News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Οι σπασμοί του Lopetegui και του Valverde όταν τους μιλάνε για το στιλ

Σάββατο 4 Αυγούστου 2018

Του Ulises Sánchez-Flor

Valverde και Lopetegui βρίσκονται στα χέρια δύο προέδρων που υπογράφουν ότι μπορούν. Έχουν περάσει τα καλοκαίρια που κουμάντο στην αγορά έκαναν Barcelona και Ρεάλ Μαδρίτης


Το στυλ παιχνιδιού κατασκευάζεται απ’την προεδρία με τις μεταγραφές, περνά απ’τον πίνακα των προπονητών και το ερμηνεύουν οι παίκτες. Τι είναι το στυλ; Να παίζεις καλά ή κερδίζεις; Και τα δύο πράγματα, σε μακρές και περίπλοκες σεζόν, είναι δύσκολο να συνδυαστούν. Με την υπογραφή του Arturo Vidal ανοίγει η συζήτηση, με διαμάχη, για το DNA και την ουσία του ποδοσφαίρου επαφής της FC Barcelona, μια ομάδα που θα ξεκινήσει μια νέα εποχή χωρίς τον Ινιέστα και με τον Χιλιανό ως την τελευταία προσθήκη πέρα ​​απ’αυτές των Malcom ή Arthur. Στην Ρεάλ Μαδρίτης, το πρότζεκτ περνάει απ’την επανεφεύρεση χωρίς τον Κριστιάνο Ρονάλντο και η πρόταση του Julen Lopetegui είναι να κάνει περισσότερο ομάδα πάνω απ’τις ατομικότητες, χωρίς να’χει τη σιγουριά του αν θα συμβεί άλλη μια σημαντική αποχώρηση στη δομή της καλής εντεκάδας που έχει κερδίσει τέσσερα Champions League τα τελευταία πέντε χρόνια. Μια πιθανή αποχώρηση του Luka Modric δεν θα προκαλούσε πλέον μια επανεφεύρεση, αλλά μια επανάσταση.

Ernesto Valverde και Lopetegui βρίσκονται στα χέρια δύο προέδρων που υπογράφουν ότι μπορούν. Έχουν περάσει τα καλοκαίρια στα οποία Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης συγκεντρώνονταν στο στόχο, έκαναν κουμάντο στην αγορά και κατάφερναν να ενθουσιάσουν τους οπαδούς με αστέρια πρώτου επιπέδου που στήριζαν το στυλ τους. Η τελευταία υπογραφή της Μπαρτσελόνα σε αυτό το στιλ ήταν αυτή του Neymar και στην Ρεάλ Μαδρίτης πρέπει να πάμε πίσω στον Gareth Bale. Τώρα οι πρόεδροι, συγκλονισμένοι από τον ανταγωνισμό οικονομικά ισχυρών συλλόγων, κάνουν ό, τι μπορούν στην αγορά. Ο Bartomeu ψάχνει αστέρια από δεύτερο χέρι (Αρτούρο Βιντάλ), όπως ο Florentino σκάβει στην βραζιλιάνικη και τη νοτιοαμερικανική αγορά για να βρει τον νέο Πελέ ή Di Stefano (Vinicius, Rodrygo) κι επεκτείνει το ραντάρ στην Ευρώπη (Lunin, Odegaard).


Σίγουρα ούτε ο Valverde ούτε ο Lopetegui έχουν όλα όσα θέλουν, αλλά αυτό που υπάρχει είναι πολύ και καλό. Του Valverde του απομένει ο Μέσι και αυτό είναι ήδη πολύ. Έτσι οι azulgranas δεν αγχώνονται γιατί αν είναι αλήθεια ότι με τον Arturo Vidal η ομάδα έχει υπογράψει μύες και ενέργεια και, επιπλέον, με τον Malcom θα παίξει πιο κάθετα, η μόνη βεβαιότητα είναι ότι θα συνεχίσει να παίζει και να κερδίζει όποτε θέλει ο Messi. Ο Valverde έχει «κλάψει» λίγο μετά την αποχώρηση του Paulinho και τώρα έχει πια τον Χιλιανό για να εμποδίσει να του κρυώσει η ομάδα σε μέρες κλειδιά όπως η Roma και να φύγει απ’το Champions League με περισσότερη θλίψη παρά δόξα.

Του Lopetegui του προκαλεί σπασμούς το πώς συνεχίζει το ενδιαφέρον της Ίντερ για τον Modric γιατί ακόμα κι αν προετοιμάζει έναν πρότζεκτ καλλιτέχνη όπως είναι ο Ceballos, η απώλεια του Κροάτη θα αφαιρούσε περισσότερο DNA απ’αυτό που έχει μόνο η Μαδρίτη: ν’ανταγωνίζεται μέχρι το τέλος καλύτερα απ’τον καθένα. Χωρίς Cristiano και Modric, θα έχανε όχι μόνο ταλέντο και γκολ, αλλά μεγάλο μέρος του ανταγωνιστικού γονιδίου που της επιτρέπει να κερδίζει όταν βρίσκεται σε δυσκολίες κι ανταγωνίζεται ως η καλύτερη απ’όλους. Αυτό που παραδεχόταν ο Μέσι με φθόνο όταν έλεγε ότι η Ρεάλ Μαδρίτης είναι ικανή να κερδίσει το Champions League χωρίς να παίζει τίποτα. Το πιο αξιόλογο της Ρεάλ Μαδρίτης για τους αντιπάλους της ήταν πάντα το μαχητικό της πνεύμα για να μην παραδίνεται. Αυτό είναι το στυλ που δεν πρέπει να χάσει το πρότζεκτ του Julen Lopetegui.

Στους Ernesto Valverde και Julen Lopetegui, πιεζόμενοι απ’τις απαιτήσεις των δύο πιο καυτών πάγκων στο κόσμο, τους λάχει να δημιουργήσουν το καλύτερο και το μοναδικό στιλ που αξίζει στον κόσμο: να κερδίζουν. Κι αν γίνεται με θέαμα, καλύτερα.





Η σελίδα της στήλης στο facebook:

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.