News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Benzema, ο «νονός» του Vinicius

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

Του David G. Medina

Είναι ο κύριος σύμβουλός του και, χωρίς τον Cristiano, έχει κερδίσει βαρύτητα στ’αποδυτήρια


Ο Karim Benzema είναι πια ο τρίτος αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης. Η αποχώρηση του Cristiano Ronaldo στην Γιουβέντους του έχει χρησιμεύσει για να προωθηθεί μια θέση στην κλίμακα (έχει πια μπροστά του μόνο τους Sergio Ramos και Marcelo), σ’αυτήν που θα’ναι η δέκατη σεζόν του ως madridista επιθετικός. Η πρώτη, φυσικά, χωρίς τη μακρά σκιά του Πορτογάλου επιθετικού, του οποίου έχει υπάρξει ο κύριος συνεργάτης σ’αυτή τη χρυσή εποχή των τίτλων του συνόλου του Chamartin.

Σ’αυτό το νέο κι άγνωστο σενάριο, ο Benzema έχει κάνει ένα βήμα μπροστά στις πρώτες 15 μέρες της προετοιμασίας. Ιδιαίτερα, στον ρόλο που καταλαμβάνει στα madridista αποδυτήρια, όπου η σημασία του CR7 ήταν θεαματική. Τώρα το λευκό 9 έχει μετατραπεί σ’έναν απ’τους καθρέπτες στους οποίους κοιτιούνται οι νεαροί που έρχονται να κερδίσουν τη θέση, όπως συμβαίνει και με τη μεγάλη βραζιλιάνικη ελπίδα, έναν Vinicius Jr. που δεν αποχωρίζεται ούτε δευτερόλεπτο τον Γάλλο, ποδοσφαιριστή μ’ένα αναμφισβήτητο βάρος στο madridista ρόστερ.

Έτσι, ενώ ο νεαρός εκρηκτικός κερδίζει την εμπιστοσύνη του Julen Lopetegui και των νέων συμπαικτών του, ο Μπενζεμά λειτουργεί ως οικοδεσπότης σε μια προσαρμογή που ο πρώην της Λυών γνωρίζει καλά ότι δεν είναι καθόλου εύκολη. Αυτός ήρθε επίσης πολύ νεαρός στην ομάδα (μόλις 21 ετών) και γνωρίζει τη δυσκολία της αντιμετώπισης μιας αποστολής τόσο περίπλοκης όπως το να θριαμβεύσει στις αρχές στη Μαδρίτη. Ο Benzema δυσκολεύτηκε στην πρώτη του σεζόν, αλλά έχει καταλήξει να’ναι ένας από τους μεγάλους επιθετικούς στην πρόσφατη λευκή ιστορία.

Αλλά ο ρόλος του ως σύμβουλος δεν ισχύει μόνο με τον Vinicius. Τον έχει επίσης και με κάποιους άλλους νεαρούς των αποδυτηρίων όπως ο Theo Hernández. Στα 20 του, ο μπακ με καταγωγή απ’τη Μασσαλία έπρεπε να αποφασίσει να φύγει απ’τη Μαδρίτη, όπως θέλει το ίδιο το club, ως δανεικός. Ο Karim είναι από πάνω του για να πάρει την καλύτερη απόφαση και, πάνω απ 'όλα, για του να ζητήσει την ηρεμία εκείνου που γνωρίζει ότι η καριέρα του ποδοσφαιριστή είναι θέμα βάθους κι όχι σπριντ.

Όλα αυτά σε μια σεζόν που θα’ναι πολύ ξεχωριστή για τον Benzema. Στα 30 του, με 10 πια στα λευκά, ζει την πρώτη του σεζόν χωρίς τον Cristiano, αλλά επίσης και με το σούσουρο ότι η Μαδρίτη θέλει να υπογράψει ένα 9 που να του αμφισβητεί το καθεστώς βασικού, κάτι που δεν έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια. Όλες αυτά, εβδομάδες αφότου είδε πως η Γαλλία, η χώρα του, κέρδιζε το Mundial χωρίς την παρουσία του εξαιτίας εξωαθλητικών προβλημάτων και μ’έναν επιθετικό, τον Giraud, ο οποίος δεν σκόραρε σε ολόκληρο το πρωτάθλημα. Μια θέση που μπορούσε να’ταν δική του, αλλά που δεν εμποδίζει τον Benzema να θέλει να αποδείξει ότι μπορεί να ηγηθεί της επίθεσης της ομάδας με την οποία έχει κερδίσει τα τρία τελευταία Champions League.

Να μην ξεχνάμε, επιπλέον, ότι παρόλο που η τελευταία του σεζόν δεν ήταν η καλύτερη στον τομέα σκοραρίσματος, κατέληξε να’ναι καθοριστικός στην κατάκτηση της κούπας με τα μεγάλα αυτιά. Η ντομπλέτα του εναντίον της Μπάγερν στα ημιτελικά και το γκολ του ενάντια στην Λίβερπουλ στον τελικό ήταν καθοριστικά για την τελευταία μεγάλη κατάκτηση ενός παίκτη ο οποίος, χωρίς τον Κριστιάνο, έχει αποφασίσει να αναλάβει βάρος στην ομάδα και στα ίδια τ’αποδυτήρια.




Η σελίδα της στήλης στο facebook:
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.