News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Υπάρχει υπόθεση Kovacic: επιμένει να φύγει και το club του κλείνει την πόρτα

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Του Sergio Santos Chozas

Ο Κροάτης έχει πει στον Lopetegui και στους συμπαίκτες του ότι φεύγει. Αλλά η Μαδρίτη έχει άλλα σχέδια: τον δηλώνει αδιαπραγμάτευτο και δεν ακούει προσφορές γι 'αυτόν.


Η Μαδρίτη έχει πρόβλημα με τον Kovacic. Στο club τον βλέπουν ως έναν σημαντικό παίκτη, τόσο στο παρόν όσο και στο μέλλον (είναι 24 χρονών), αλλά ο Κροάτης είναι οχυρωμένος στη θέση του: θέλει να αφήσει την λευκή ομάδα αυτό το καλοκαίρι.

Μάλιστα, ο μέσος ήθελε να πάει στα ίσια κι έτσι πήγε στο Valdebebas στο τέλος των πανηγυρισμών στην Κροατία για τη δεύτερη θέση στον κόσμο με την εθνική του, ακριβώς πριν απ’την έναρξη των διακοπών του (πήγε στις 20 Ιουλίου). Η επίσκεψή του είχε δύο σκοπούς: να συναντηθεί με τον Lopetegui και τους συμπαίκτες του. Στην ιδιωτική συνομιλία που είχε με τον προπονητή του μετέφερε τη σταθερή στάση του να φύγει απ’το club επειδή θέλει να’χει περισσότερα λεπτά. Με τους συμπαίκτες του μίλησε επίσης και τους είπε ότι η πρόθεσή του δεν είναι αποτέλεσμα μιας έξαψης, αλλά ότι την έχει διαλογιστεί και είναι πλήρως αποφασισμένος.

Παρ 'όλα αυτά, στο Bernabéu παραμένουν ήρεμοι και πιστεύουν ότι θ’αλλάξουν τη γνώμη του Κροάτη: τον έχουν κηρύξει αδιαπραγμάτευτο. Όλοι οι σύλλογοι που έχουν καλέσει τα λευκά γραφεία έχουν βρει την ίδια απάντηση: δεν είναι προς πώληση. Και δεν ήταν λίγοι. City, Roma ή Μπάγερν, μεταξύ άλλων, έχουν ρωτήσει για την κατάστασή του. Στη Μαδρίτη δεν είναι διατεθειμένοι να πουλήσουν τον Κροάτη σε καμία τιμή και το τοπίο θα’πρεπε ν’αλλάξει πολύ για ν’αλλάξουν τη θέση τους...

Το κύριο επιχείρημα για τη διατήρηση του Kovacic με κάθε κόστος είναι ότι δεν υπάρχει κανένας παίκτης της ποιότητάς του στην αγορά σε μια λογική τιμή. Αφού «μαγείρεψαν» σε σιγανή φωτιά την προσαρμογή του στη Μαδρίτη κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών σεζόν (έφτασε σε ηλικία 21 ετών), δεν σκέφτονται να τον αποχωριστούν όταν είναι έτοιμος να αγωνιστεί για μια θέση στην αρχική εντεκάδα.

Ο παίκτης, εν τω μεταξύ, σχεδιάζει να επισπεύσει τις διακοπές του (εκ των προτέρων θα επιστρέψει στις 5 Αυγούστου) για να μιλήσει ξανά με τον Lopetegui. Θα επιμείνει στο ίδιο: εάν δεν πρόκειται να’ναι βασικός θέλει να φύγει. Ο προπονητής, απ’την πλευρά του, πιστεύει ότι μπορεί να τον πείσει για τον μεγάλο αριθμό παιχνιδιών που θα αντιμετωπίσουν αυτή τη σεζόν. Επιπλέον, ο Modric (κλείνει τα 33 το Σεπτέμβριο) θα πρέπει να ξεκουράζεται όλο και περισσότερο. Ο Julen υποστηρίζει το ίδιο: όλοι ξεκινούν απ’το μηδέν σε αυτό το νέο στάδιο. Επομένως, αν ο Kovacic το κερδίσει μέσα στο γήπεδο, θα’χει τον ρόλο του βασικού που αξιώνει. Έναν πρωταγωνιστικό ρόλο που θέλει και, τη σήμερον ημέρα, έχει μόνο έναν δρόμο: να τον πάρει με τη φανέλα της Μαδρίτης. Επειδή το club δεν έχει καμία πρόθεση να τον πουλήσει...

Οι τελικοί του Champions League...

Ένα απ’τα επιχειρήματα που έχει παρουσιάσει ο Kovacic στο σύλλογο για να κατανοήσει την απογοήτευσή του είναι η συμμετοχή του στους τελικούς του Champions League. Έχει κερδίσει τρία Ευρωπαϊκά Κύπελλα στα λευκά αλλά δεν έπαιξε ούτε ένα λεπτό σε κανέναν απ’τους τρεις τελικούς (Ατλέτικο, Γιουβέντους και Λίβερπουλ). Την περασμένη σεζόν ξεκίνησε στον επαναληπτικό των ημιτελικών εναντίον της Μπάγερν, αλλά στη συνέχεια στο Κίεβο έμεινε ξανά χωρίς λεπτά. Με την Κροατία στο Παγκόσμιο Κύπελλο η απογοήτευση που αισθάνεται για το ότι δεν είναι πρωταγωνιστής μεγάλωσε: κανένα λεπτό στον ημιτελικό ή στον τελικό. Γι’αυτό η θέση του είναι τόσο ισχυρή: θέλει να’ναι βασικός στο club που παίζει και να’ναι επίσης και με τη χώρα του...





Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.