News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο «low cost» επιθετικός που ψάχνει η Ρεάλ Μαδρίτης

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

Του Fermin de la Calle

Συνεχίζει να σκέφτεται τον Neymar ή τον Mbappé

Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν θα ξηλωθεί αυτό το καλοκαίρι στην απόκτηση ενός «top» επιθετικού καθώς συνεχίζει να σκέφτεται τη μελλοντική επιλογή του Neymar ή του Mbappé


Η Ρεάλ Μαδρίτης, με την άφιξη του Thibaut Courtois, έχει στα χέρια της το να επιλύσει την κατάσταση των δύο Κροατών παικτών της ομάδας -Luka Modric και Mateo Kovacic- και ν’αντιμετωπίσει το ζήτημα του «9», ο επιθετικός ο οποίος ερχόμενος δεν θα’ναι ένα όνομα πολλών εκατομμυρίων, αλλά ένας «low cost» που θα μπορούσε να προέρχεται ακόμα κι από έναν δανεισμό. Bale και Marco Asensio έχουν καταφέρει να ηρεμήσουν τις παρορμήσεις του διοικητικού συμβουλίου της Ρεάλ Μαδρίτης και το όλα ή τίποτα θα γίνει, όταν είναι δυνατόν, με τον Neymar και/ή τον Mbappé.

Ο José Ángel Sánchez έχει επιστρέψει απ’τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου συνόδευε την ομάδα και είχε συναντήσεις με τον προπονητή Julen Lopetegui. Ο Sánchez θα’χει ως πρώτη αποστολή του να κλείσει τον δανεισμό του Mateo Kovacic στην Τσέλσι. Ο Κροάτης εξέφρασε την επιθυμία του να φύγει από τη Ρεάλ Μαδρίτης σε αναζήτηση λεπτών κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου και η επαναστατική στάση του έχει καταλήξει να κουράσει τον Lopetegui ο οποίος του έχει ανοίξει την πόρτα. Ωστόσο, ο Florentino Perez αρνείται να χάσει τον παίκτη χωρίς να εισπράξει χρήματα για την αποχώρησή του και θα επιλέξει τελικά έναν δανεισμό για ένα χρόνο για να κατευνάσει τις διαθέσεις του παίκτη και να τον θέσει στη βιτρίνα σε αναζήτηση προσφορών.

Ο Modric θέλει περισσότερα χρήματα

Η δεύτερη περίπτωση, αυτή του Luka Modric, είναι πιο ανησυχητική. Έχει δελεαστεί απ’την Inter με μια οικονομική προσφορά 10 εκατομμυρίων καθαρά ετήσια, η οποία είναι σχεδόν διπλάσια απ’τα 6,5 που παίρνει επί του παρόντος στη Ρεάλ Μαδρίτης. Η Inter του προσφέρει τετραετή σύμβαση, αλλά προσθέτει ακόμη δύο χρόνια στην Jiangsu, τον κινεζικό σύλλογο που ανήκει στους ιδιοκτήτες της Inter. Έτσι θα έπαιρνε 60 εκατομμύρια ευρώ καθαρά σε έξι σεζόν και θα τελείωνε την καριέρα του στην Κίνα στα 38 του. Ο Modric ξέρει ότι στα 33 του αντιμετωπίζει το τελευταίο μεγάλο συμβόλαιο της αθλητικής του καριέρας. Ο Φλορεντίνο αρνείται να τον αφήσει να φύγει κι όλα βρίσκονται σε εκκρεμότητα ενός τετ α τετ μεταξύ του προέδρου και του ποδοσφαιριστή. Ο παίκτης, εν τω μεταξύ, αναμένει μια κίνηση απ’τη Ρεάλ Μαδρίτης υπό τη μορφή βελτίωσης της σύμβασης.

Στην περίπτωση του επιθετικού, ο Lopetegui είναι πολύ ικανοποιημένος με την απόδοση στην προετοιμασία παικτών στους οποίους έδωσε γαλόνια αρχίζοντας τη δουλειά. Ποδοσφαιριστές όπως ο Bale, ο Asensio, ο Isco κι ο αναγεννημένος Ceballos. Ο Benzema εμφανίζεται πολύ συμμετοχικός, αλλά εξακολουθεί να πάσχει από πυγμή, κάτι που δεν ήταν ποτέ το καθοριστικό του χαρακτηριστικό. Γι’αυτό ο προπονητής έχει επιμείνει στο ότι πρέπει να προσθέσουν στο ρόστερ ένα 9 με εκτελεστικά χαρακτηριστικά, έναν εκτελεστή.

