News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Πέντε (πρόωρα) συμπεράσματα του ντεμπούτου της Ρεάλ Μαδρίτης του Lopetegui

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

Του Santiago Siguero

Παιχνίδι απ’την πλευρά, υψηλή πίεση, διαφορετικές διατάξεις...


Η επίσημη πρεμιέρα της εποχής Julen Lopetegui στην Ρεάλ Μαδρίτης άφησε μια οριακή ήττα αλλά, αν και τα αποτελέσματα έχουν πάντα σημασία στο λευκό club, δεν ήταν αυτό το μεγαλύτερο highlight του αγώνα κατά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Άρχισε να διαφαίνεται το νέο φυλλάδιο που έχει φτάσει στο Valdebebas μετά την αποχώρηση του Ζιντάν, ακόμα κι αν, εκτός απ’την πανταχού παρούσα απουσία του Κριστιάνο, η Μαδρίτη εμφανίστηκε στο Μαϊάμι χωρίς το μεγαλύτερο μέρος των παικτών που της έχουν δώσει τέσσερα απ’τα πέντε τελευταία Champions League. Αλλά, παρά τις απουσίες, θα μπορούσαν να εκτιμηθούν μερικές ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες.

Το BBV

Ο Bale, ο Benzema κι ο Vinícius σχημάτισαν την επίθεση της Μαδρίτης. Χωρίς τον Cristiano, ο Ουαλός κι ο Γάλλος εναλλάχθηκαν στη θέση του '9 ', απ’την οποία ο Karim έβαλε το λευκό γκολ. Ο Bale (σχεδόν όλη την ώρα) κι ο Vinícius, κατέλαβαν τις πλευρές. Έπαιξαν τέλεια με ανάποδο πόδι, ο Βρετανός στα δεξιά, ο Βραζιλιάνος στα αριστερά, αν και περιστασιακά άλλαξαν πλευρές. Το plan A λειτούργησε καλύτερα. Ο Gareth συνεργάστηκε καλά με τον Odriozola κι ο Vinicius κέρδισε αυτοπεποίθηση με το πέρασμα των λεπτών φτάνοντας να αφήσει ένα καλό δείγμα του ρεπερτορίου του, μια σειρά από ποδηλατάκια που εκτροχίασαν τον Fosu Mensah. Ο Benzema ήταν και πάλι ο χαλαρός στίχος της επίθεσης, συνεργαζόμενος σχεδόν με όλους και ξεπροβάλλοντας στο γκολ με κίνδυνο.

Η σημασία των πλευρών

Ακόμη και χωρίς τους δύο βασικούς της θέσης, δύο άθικτοι όπως οι Carvajal και Μαρσέλο, ο Lopetegui έδειξε ότι οι πλευρές θα παραμείνουν ένας βασικός παράγοντας στην επιθετική φάση της Ρεάλ Μαδρίτης. Άρεσε ιδιαίτερα ο Álvaro Odriozola, ο οποίος συνεννοήθηκε καλά με τον Bale (λιγότερο με τον Vinicius) κι ο οποίος πρωταγωνίστησε σε διάφορες επικίνδυνες ενέργειες. Απ’την άλλη πλευρά, ο Theo έκανε την πάσα που επέτρεψε στον Benzema να μειώσει τη διαφορά, αλλά φάνηκε λιγότερο και παραχώρησε πάρα πολύ εύκολα την πλάστη στην φάση του πρώτου γκολ της United. Ο Vinícius έπρεπε να τους διαχειριστεί για πολλά λεπτά.

Η διάταξη
Αν και, όπως είπαμε, έλλειπαν απ’το γήπεδο το 90 τοις εκατό των υποτιθέμενων βασικών (όλοι εκτός των Μπέιλ και Μπενζεμά), ο Lopetegui πόνταρε σ’ένα 4-3-3, τη διάταξη στην οποία ο Ζιντάν στήριξε τη βάση της Μαδρίτης του μετά την ανάληψη της σκυτάλης απ’τον Rafa Benítez. Γραμμή τεσσάρων πίσω (χθες, πολύ μαλακή), τρεις στο κέντρο και τρεις μπροστά. Στο κέντρο, ο Marcos Llorente ως μέσος θέσης, με τους Fede Valverde και Dani Ceballos κλιμακωτά στο εσωτερικό. Στον πρώην της Μπέτις έπεσε η ευθύνη να οπλίσει το παιχνίδι επίθεσης της ομάδας, καθήκον για το οποίο, με όλο το ρόστερ διαθέσιμο, περισσεύουν υποψήφιοι. Γι’αυτό είναι πιθανό η διάταξη που παρουσιάστηκε χθες στο Hard Rock Stadium να μπορεί να υποστεί διακυμάνσεις καθ 'όλη τη διάρκεια της σεζόν. Μάλιστα, χθες τροποποιήθηκε απ’τον λευκό τεχνικό ανάλογα με τις αλλαγές. Τελείωσε με 4-4-2: Κρος ως κουμανταδόρος, Isco και Asensio μπροστά ως επιτελικοί μέσοι κι ένα διπλό '9' με τους Mayoral και De Tomás.

Κατοχή

Ήταν ένα απ’τα μεγάλα χαρακτηριστικά της ταυτότητας της Ισπανίας του Julen Lopetegui, και φαίνεται ότι έτσι θα συνεχίσει να’ναι στη Μαδρίτη με τον Βάσκο προπονητή. Ούτε και σημαίνει μια μεγάλη καινοτομία σε σχέση με την εποχή του Ζιντάν. Η Μαδρίτη, παρά την απειρία της εντεκάδας της, ήθελε να κάνει πάντα κουμάντο στο παιχνίδι. Τελείωσε το πρώτο ημίχρονο μ’ένα 66% κατοχή μπάλας. Στο δεύτερο, παρά το «καρουζέλ» των αλλαγών, αυξήθηκε μέχρι το 69%. Είναι αλήθεια ότι τα ποσοστά αυτά δεν μεταφράστηκαν σε μια μεγάλη ροή ευκαιριών, αλλά ας θυμηθούμε και πάλι την απουσία απ’τον αγωνιστικό χώρο σχεδόν όλων των πιο σημαντικών παίκτες του ρόστερ, τουλάχιστον την ίδια στιγμή.

Πίεση μετά την απώλεια και μεσαίο-υψηλό μπλοκάρισμα

Θα’ναι ένα απ’τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της ομάδας, αν κι απαιτεί λίπανση κι αυτοματισμούς που χθες δεν δούλεψαν πάντα. Αλλά η πρόθεση του Julen Lopetegui είναι η ομάδα του να πιέζει ψηλά και να δαγκώνει μετά την απώλεια της μπάλας. Υψηλό μπλοκάρισμα κατ 'αρχήν, αν και προσοχή στην οπισθοχώρηση αν ο αντίπαλος ξεπερνά την πρώτη γραμμή πίεσης.
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.