News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Lopetegui θέλει Rock & Roll

Σάββατο 4 Αυγούστου 2018

Του David G. Medina

Ο madridista προπονητής ζητά "ταχύτητα" και "αμεσότητα" απ’τους παίκτες του για να δημιουργούν άμεσο παιχνίδι


Εν μέσω πλήρους συζήτησης των στυλ, αυτής που προκαλούν οι υποστηρικτές του άμεσου ποδοσφαίρου ενάντια σε εκείνους που προτιμούν τις επαφές και τις ατελείωτες κατοχές, ο Julen Lopetegui το΄χει πολύ ξεκάθαρο. Θέλει άμεσο παιχνίδι, να χτίσει μια επιθετική ομάδα που να κάνει ζημιά με λίγες επαφές, κατευθείαν στην καρωτίδα του αντιπάλου. Να’ναι, εν συντομία, ένα σύνολο που βασίζεται σε δύο βασικές αρχές: "ταχύτητα και αμεσότητα".

Αυτό είναι το σλόγκαν που επαναλαμβάνει ο Julen ως μάντρα. Θέλει οι παίκτες να το εσωτερικεύσουν και δεν διστάζει να επιμένει με το ίδιο μήνυμα κατά τη διάρκεια των προπονήσεων που πραγματοποιεί στο Μαϊάμι κάτω από μια ζέστη και μια υγρασία τόσο υψηλές που εμποδίζουν να φτάσουν στην πληρότητα της σωματικής απόδοσης.

Είναι, παρά τις συνθήκες που παρουσιάζονται, οι πρώτες προπονήσεις μ’ένα μεγάλο μέρος των διεθνών μουντιαλικών κι ο τεχνικός κατανοεί την σημασία που έχει το ν’αφομοιώσουν τις έννοιες και τους αυτοματισμούς πάνω στους οποίους θα βασιστεί το σύστημα παιχνιδιού του το συντομότερο δυνατό


Πάνω σ’αυτές τις αρχές θα περιστραφεί η ιδέα του παιχνιδιού ενός Lopetegui που ξέρει ότι έχει αρκετό ρόστερ για να εφαρμόσει άλλα στιλ παιχνιδιού ανάλογα με τις στιγμές του κάθε αγώνα και τους αντιπάλους. Και είναι εκεί όταν εμφανίζεται η σημασία κάποιων δυνατοτήτων που, ειδικά στο κέντρο, του προσφέρουν αρκετούς πόρους για να εφαρμόσει οποιαδήποτε πρόταση. Η ευελιξία και η προσαρμοστικότητα παικτών όπως οι Kroos, Modric, Isco ή Ceballos του δίνουν μια τράπουλα επιλογών που θα μπορούσε να γίνει αντικείμενο ζήλιας κάθε προπονητή της ελίτ.

Η απόφαση του στοιχήματός του στο κέντρο είναι μια άλλη απ’τις σημαντικές συζητήσεις που περνάει απ’το κεφάλι του προπονητή. Η τρίαινα που έχει κερδίσει τα τρία τελευταία Champions League (Casemiro, Kroos και Modric) θα’ναι και πάλι σημαντική. Αλλά δεν είναι οι μόνοι, καθώς είναι γνωστή με το παραπάνω η αδυναμία που αισθάνεται ο Julen για τον Isco κι ότι υπολογίζει τον Ceballos για να του δώσει σημαντικά λεπτά φέτος. Όπως και να’χει, έχει πολλές επιλογές για να εκτελέσει το πλάνο του παιχνιδιού που έχει κατά νου.

Ο Asensio ως μέσος;


Ένας απ’τους παίκτες που θα βοηθήσουν περισσότερο στο να ταιριάξει το σύστημα που ψάχνει ο Lopetegui είναι ο Marco Asensio. Εάν ο Βάσκος θέλει ταχύτητα κι αμεσότητα ίσως να βρίσκεται μπροστά στον παίκτη, μαζί με τον Gareth Bale, ο οποίος μπορεί να του προσφέρει περισσότερα προς τις δύο έννοιες. Η αμφιβολία έγκειται στη θέση του και στο σύστημα. Αν η Μαδρίτη ποντάρει στο 4-3-3, η επίθεση θα μπορούσε να’ναι οι Bale-Benzema-Asensio. Εάν ενισχύσει το κέντρο, ​​ο Marco θα πήγαινε στο να ανταγωνίζεται με τον Isco και τους άλλους μέσους για τον αριστερό τομέα του γηπέδου. Σε οποιαδήποτε απ’τις επιλογές, ο Julen θέλει Rock & Roll και έχει παίκτες με το παραπάνω για να χορεύει όλη την σεζόν.






Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.