News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Asensio και Bale απελευθερώνουν την τέλεια καταιγίδα του καλού παιχνιδιού στην επιθεώρηση επί της Roma

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

Του Ulises Sanchez-Flor

Πειστική νίκη μιας μεγάλης Ρεάλ Μαδρίτης

Η Ρεάλ Μαδρίτης ισοπέδωσε τη Roma σε ένα εντυπωσιακό πρώτο ημίχρονο, στο οποίο έλαμψαν όλοι οι παίκτες με ιδιαίτερη έμφαση για τον Marco Asensio και τον Bale, τους σκόρερ


Το τελευταίο παιχνίδι της Ρεάλ Μαδρίτης στην αμερικανική περιοδεία (2-1) είχε ως πρωταγωνιστή μια ηλεκτρική καταιγίδα που ανάγκασε να καθυστερήσει μισή ώρα η έναρξη για να σταματήσει στη συνέχεια στο ποδοσφαιρικό λουτρό που έδωσε η ομάδα του Lopetegui στο πρώτο μέρος στη Roma. Οι αστραπές και οι κεραυνοί του ουρανού του New Jersey μεταμορφώθηκαν σε δύο παίκτες που βγήκαν σαν κεραυνοί για να χτυπήσουν την ιταλική ομάδα με την αδηφαγία των δύο επιθετικών που θέλουν να σχηματίσουν μια νέα συνεργασία. Marco Asensio και Gareth Bale ήταν ο κυκλώνας που σάρωσε τον αντίπαλο στα πρώτα δεκαπέντε λεπτά με δύο γκολ, ένα απ’τον καθένα, τα οποία μπορούν να χρησιμεύσουν για να ενθουσιάσουν τους οπαδούς μετά την αποχώρηση του Κριστιάνο Ρονάλντο και να βοηθήσουν το club να παγώσει την υπογραφή ενός άλλου '9'. Απομένει χρόνος για να βρει μια ευκαιρία στη μεταγραφική αγορά, αλλά ο Lopetegui δουλεύει με τη βεβαιότητα ότι αν δεν έρθει αυτή η ενίσχυση που να προσθέτει γκολ, θα ποντάρει για τον Marco Asensio ως πρώτο ξίφος.

Η ποδοσφαιρική καταιγίδα που εξαπολύθηκε απ’τη Ρεάλ Μαδρίτης στο πρώτο ημίχρονο ήταν αυτή μιας ομάδας που έπαιξε με πολλούς απ’τους βασικούς που θα αντιμετωπίσουν την Ατλέτικο Μαδρίτης στον τελικό του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ στις 15 Αυγούστου. Μια Μαδρίτη που ισοπέδωσε σ’αυτή την περίοδο τη Roma με μια μέχρι στιγμής άγνωστη έκδοση. Ξεδίπλωσε ένα φανταστικό ποδόσφαιρο λόγω, της κινητικότητας με την οποία έπαιξε απ’το κέντρο και προς τα εμπρός και της στρατηγικής να προκαλέσει να μην υπήρχε κανένας σταθερός φορ. Οι Asensio, Bale και Benzema κινήθηκαν στο ύψος της επίθεσης απ’την μία πλευρά στην άλλη, μέσα κι έξω και χωρίς να κατέχουν μια σταθερή θέση. Άφησαν χωρίς αναφορές μια άμυνα που πέρασε αγωνίες για να σταματήσει τη θύελλα των madridistas.

Η υπόλοιπη ομάδα συνόδεψε την επίθεση με την ίδια κινητικότητα, τον δυναμισμό και την σιγουριά του ελέγχου της μπάλας και γνωρίζοντας πότε έπρεπε να πασάρει και πότε να παίξει πιο άμεσα. Ο Κρος, αμυντικός χαφ, Ceballos και Isco, εσωτερικοί. Οι Carvajal και Reguilón ως μπακ έδωσαν βάθος και προστέθηκαν στο συλλογικό παιχνίδι. Ο Sergio Ramos έκανε ντεμπούτο στην προετοιμασία με τον Nacho ως στόπερ κι ο Keylor Navas ξεκίνησε στο τέρμα. Το πρώτο μέρος ήταν μια παράσταση καλού ποδοσφαίρου απ’το πρώτο σφύριγμα μέχρι το τέλος. Η Μαδρίτη μπήκε στην πρίζα και χωρίς δισταγμό ώστε, στο δεύτερο λεπτό, ο Marco Asensio να βάλει ένα καλό γκολ μετά από μια φανταστική πάσα του Bale με το εξωτερικό. Το δεύτερο γκολ επιβεβαιώνει τη δυναμική του Ουαλού με μια φάση στην οποία ξεπέρασε τον αντίπαλό του σε ταχύτητα και τελείωσε ως «killer».


Τα θαύματα του Asensio

Αν ο Lopetegui εξέπληξε στο δεύτερο μέρος εναντίον της Γιουβέντους με μια διάταξη στην οποία η Ρεάλ Μαδρίτης έπαιξε χωρίς «9», με τους Asensio, Lucas Vázquez και Vinicus, ενάντια στην Roma επανέλαβε τη στρατηγική με την τρίαινά που θα’ναι σίγουρα βασική στο Supercup Ευρώπης. Μπέιλ, Asensio και Μπενζεμά σάρωσαν τη Roma επειδή ήταν σε θέση να κινηθούν σε διαφορετικές περιοχές της επίθεσης, ν’αλλάζουν τις θέσεις τους, να προσφέρονται και να ενώνονται στους από πίσω, να συνδυάζονται με τριγωνάκια, να’χουν βάθος και να τελειώνουν μπροστά. Μια φανταστική επίθεση που προβάλλει τη μορφή του Marco Asensio, πάνω απ’όλα, επειδή όλα όσα κάνει είναι υπέροχα γιατί είναι απλά, πρακτικά κι αποτελεσματικά.

