News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Στην Ρεάλ Μαδρίτης του Lopetegui, ο Bale βάζει το γκολ κι ο Vinicius το θέαμα

Κυριακή 12 Αυγούστου 2018

Του Dario Ojeda

Η Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε το Trofeo Santiago Bernabéu

Η Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε 3-1 τη Μίλαν και κέρδισε το Trofeo Santiago Bernabéu. Σκόραραν οι Benzema και Bale, που σχημάτισαν την επίθεση μαζί με τον Asensio

Υπάρχουν πράγματα που συμβαίνουν μόνο σε μια ομάδα όπως η Ρεάλ Μαδρίτης. Κοιτάξτε την περίπτωση του Gareth Bale, για παράδειγμα. Εκεί όπου τον βλέπετε, δύο γκολ στον τελευταίο τελικό του Champions League, έχει μπροστά του μια επανεπικύρωση. Η αστάθειά του, οι συνεχείς τραυματισμοί του, η τιμή που πληρώθηκε για την υπογραφή του σχεδόν πριν από πέντε χρόνια, η αποχώρηση του Κριστιάνο Ρονάλντο και η απουσία άλλης ενίσχυσης για την επίθεση εστιάζουν σ'αυτόν σχεδόν όλα τα βλέμματα. Η ομάδα τον χρειάζεται περισσότερο από ποτέ κι αυτός χρειάζεται να'ναι στο ύψος των περιστάσεων. Είναι δύσκολο να δεις τη Ρεάλ Μαδρίτης να παίρνει τίτλους στο τέλος της σεζόν χωρίς έναν μεγάλο Bale (ή τουλάχιστον έναν καλύτερο από ό, τι τα τελευταία δύο χρόνια).

Η προετοιμασία του ήταν πολύ καλή. Σκόραρε ενάντια στη Γιουβέντους, σκόραρε εναντίον της Roma και το'κανε επί της Milan το Σάββατο στο Trofeo Santiago Bernabéu που κατέκτησε η Ρεάλ Μαδρίτης μετά τη νίκη με 3-1. Ο επιθετικός έβαλε το δεύτερο γκολ της ομάδας του. Πριν, το είχαν κάνει οι Benzema και Higuain και στη συνέχεια το έκανε ο Borja Mayoral στις καθυστερήσεις για να κλείσει το σκορ.

Ο Bale έχει δείξει στη Μαδρίτη ότι δεν έχει δυσκολίες να σκοράρει. Ο μέσος όρος των γκολ του τα τελευταία πέντε χρόνια είναι κοντά στο 0,5 ανά παιχνίδι, μακριά απ'του Cristiano, αλλά στο ύψος του Benzema. Το πρόβλημά του δεν είναι τα γκολ. Εάν είναι υγιής, θα παίξει σχεδόν τα πάντα. Και παίζοντας σχεδόν τα πάντα, θα σκοράρει πολλά γκολ. Το καθήκον του Julen Lopetegui είναι να τον μετατρέψει σε έναν απ'τους πυλώνες του παιχνιδιού της ομάδας, στο κεντρικό κομμάτι της madridista επίθεσης. "Ο Gareth είναι αφοσιωμένος, ευτυχισμένος, με όρεξη να έχει μια εξαιρετική σεζόν", δήλωσε ο Lopetegui μετά το παιχνίδι.


Το πετυχαίνει. Εκτός απ'το να σκοράρει, ο Bale έχει συμμετάσχει πολύ στην επίθεση. Ενάντια στη Roma έδωσε ασίστ στον Asensio. Κι ενάντια στη Μίλαν συνδέθηκε με τον Carvajal στην φάση που κατέληξε στο πρώτο γκολ. Εμφανίζεται το ίδιο απ'τα δεξιά, τ'αριστερά ή το κέντρο κι έχει έναν ή δύο συνεργάτες στην επίθεση. «Θα μεταβάλλει την κινητικότητα και τη θέση, τόσο στις επιθετικές όσο και στις αμυντικές του ευθύνες. Προπονείται καλά και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι», εξήγησε ο Lopetegui.

