


Αυτό που συνέβη στο δεύτερο μέρος ήταν μια καλοκαιρινή «vendetta» της Ρεάλ Μαδρίτης για την υπογραφή του Cristiano Ronaldo στη Γιουβέντους. Ποιος ξέρει εάν θα υπάρξει κάποια ακόμη όταν μπούμε πια στην επίσημη σεζόν και μπορεί να συναντηθούν οι δρόμοι τους με τον Πορτογάλο πια αντίπαλο στο Champions League. Αυτό που έπρεπε να κάνει η Μαδρίτη του Lopetegui ήταν να αποδείξει ενάντια στην Juve του Cristiano ότι μπορεί να επανεφευρεθεί. Το έκανε με τον πιο εκπληκτικό τρόπο με μια επανάσταση στην επίθεση. Έφυγαν απ’το γήπεδο οι Isco, Bale και Benzema και μπήκαν οι Vinicius, Lucas Vázquez και Marco Asensio. Ένας οδοστρωτήρας πέρασε πάνω απ’τους Ιταλούς μ’ένα ποδόσφαιρο κάθετο, δυναμικό και υψηλής ταχύτητας.

Η Μαδρίτη μπήκε με αποφασιστικότητα και λαιμαργία στο δεύτερο μέρος για να χαστουκίσει μια κοκορόμυαλη Γιουβέντους. Βρισκόμαστε στην προετοιμασία και τα πόδια είναι συνήθως πιο βαριά λόγω του φόρτου των σωματικών προπονήσεων. Δεν φάνηκε στον Marco Asensio, ο οποίος έπαιξε ως κρυφό '9', για να πάρει παραμάζωμα όλους όσους έμπαιναν μπροστά του. Ο Asensio έχει δηλητήριο, όπως ο Bale. Και βάζει golazos, όπως ο Bale. Με το παραμικρό ρίχνεται προς το αντίπαλο τέρμα για να δείξει τα δόντια του. Ο Asensio έβαλε δύο γκολ για να ονειρεύεται, ειδικά, ο κύριος υποστηρικτής του: ο Florentino Pérez.

Για τον πρόεδρο δεν υπάρχει καλύτερο παράδειγμα του τι είναι μια πιο επιτυχημένη υπογραφή από εκείνη του Marco Asensio. Για το λίγο που κόστισε (3,9 εκατομμύρια ευρώ), την άμεση απόδοση που έχει προσφέρει και τη δυναμική που έχει μπροστά. Αν δοθεί εμπιστοσύνη στον Asensio, απαντά με το πρακτικό και επιθετικό του παιχνίδι. Ελλείψει της υπογραφής ενός καθαρού "9", ειδικού κι αποδεδειγμένου που δεν βρίσκει ή για το οποίο δεν αποφασίζει, ο balear είναι η επιλογή που μπορεί να τολμήσει να χρησιμοποιήσει ο Lopetegui. Ο Asensio ή ακόμα κι ο Isco μπορούν να’ναι εκείνο το «ψευτοεννιάρι» που ξεμπλοκάρει αγώνες κι αιφνιδιάζει τους αντιπάλους. Δεν λύνεται όλο το πρόβλημα της πυγμής, αλλά αναζητούνται πλάνα για να αντισταθμιστεί η διαρροή του γκολ που προκλήθηκε απ’την αποχώρηση του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Τεχνικά δεδομένα

3. Ρεάλ Μαδρίτης: Keylor Navas· Carvajal, Carlos Sánchez, Nacho, Sergio Reguilón· Kroos, Federico Valverde, Ceballos· Isco, Bale και Benzema. Επίσης έπαιξαν: Asensio, Vinicius Júnior, Marcos Llorente, Odriozola, Lucas Vázquez, Lunin, Mayoral, Ødegaard και José León. Προπονητής: Julen Lopetegui.

1. Γιουβέντους: Szczesny· De Sciglio, Chiellini, Benatia, Cancelo· Alex Sandro, Pjanic, Khedira, Marchisio, Bernardeschi· και Favilli. Έπαιξαν επίσης: Fagiolo, Perin, Rugani, Pereira, Leandro Fernandes και Barzagli. Προπονητής: Massimiliano Allegri.

Γκολ: 0-1, 11’: Carvajal, με αυτογκόλ. 1-1, 38’: Bale. 2-1, 46’: Asensio. 3-1, 55’: Asensio.

Διαιτητής: Robert Sibiga. Έδειξε την κίτρινη στον Sergio Reguilón, της Ρεάλ Μαδρίτης, και στους Alex Sandro και Benatia, της Γιουβέντους.

Γεγονότα: Φιλικός αγώνας που αντιστοιχεί στο καλοκαιρινό τουρνουά International Champions Cup, που διεξήχθη στο γήπεδο FedExField του Landover (Maryland, Ηνωμένες Πολιτείες) παρουσία 71.597 θεατών.





Η σελίδα της στήλης στο facebook:
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.