News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο βασιλιάς Arturo Vidal, ένας madridista με τόσες ρίζες όσες κι ο Florentino Pérez

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

Του Antonio Sanz

Ο Arturo Vidal, νέος παίκτης της Barcelona, ομολογούσε πάντα στους δικούς του οπαδός της Ρεάλ Μαδρίτης και βρέθηκε πολύ κοντά στο να φορέσει τα λευκά το 2015, αλλά ένα ατύχημα άλλαξε τα πάντα


Ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης ίδρωνε για να μπορέσει να κάνει την πρώτη ηχηρή υπογραφή της σεζόν, η FC Barcelona παρουσίαζε την ίδια εβδομάδα έναν madridista σχεδόν από κούνια που θα καταλήξει να γυρίσει την Ευρώπη στον αιώνιο αντίπαλο. Εάν η απόκτηση του Courtois οφείλεται, σε μεγάλο βαθμό, στην εξέγερση του Kovacic, η δέσμευση του Arturo Vidal με τη Barça υποστηρίζεται απ’την ομοιογένεια της μετατροπής, εκείνου που αισθανόμενος λευκός καταλήγει στα azulgrana. Η μοίρα του Χιλιανού θέλησε να’ναι το Camp Nou η στάση του. Καθώς ο Courtois, ερωτευμένος με τη Μαδρίτη από μια όχθη, καταλήγει, τυχαία και λόγω της εξέγερσης ενός επαγγελματία συναδέλφου, να μετατοπίζεται στην αντίθετη. Όπως αποκάλυψε η «Marca», ο Κροάτης μέσος ξεκίνησε μια κόντρα με την ηγεσία της Ρεάλ Μαδρίτης για να εγκαταλείψει την οντότητα. Το ενδιαφέρον της Τσέλσι στην κατάκτηση του θηράματος κατέληξε να θέσει όλα τα μέρη σύμφωνα και να υποστηρίξει τη μεταγραφή του Βέλγου τερματοφύλακα, ο οποίος αποχαιρετά μ’ένα βαρύ χρηματικό πρόστιμο για την απειθαρχία του, αρνούμενος να προπονηθεί με τους Blues. Ωστόσο, η διαφυγή του ήταν δυνατή μόνο χάρη σ’εκείνον που έχει ανταλλάξει, με τη μορφή δανεισμού, την λευκή φανέλα με τη μπλε.

«Δεν είμαι antimadridista. Είμαι αντίπαλος όλων των ομάδων που παίζουν ενάντια στη Barcelona από τώρα και στο εξής». Είναι λόγια του Arturo Vidal κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του ως νέος culé παίκτης, ​​και στην πίστη ότι λέει την αλήθεια. Πώς να’ναι αντίθετος στην Ρεάλ Μαδρίτης αυτός που επιθυμούσε να ντυθεί στα λευκά από πολύ μικρός; Αλλά η συνέργεια αυτής της ιστορίας προκαλεί ακριβώς το καλοκαίρι του 2015 να μην ήταν ο Vidal εκείνος που κατέληγε να φορέσει τα λευκά, αλλά ο Kovacic. Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε ωριμάσει την απόκτησή του πριν από ένα χρόνο, τον Ιούνιο του 2014. Ωστόσο, ο πρώτος εκείνης της λίστας ήταν ο Toni Kroos, ο οποίος κατέληξε να υπογράψει τη δέσμευσή του για τους λευκούς. Ένα χρόνο αργότερα, ο Rafael Benítez προσγειωνόταν περισσότερο από ενθουσιασμένος στο Santiago Bernabéu. Όπως εξηγήθηκε, ήρθε για να προσφέρει μια ώθηση στο λευκό club, κοιμισμένο απ’το μαλακό χέρι του Ancelotti. Τότε, ο Μαδριλένος έβαλε στο τραπέζι των μεταγραφών και πάλι το όνομα του μέσου της Juventus. Του Florentino Pérez του τράβηξε την προσοχή να ακούει ξανά το όνομα του Vidal.