Ο Βάσκος έχει δοκιμάσει πάνω απ'όλα δύο σχήματα: ένα 4-3-3 με τρεις επιθετικούς ή ένα 4-4-2 χωρίς εξτρέμ, με τους Bale και Benzema μπροστά. Ενάντια στη Milan χρησιμοποίησε το πρώτο, με τον Asensio να κλείνει την τρίαινα. Ο mallorquín δεν σκόραρε, αλλά έκανε ένα καλό παιχνίδι. Είναι, μαζί με τον Bale, ο πρώτος σκόρερ στην προετοιμασία και η φυσική αντικατάσταση του Cristiano, αλλά η απουσία του Πορτογάλου δεν εμποδίζει την αιώνια συζήτηση στη Μαδρίτη: δεν χωράνε όλοι. Μεταξύ Casemiro, Kroos, Modric, Isco, Asensio, Bale και Benzema περισσεύει ένας παίκτης. Ποιος θα είναι αναπληρωματικός ενάντια στην Atlético de Madrid;

Ο Modric είναι αυτός που έχει κάνει τις λιγότερες προπονήσεις. Ο Κροάτης έκανε το ντεμπούτο του στην προετοιμασία χθες. Μπήκε 15 λεπτά πριν το τέλος ανάμεσα σε χειροκροτήματα και σχεδόν σκόραρε το τρίτο γκολ. Το σουτ του αποκρούστηκε απ'τον Donnarumma με μια μεγάλη απόκρουση κι ο Mayoral εκμεταλλεύτηκε την ελεύθερη μπάλα για να σκοράρει με κεφαλιά. Εκτός απ'τον Modric, ο άλλος πρωταγωνιστής του τελικού τμήματος ήταν ο Vinicius, ο οποίος με κανά δυο λεπτομέρειες έβαλε τον καλοκαιρινό οπαδό στο τσεπάκι του. Ο Βραζιλιάνος έχει προσγειωθεί στα πόδια του στη Ρεάλ Μαδρίτης. Έχει παίξει καλά κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, όπου έχει επιβεβαιώσει το πόσα λίγα ήταν γνωστά γι 'αυτόν. Είναι γρήγορος, τολμηρός και οι ντρίμπλες του μπαίνουν στο μάτι.

Δεν έχει περάσει ούτε ένας μήνας απ'τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου και η προετοιμασία έχει ήδη λήξει. Για τη Ρεάλ Μαδρίτης και για όλους. Σήμερα θα διεξαχθεί το Ισπανικό Σούπερ Καπ και την Τετάρτη το Ευρωπαϊκό. Η Μαδρίτη έρχεται μετά από μια νίκη και η Ατλέτικο, μετά από μια ήττα. Έχασε εντός έδρας απ'την Inter στο τελευταίο τεστ πριν ταξιδέψει στο Ταλίν.

Τεχνικά δεδομένα

3 - Ρεάλ Μαδρίτης: Keylor Navas (Lunin, 76')· Carvajal (Sergio Lopez, 76'), Varane (Reguilón, 60'), Ράμος (Valverde, 76'), Μαρσέλο (Nacho, 46')·Casemiro (Ceballos, 46'), Kroos (Μ. Llorente, 60'), Isco (Modric, 75')· Bale (Lucas Vázquez, 75'), Benzema (Mayoral, 75') και Asensio (Vinicius, 75').

1 - Milan: G. Donnarumma. Calabria, Musacchio, Romagnoli, Rodriguez (Caldara, 55'). Biglia (Mauri, 65'), Kessie, Bonaventura (Calhanoglu, 55'). Suso, Higuain (Bacca, 65') και Borini (Cutrone, 46').

Γκολ: 1-0, 2': Benzema· 1-1, 4': Higuain· 2-1, 46'+: Bale· 3-1, 91': Mayoral.

Διαιτητής: Xavier Estrada Fernández (Καταλανική Επιτροπή).

Συμβάντα: αγώνας για το 39º Trofeo Santiago Bernabéu που έγινε στο Σαντιάγο Μπερναμπέου παρουσία 54.294 θεατών.






Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.