News Update :

powered by Agones.gr - livescore

"Ούτε ο Cristiano Ronaldo ούτε κανείς δεν είναι πάνω απ’την Ρεάλ Μαδρίτης"

Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

Η γνώμη του José Félix Díaz, αρχισυντάκτη της Marca


Έφτασε η μέρα. Εννέα χρόνια μετά την άφιξή του Κριστιάνο Ρονάλντο, παύει να’ναι πια παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης και το κάνει στα 33 του κι αφήνοντας στο ταμείο 105 εκατομμύρια ευρώ, σε μια επιχείρηση που γεννιέται απ’την ανησυχία του παίκτη και τις διαφωνίες με τους ηγέτες μετά τις επαναλαμβανόμενες οικονομικές του απαιτήσεις.

Πουλημένος καλά. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει αποφασίσει να πάει στη Γιουβέντους, σε αντάλλαγμα 105 εκατομμυρίων ευρώ ως μεταγραφή, και μιας σύμβασης ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως. Ήταν η επιθυμία του και οι ηγέτες της Ρεάλ Μαδρίτης έχουν πιστέψει ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή για να δώσουν έξοδο σ’έναν παίκτη που τον επόμενο Φεβρουάριο θα κλείσει τα 34.

Είναι προφανές ότι η Ρεάλ Μαδρίτης δεν θα βρει έναν παρόμοιο παίκτη στην αγορά (ούτε ποδοσφαιρικά ούτε εμπορικά) γιατί δεν υπάρχει, επειδή είναι ένα αθλητικό κτήνος που έχει αυξήσει το επίπεδο ανταγωνιστικότητας σε ανυπολόγιστα επίπεδα. Αλλά κάθε αθλητική οντότητα πρέπει να θέτει ένα όριο κι αυτό έχει ξεπεραστεί με το παραπάνω απ’τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος έχει το δικαίωμα να αναζητήσει τη ζωή του στο Τορίνο, στο καταφύγιο της Γιουβέντους, μιας άλλης μεγάλης της Ευρώπης.

Δεν υπάρχει παίκτης που να’ναι πάνω από οποιαδήποτε ομάδα κι ακόμη λιγότερο όταν μιλάμε για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Η ιστορία της madridista οντότητας είναι γεμάτη από επιτυχίες, από θαυμαστές κατακτήσεις σε κάθε γωνιά του πλανήτη, από τεράστιους παίκτες.

Η άφιξη του Κριστιάνο Ρονάλντο έκανε τους λευκούς ισχυρότερους, ικανούς να κερδίσουν τέσσερα απ’τα πέντε τελευταία Champions League, αλλά σ’αυτή την ομάδα ήταν επίσης και οι Luka Modric, Sergio Ramos, Καρίμ Μπενζεμά, Varane... στρατιώτες που χωρίς αυτούς, ο CR7 δεν θα’χε κερδίσει τίποτα, γιατί τη σήμερον ημέρα το ποδόσφαιρο παραμένει ακόμα ένα ομαδικό άθλημα.

Σχεδόν μια δεκαετία αργότερα, ο Κριστιάνο Ρονάλντο αφήνει τη Ρεάλ Μαδρίτης με δική του βούληση επειδή δεν θεωρούσε τον εαυτό του καλά μεταχειριζόμενο απ’τους ηγέτες της madridista οργάνωσης. Το κάνει μετά από πολλές διαφωνίες με τον Florentino Pérez, σε μια ωριμασμένη απόφαση στους τελευταίους έξι μήνες και την οποία δημοσίευσε στο χόρτο του Ολυμπιακού Σταδίου του Κιέβου, με το Champions League Νο 13, ακόμη χωρίς να’χει υψωθεί απ’την Ρεάλ Μαδρίτης. Η απόφαση είχε ήδη ληφθεί εκτός κι αν ο λευκός πρόεδρος τον ικέτευε κι ο ηγέτης της madridista οντότητας είναι για να κοιτάει το καλό του συλλόγου κι όχι ενός παίκτη συγκεκριμένα. Το club, πάνω απ 'όλα. Γι 'αυτό του έβαλε τιμή κι ο Ρονάλντο έχει βρει αυτά τα 105 εκατομμύρια που ζητούσαν.

Πίσω μένουν εννέα χρόνια επιτυχίας, 16 τίτλοι και 451 γκολ ενός παίκτη που ήρθε όντας σημαντικός, αλλά που στο πέρασμά του απ’τη Ρεάλ Μαδρίτης έχει υπάρξει ικανός ν’ανταγωνιστεί και να βρεθεί πάνω απ’τον Leo Messi, μετατρεπόμενος στον καλύτερο στον κόσμο πέντε φορές. Θα επαναληφθεί η ιστορία στη Juve; Η Ρεάλ Μαδρίτης έπρεπε να αποφασίσει κι ο Φλορεντίνο Πέρεθ το έχει κάνει επειδή πιστεύει ότι είναι το καλύτερο για την οντότητα. Ο χρόνος θα υπαγορεύσει την ετυμηγορία, αλλά η ώρα του είχε φτάσει, αυτή που είχε θελήσει αυτός. Πουλημένος καλά.






Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.