Ο Asensio έχει την ωριμότητα, την ποιότητα και την εμπιστοσύνη του Lopetegui για να πάρει μια θέση στην καλή ενδεκάδα της Ρεάλ Μαδρίτης αν δεν έρθει άλλη μια υπογραφή που μπορεί να τον επισκιάσει και να του αφαιρέσει εξέχουσα θέση και λεπτά. Η ιδέα του Florentino είναι να μην συμβεί αυτό και το αγόρι να μετατραπεί στην «υπογραφή αστέρα» και ποιος ξέρει αν η επιτυχία του χρησιμεύσει για να κάνει να ξεχαστεί η απουσία του Κριστιάνο Ρονάλντο. Φαίνεται μια αδύνατη αποστολή, αλλά το αγόρι έχει χαρακτήρα, ταλέντο, φιλοδοξία και ενθουσιασμό. Ο Asensio έχει ήδη δείξει σ’άλλες σεζόν, με τον Zidane, ότι δεν έχει πρόβλημα με την πίεση και τολμά τα πάντα. Έχει το γκολ -στη Γιουβέντους έβαλε δύο και στη Roma ένα- μπορεί να παίξει σε διάφορες θέσεις, ώστε η υποψηφιότητά του για να’χει ένα πιο σημαντικό ρόλο σ’αυτή τη νέα Ρεάλ Μαδρίτης που επιδιώκει να επανεφεύρει ο Lopetegui, αυξάνεται με γιγαντιαία βήματα.

Τα golazos του Bale

Ο Gareth Bale είναι ο μεγάλος ευνοημένος με την αποχώρηση του Cristiano Ronaldo και μπορεί πια να θεωρείται βασικότατος. Ο Ουαλός έχει το γκολ κι έχει ευκολία στο να τελειώνει μπροστά. Περισσότερο απ’τον Benzema, ο οποίος δυσκολεύεται να κοιτάξει το τέρμα και εξακολουθεί να πάσχει από επιθετικότητα όταν βρίσκεται στην περιοχή. Ο Bale έχει αυτό το δηλητήριο που λείπει απ’τον Γάλλο κι αυτή είναι η μεγάλη αμφιβολία στον σχεδιασμό της Ρεάλ Μαδρίτης. Πρέπει να υπογράψει έναν ακόμα φορ όταν ο Μπενζεμά έβαλε μόνο πέντε γκολ στην La Liga την περασμένη σεζόν; Ο Karim Benzema ολοκληρώνει την περιοδεία μ’ένα γκολ -στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ- σε τρία παιχνίδια. Μιας κι ο Lopetegui κινείται μόνο με βεβαιότητες, εργάζεται ήδη σκληρά με τον Borja Mayoral για να ακονίσει τον κυνόδοντα που λείπει απ’τον Γάλλο επιθετικό.

Αν ο Asensio είναι ένα σταθερό στοίχημα, ο Bale είναι η μεγάλη ελπίδα, εάν τον σεβαστούν οι τραυματισμοί. Ο Lopetegui θέλει να ξεκινάει τα παιχνίδια απ’τη δεξιά πτέρυγα, να μπαίνει μέσα και να αναλαμβάνει την ευθύνη να σουτάρει ή να δίνει αυτή την τελευταία πάσα στον καλύτερα τοποθετημένο παίκτη. Ενάντια στη Ρόμα διάβασε τέλεια το παιχνίδι για να δώσει μια ασίστ και να βάλει ένα γκολ. Ο Ουαλός έχει ελευθερία κινήσεων όταν η ομάδα έχει τη μπάλα και την υποχρέωση, όπως όλοι, να προσπαθεί στην ανάκτηση της μπάλας. Είναι μια απ’τις τακτικές έννοιες που είναι αδιαπραγμάτευτες με τον Lopetegui. Η Μαδρίτη είναι σχολαστική στην πίεση για να κλέβει στο αντίπαλο μισό. Κάτι στο οποίο έδωσε έμφαση ο Zidane την περασμένη σεζόν, αλλά η ομάδα αφέθηκε, ειδικά στο πρωτάθλημα. Ο Bale καταδικάστηκε απ’τον Zizou για το ότι δεν έβαζε τις «φόρμες εργασίας». Θα δούμε αν με την εμπιστοσύνη του νέου προπονητή έχει επίσης κίνητρο να εμπλακεί στην απαραίτητη βρώμικη δουλειά.

Ήταν ένα ακόμα παιχνίδι προετοιμασίας, αλλά που αφήνει πολύ ενδιαφέροντα πράγματα σχετικά με το πόσο καλά έπαιξε η ομάδα του Julen Lopetegui και τη ζημιά που έκανε στην επίθεση όταν αρχίζει να συνηθίζει να μην έχει τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Έλαμψε στο πρώτο μέρος και οι ενθουσιασμοί μεγαλώνουν, αν και θα πρέπει να το επιβεβαιώσει μέσα σε μια εβδομάδα στον τελικό του Supercopa Ευρώπης ενάντια στην Atlético de Madrid.


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.