News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Courtois και η κραυγή του του «hala Madrid!». Επιτέλους, ο Florentino υπογράφει έναν galáctico

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

Του Ulises Sánchez-Flor

Σήμερα ο Thibaut Courtois έχει παρουσιαστεί ως νέος τερματοφύλακας της Ρεάλ Μαδρίτης συνοδευόμενος απ’τον Florentino Pérez, ο οποίος του έδωσε μια φανέλα χωρίς νούμερο... δουλειά για τον Lopetegui


Η τιμή αγοράς -35 εκατομμύρια ευρώ συν 5 σε μεταβλητές- δεν πρέπει να σηματοδοτήσει το επίπεδο της υπογραφής, αλλά η καριέρα και η ποιότητα του προϊόντος ναι, και στην περίπτωση του Thibaut Courtois μιλάμε για τον καλύτερο τερματοφύλακα στο τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Βέλγος τερματοφύλακας μπορεί να θεωρηθεί ως «top» τερματοφύλακας που ήταν πάνω απ’τους De Gea, Alisson, Neuer, Lloris, Pickford, Subasic κι επίσης και τον Keylor Navas. Σήμερα παρουσιάστηκε στα επίσημα του Σαντιάγκο Μπερναμπέου και δίπλα του ήταν η οικογένειά του κι ο Florentino Pérez.

«Εκπληρώνω ένα όνειρο στην Ρεάλ Μαδρίτης. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο ικανοποιημένος είμαι. Μόνο εκείνοι που με γνωρίζουν ξέρουν πόσο έχω εργαστεί για να φτάσω εδώ και την ευθύνη και την υπερηφάνεια που έχω ευρισκόμενος στο καλύτερο club στον κόσμο. Από σήμερα θα βάλω όλον τον ενθουσιασμό που είχα από παιδί στο να σκέφτομαι ότι μπορούσε να συμβεί», είπε ο 26χρονος τερματοφύλακας.

Ο Courtois ήταν πρωταγωνιστής ενός απ’τα καλύτερα παιχνίδια εναντίον της Βραζιλίας στο περασμένο Mundial, στο οποίο θυμόμαστε την αντίσταση του Βέλγου πίσω στο δεύτερο ημίχρονο και την αποκρουσάρα στο παραθυράκι σ’ένα σουτ του Neymar στις καθυστερήσεις. Ένας τερματοφύλακας που απέτρεψε την ήττα κι επιβεβαίωσε ότι εμφανίζεται σε κρίσιμες στιγμές για την ομάδα του. Ένας πλήρης, σταθερός κι ώριμος τερματοφύλακας που έχει υπάρξει πρωταθλητής στο Βέλγιο, την Ισπανία και την Αγγλία. Ένας από εκείνους τους τερματοφύλακες που επιβάλλονται κάτω απ’τα δοκάρια για το μέγεθος και την ηγεσία του. Η Μαδρίτη έχει βελτιώσει και θωρακίσει το τέρμα. Απέμενε μια galáctico υπογραφή στην αγορά κι ο Florentino ξεχύθηκε γι’αυτήν, αν και σ’αυτή την περίπτωση δεν θα’ναι για να σκοράρει γκολ επειδή ο Neymar είναι αδύνατο. Εάν γινόταν μια έρευνα για να ρωτήσει ποιος είναι σήμερα ο καλύτερος τερματοφύλακας στον κόσμο θα υπήρχε μια συζήτηση μεταξύ των Courtois, Oblak, Neuer και θα μπορούσαν να βάλουν τον Ter Stegen -αναπληρωματικός στην εθνική Γερμανίας-.

Ο De Gea θα’χει μεγαλύτερο ανταγωνισμό για να είναι ο βασικός της Ισπανίας με την υπογραφή του Kepa Arrizabalaga. Ωραίος ανταγωνισμός στην Αγγλία για να παρακολουθήσεις απ’την Ισπανία και δύσκολη απόφαση για τον Luis Enrique.

Η αγάπη για τον Keylor Navas

Το πρόβλημα στην Ρεάλ Μαδρίτης το’χει τώρα ο Julen Lopetegui γιατί πρέπει να επιλέξει ποιος θα’ναι ο βασικός στο πρωτάθλημα και το Τσάμπιονς Λιγκ, να μείνει μόνο μ’έναν ή να μοιράσει τις διοργανώνεις και στους δύο. Για τον Keylor είναι γνωστό ότι προσκολλάται στην γιγαντιαία πίστη στις δυνατότητές του, η οποία είναι τόσο μεγάλη όσο τα σχεδόν δύο μέτρα του Courtois και, προσοχή, γιατί ο Κοσταρικανός θα’χει την αγάπη της κερκίδας και των οπαδών που θεωρούν ότι τον έχουν «κακομεταχειριστεί».

Ο Florentino παρουσίασε τον Courtois ως μια στρατηγική υπογραφή κι έναν galáctico για όλους τους τίτλους που έχει κερδίσει -μεταξύ αυτών δύο τρόπαια Zamora- και του υπενθύμισε ότι φτάνει στον σύλλογο που έχει κερδίσει 13 Ευρωπαϊκά Κύπελλα, το πιο διάσημο και απαιτητικό club του κόσμου. Ο Courtois παρουσιάστηκε ως "ένας ακόμα madridista" κι ένα "Hala Madrid!". Ο Florentino Pérez του έδωσε τη φανέλα χωρίς νούμερο. Ποιος θα’ναι ο νούμερο 1 για τον Lopetegui; Αυτό που δεν γίνεται να αμφισβητηθεί είναι ότι είναι μια αστρική υπογραφή.





Η σελίδα της στήλης στο facebook:


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.