News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Sergio Ramos, ο αρχηγός του Julen

Σάββατο 4 Αυγούστου 2018

Του David G. Medina

Ο στόπερ θα ηγηθεί της Μαδρίτης του Lopetegui τόσο στο γήπεδο όσο και στ’αποδυτήρια


Δεκατρία χρόνια έχουν περάσει πια από τότε που η Ρεάλ Μαδρίτης στο πρώτο στάδιο του Florentino Perez, πόνταρε δυνατά (27 εκατομμύρια ευρώ) για έναν πολύ νεαρό Σέρχιο Ράμος -μόλις 19 ετών- για να τον μετατρέψει σ’έναν απ’τους πιο σημαντικούς παίκτες στο club του Chamartín την τελευταία δεκαετία.

Δεκατρία χρόνια στα οποία ο παίκτης απ’το Camas εξελίχθηκε από δεξιός μπακ σε στόπερ, κέρδισε βάρος στ’αποδυτήρια μέχρι να μετατραπεί στον αρχηγό και στον αμυντικό ηγέτη μιας ομάδας που έχει κερδίσει τέσσερα απ’τα πέντε τελευταία Champions League. Δύο απ’αυτά, αυτά απέναντι στην Atlético στη Λισαβόνα και το Μιλάνο, με την συμμετοχή του sevillano παίκτη στο σκοράρισμα. Στο πρώτο απ’αυτά, επιπλέον, με τη θαυματουργή κεφαλιά που επέτρεψε την παράταση... και την τελική νίκη.

Δεκατρία χρόνια μετά απ’αυτή την ασταμάτητη εξέλιξη ξεκινάει μια νέα σεζόν για έναν Σέρχιο Ράμος, ο οποίος έχει όλο και περισσότερο βάρος στα madridista αποδυτήρια. Πρώτος αρχηγός απ’την αναχώρηση του Casillas το 2015, το κύρος του στην ομάδα αποκτά μια νέα διάσταση με την αποχώρηση του Κριστιάνο Ρονάλντο. Και είναι ότι η τεράστια σημασία του Πορτογάλου στο παιχνίδι της ομάδας του έδινε μερικά γαλόνια που, λογικά, είχαν τη συνέχειά τους στ’αποδυτήρια, όπου δεν ήταν παράξενες κάποιες συγκρούσεις τρένων μεταξύ δύο παικτών με μια συντριπτική προσωπικότητα... και πολύ ιδιαίτερη.

Με τη χάρη του Ramos

Ως εκ τούτου η απουσία του CR7 θα χρησιμεύσει στον Ramos για να αποκτήσει μεγαλύτερη σημασία, αν είναι δυνατόν, στη διαδικασία που ζει η Ρεάλ Μαδρίτης κατά τη διάρκεια αυτής της προετοιμασίας. Το τέλος της θριαμβευτικής εποχής του Ζινεντίν Ζιντάν δίνει τη θέση του στο στάδιο που θα’χει τον Julen Lopetegui ως αφεντικό στον πάγκο και το παίκτη απ’το Camas ως επικεφαλής στο χόρτο.


Σαν να μην έφτανε αυτό, και οι δύο είναι παλιοί γνωστοί της σκηνής του στην εθνική Ισπανίας. Στη La Roja μοιράστηκαν δύο χρόνια, πριν την απότομη αποχώρηση, ακριβώς με πορεία προς την Ρεάλ Μαδρίτης, ενός τεχνικού ο οποίος είχε την υποστήριξη του αρχηγού (κι άλλων διεθνών όπως οι Asensio, Lucas, Nacho και Isco). Αυτοί ήταν μερικοί απ’τους παίκτες που πόνταραν στην παραμονή του Lopetegui κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου... και επίσης από εκείνους που υποστήριξαν τις ικανότητες του προπονητή για να πάρει τα ηνία της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ως εκ τούτου είναι οι πρώτοι στους οποίους θα στηριχθεί ένας Lopetegui που γνωρίζει τη σημασία, ειδικά σε μια ομάδα αυτής της διάστασης, του να’χει την υποστήριξη του σκληρού πυρήνα απ’το πρώτο λεπτό. Ένα έργο στο οποίο θα βοηθήσει ένας Sergio Ramos ο οποίος ήταν ήδη ο αρχηγός της εποχής Zizou και θα’ναι και πάλι στο στάδιο του Julen.

Ο Ramos ολοκλήρωσε τη δεύτερη προπόνησή του στο Μαϊάμι, όπου εργάζεται σκληρά μαζί με τον Pintus για να μπει στο ρυθμό του υπόλοιπου ρόστερ. Του απομένουν δύο εβδομάδες για να αντιμετωπίσει την πρόκληση του πρώτου τίτλου της σεζόν, ένα Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ που είναι σημαδεμένο με κόκκινο τόσο για τον προπονητή της Μαδρίτης όσο και για τον αρχηγό που επιθυμεί να σηκώσει έναν νέο τίτλο.






Η σελίδα της στήλης στο facebook:
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.