News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Τα στοιχεία της επιχείρησης του Cristiano στη Juventus και του Neymar στην Ρεάλ Μαδρίτης

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Του Ulises Sanchez-Flor

Τα κλαμπ κάνουν υπολογισμούς

Η υπογραφή του Κριστιάνο Ρονάλντο στη Juventus θα κόστιζε 340 εκατομμύρια ευρώ και του Neymar στη Ρεάλ Μαδρίτης περίπου 700 εκατομμύρια ευρώ. Τα κλαμπ κάνουν τους υπολογισμούς τους


Οι σύλλογοι κάνουν τους υπολογισμούς τους για την ποσοτικοποίηση των ποσών στα οποία είναι διατεθειμένοι να τεθούν αντιμέτωποι πριν κάνουν ένα όλα ή τίποτα σαν την υπογραφή του Κριστιάνο Ρονάλντο ή του Neymar, σε αυτή την περίπτωση του Πορτογάλου απ’την Γιουβέντους και του Βραζιλιάνου απ’την Ρεάλ Μαδρίτης. Βρισκόμαστε στην πρώτη φάση δύο γιγαντιαίων επιχειρήσεων, καθόλου απλές και οι οποίες βλασταίνουν στα γραφεία του λευκού κλαμπ και των Τορινέζων. Μια διαπραγμάτευση που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό, από έναν τρίτο, που είναι η Παρί Σεν Ζερμέν, επειδή ο Florentino Perez δεν προτίθεται να απαλλαγεί απ’τον Ρονάλντο, αν δεν έχει δεμένο έναν εκρηκτικό, που ν’αποκαλείται «Ney», Mbappé, Kane...

Σε αυτό το πρώτο σενάριο προθέσεων, έχει γίνει ήδη ένα σχέδιο των αριθμών που αντιπροσωπεύουν την επιχείρηση του Cristiano Ronaldo στη Juventus και του Neymar στην Ρεάλ Μαδρίτης. Τη σήμερον ημέρα, είναι μόνο προθέσεις, διότι ο Πορτογάλος έχει αποφασίσει να φύγει απ’την Ρεάλ Μαδρίτης κι ο εκπρόσωπός του, Jorge Mendes, -ο οποίος πριν απ’το Παγκόσμιο Κύπελλο άκουσε απ’τη Μαδρίτη μια αύξηση μισθού στα 25 εκατομμύρια συν τα μπόνους-, έχει δώσει ελπίδες στον ιταλικό σύλλογο. Όπως ο Neymar θα έβλεπε με καλό μάτι το να επέστρεφε στην Ισπανία για να υπογράψει για τη Μαδρίτη. Είναι το βασικό σημείο εκκίνησης, να δώσουν οι παίκτες το OK στην μεταγραφή τους. Ένα άλλο πράγμα είναι η πραγματικότητα... μένει δρόμος να διανυθεί, ξεκινώντας απ’τη θέση που υιοθετεί η Παρί Σεν Ζερμέν, γιατί αν οι Γάλλοι καταφέρουν να γλιτώσουν το «financial fair play» ή κλειστούν στο να απαλλαγούν από κάποιο απ’τα αστέρια τους, στη Μαδρίτη θα σκέπτονταν να πουλήσει τον Κριστιάνο Ρονάλντο... του οποίου η ρήτρα, μέσα απ’το club, συνεχίζουν να λένε στην El Confidencial ότι είναι 1 δισεκατομμύριο ευρώ.

Οι αριθμοί της Juve

Οι αριθμοί που διαχειρίζονται είναι οι εξής: Η Juventus, μ’έναν προϋπολογισμό 500 εκατομμυρίων ευρώ, έχει πολλές δυσκολίες για να ισοσκελίσει τους αριθμούς της υπογραφής του Ρονάλντο. Είναι ένας πειρασμός κι αυτό την αναγκάζει να εξετάζει πώς και με ποιον τρόπο μπορούν να εισπράξουν χρήματα για ν’αναλάβουν μια επιχείρηση που έχει ένα ελάχιστο κόστος γι’αυτους 340 εκατομμύρια ευρώ. Η Juve θα πλήρωνε περίπου 100 εκατομμύρια στη Ρεάλ Μαδρίτης στην έννοια της μεταγραφής (είναι ένα νούμερο που βγαίνει απ’την Ιταλία, ένα άλλο πράγμα είναι να το αποδεχθούν στο Chamartin, ίσως ζητήσουν κάτι περισσότερο...), ενώ ο μισθός του Πορτογάλου, για τέσσερις σεζόν, πάει μέχρι τα 240 εκατομμύρια: 60 εκατομμύρια ευρώ μικτά για κάθε σεζόν.

Το ιταλικό σύνολο θα’ταν αναγκασμένο να πουλήσει σημαντικούς παίκτες και οι οποίοι έχουν υψηλό μισθό (ο Higuain βρίσκεται στην ράμπα της εξόδου) και να αναζητήσει περισσότερους χορηγούς. Έχει τον όμιλο Fiat από πίσω, αλλά πρέπει να’ναι πολύ προσεκτικό γιατί η UEFA εξετάζει με μεγεθυντικό φακό την πηγή εσόδων των συλλόγων για να μην παραβιάζουν το «financial fair play». Στην περίπτωση της PSG, συνεχίζει την έρευνα που ξεκίνησε με τις υπογραφές των Neymar και Mbappé βλέποντας σημάδια «οικονομικού ντόπινγκ».


Ο Neymar θα κόστιζε 700 εκατομμύρια

Η Ρεάλ Μαδρίτης θα έπρεπε να αντιμετωπίσει μια δαπάνη 700 εκατομμυρίων ευρώ για τον Neymar που βγαίνουν απ’τα 300 εκατομμύρια ευρώ, ως μεταγραφή, και 400 εκατομμύρια ευρώ μικτά μισθό για σύμβαση για πέντε σεζόν. Δεν θα υπολογίζονταν τα μπόνους για τους στόχους. Ο ετήσιος προϋπολογισμός του συλλόγου υπερβαίνει τα 700 εκατομμύρια ευρώ. Ο Neymar είναι μια στρατηγική υπογραφή για την αύξηση και την ενίσχυση των εσόδων με τους χορηγούς. Αυτό που ο Φλορεντίνο περιγράφει ως οικονομική απόδοση που παράγει ένας ποδοσφαιριστής αστέρας, μιντιακός και εικόνα του ποδοσφαίρου. Εκτός από την αξία του στο γήπεδο, αντιπροσωπεύει το καλύτερο επιχειρηματικό μοντέλο έτσι ώστε τα έσοδα του συλλόγου να συνεχίζουν να αυξάνονται.




Η σελίδα της στήλης στο facebook:



Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.