Ο τατουαζάκιας «βασιλιάς Αρθούρος»

Ο Μπενίτεθ, ο προπονητής, θα μπορούσε να μετατραπεί στη νεράιδα του «βασιλιά Αρθούρου», όπως αυτοαποκαλείται ο ίδιος, έτσι το’χει τατουάζ στο δέρμα του, ο νέος culé παίκτης. Ο Vidal, από πολύ μικρός, φιλοδοξούσε να παίξει στην Ρεάλ Μαδρίτης. Ο δημοσιογράφος Nicolás Olea έγραψε τη βιογραφία του σε ένα βιβλίο με τίτλο «Vidal, η ιστορία του». Η ιστορία μεταφέρεται σε μια παιδική ηλικία, όπου η επιτυχία του συμπατριώτη του, και madridista, Iván Zamorano, ξεπρόβαλλε με ευφορία στη Χιλή. Δύο μαρτυρίες δίνουν θέμα φήμης στον συντάκτη. Ο ένας που επιβεβαιώνει είναι ο Nelson Pizarro, φροντιστής της Κόλο Κόλο του Σαντιάγκο: «Πάντα μου έλεγε ότι η επιθυμία του ήταν να παίξει στην Ρεάλ Μαδρίτης, όταν τον ρωτούσα αν ο καλύτερος προορισμός του μπορούσε να’ναι η Ιταλία». Στο club της cantera του Arturo συνυπήρξε με τον Hugo Gonzalez, προπονητής του νεαρού 15χρονου Vidal: «Ήθελε να παίξει στη Ρεάλ Μαδρίτης. Το όνομά του έφτασε να συσχετιστεί, αυτό τον ενθουσίαζε».

Όμως η προσπάθεια του Benítez κόπηκε από μια κατάχρηση του παίκτη. Έπαιζε στο Copa América με τη Χιλή. Ήταν ο πρώτος σκόρερ του τουρνουά, το αστέρι της στιγμής, τα φώτα  ήταν δικά του πάνω απ’τους Messi ή Neymar. Αλλά ένα τροχαίο ατύχημα προκάλεσε μια υπερβολή που κατέληξε να πληρώσει ακριβά. Τη Μπάγερν των Hoeness και Rummenigge δεν την πείραξε, αλλά τον Φλορεντίνο, ναι. Ζήτησε συγγνώμη, ντράπηκε για το διάστημά του με τα τυχερά παιχνίδια και το αλκοόλ. Η Χιλή τον συγχώρησε, η Ρεάλ Μαδρίτης, όχι. Εκείνος ο Ιούνιος του 2015 αποτέλεσε ένα πριν και μετά την καριέρα του Vidal. Αυτή η αιώνια φιλοδοξία να παίξει στα λευκά έσπασε σε κομμάτια. Ο πρόεδρος του συλλόγου αρνήθηκε στον προπονητή την υπογραφή αυτού που ήταν ένα τέλειο αυτοκόλλητο για την ανάπτυξη της madridista εξέλιξης στη Νότια Αμερική. Ωστόσο, η αρνητική εικόνα αυτού που είχε τρακάρει με το αυτοκίνητο βάραινε περισσότερο απ’τη σταθερή επιθυμία του τότε προπονητή.

Και εδώ γεννήθηκε ο μετασχηματισμός. Ο Βιντάλ κατέληξε στη Μπάγερν και κατέληξε ν’αποκηρύξει τη Ρεάλ Μαδρίτης του Φλορεντίνο. Μετά θα’ρχοταν η διαμονή του με τον Guardiola, περισσότερο Barça, και η εχθρότητά του στο χορτάρι στις μονομαχίες με την λευκή ομάδα. Ο Χιλιανός ζεστάθηκε μιλώντας για διαιτητική αδικία που λάμβαναν οι Βαυαροί σε κανά δυο νοκ άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ και η κοινή γνώμη τον καταδίκασε ως «antimadridista». Τίποτα πιο μακριά απ’την ιστορία του. Σήμερα όμως φοράει την azulgrana φανέλα. Είναι η αντικατάσταση που έχει θεωρήσει το barcelonés club για τον Paulinho, του οποίου η περίεργη άφιξη έχει ξεπεράσει σε έκπληξη περισσότερο, αν είναι δυνατόν, εκείνη της εξόδου του. Έτσι όπως έχουν τα πράγματα, και περιμένοντας το κοινοτικό διαβατήριο του Coutinho, ο Vidal αντιμετωπίζει την πρόκληση του να νιώθει λευκός φορώντας την culé φανέλα. Λίγοι τον ξεπερνούν σε ματαιοδοξία, εξ ου και το ψευδώνυμό του να θεωρεί εαυτόν έναν βασιλιά. Αλλά επίσης πολλοί επαινούν την ευελιξία του, την ώθηση, τη δουλειά, την ένταση, το χαρακτήρα, την ηγεσία, μέσος με γκολ. Όλα αυτά είναι ο Vidal στον οποίο ένα τροχαίο ατύχημα του έσβησε τη διαμονή του στην Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά ποτέ τον madridismo του... παρά τον Florentino.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.