Θα μπορούσε να’ρθει στο δανεικός

Ο Φλορεντίνο έχει προειδοποιήσει ότι δεν θα τινάξει τη μπάνκα για να τον φέρει επειδή οι προτεραιότητες εξακολουθούν να’ναι οι Mbappé και Neymar. Ο Βραζιλιάνος λόγω του επιχειρηματικού στοιχήματος που συνεπάγεται για την Ρεάλ Μαδρίτης μετά την αποχώρηση του Cristiano Ronaldo, ο οποίος είχε υπογεγραμμένες σχεδόν 40 συμβάσεις χορηγίας που απέφεραν χρήματα στο λευκό club. Κι ο Γάλλος επειδή είναι ο παίκτης που θα σημαδέψει το ποδόσφαιρο τα επόμενα χρόνια.

Έτσι οι Sánchez και Lopetegui χτενίζουν την αγορά αναζητώντας ένα καλό, ωραίο και φθηνό '9'. Έναν παίκτη που δεν παίρνει τον μισθό του Cavani ή έναν παίκτη που να μην έχει τις απαιτήσεις του Icardi. Δεν υπάρχουν πολλοί επιθετικοί εγγυήσεων στην αγορά για τους οποίους να ρισκάρουν και να ξοδέψουν ένα ποσό που δεν θα’πεφτε ποτέ απ’τα 60-70 εκατομμύρια, έτσι ώστε βολιδοσκοπείται ακόμη και η δυνατότητα της άφιξης ενός δανεικού επιθετικού γι’αυτή τη σεζόν. Ένας παίκτης που να μπορούσε να εκπληρώσει τον ρόλο που απαιτεί ο Lopetegui, που να μην επιβαρύνει την οικονομία του συλλόγου και που αν αποδώσει, να μπορεί να αποκτηθεί αργότερα απ’τον σύλλογο. Έτσι η Ρεάλ Μαδρίτης δεν θα ρίσκαρε τίποτα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι λευκοί χρησιμοποιούν αυτή τη φόρμουλα. Στο παρελθόν είχε επιτυχία με τον Emmanuel Adebayor. Ο "Manolito", όπως ήταν γνωστός στ’αποδυτήρια, ήταν τότε ένας υπολειμματικός παίκτης στη Manchester City. Ο Τογκολέζος έπαιξε 22 παιχνίδια στα λευκά και σκόραρε 8 γκολ, εκπληρώνοντας με το παραπάνω τον ρόλο για τον οποίο τον είχαν φέρει. Ήρθε δανεικός στην αγορά του χειμώνα, παρουσιάστηκε τον Ιανουάριο του 2011 κι έκανε σεφτέ ως λευκός σκόρερ στις 2 Φεβρουαρίου εναντίον της Σεβίλλης στα ημιτελικά του Copa del Rey. Στο ντεμπούτο του στην Liga  στο Μπερναμπέου, ενάντια στη Ρεάλ Σοσιεδάδ, σκόραρε το πρώτο του γκολ στον εγχώριο ανταγωνισμό και πρόσθεσε ακόμα δύο στη νίκη επί της Τότεναμ στα προημιτελικά του Champions League. Ο "Manolito" κέρδισε τον μοναδικό τίτλο που έχει στο παλμαρέ του, το Copa del Rey, νικώντας στον τελικό τη Barcelona 0-1.

Ο Lopetegui είναι βέβαιος ότι θα βρει έναν επιθετικό του προφίλ που χρειάζεται πριν απ’τις 31 Αυγούστου. Και, φυσικά, όλες οι κινήσεις συνεχίζουν να γίνονται με απόλυτη διακριτικότητα, ώστε να μην εκτοξευθούν οι τιμές των επιχειρήσεων με την είσοδο σε δημοπρασίες με άλλους ενδιαφερόμενους συλλόγους.



Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.