News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Οι χορηγοί της Ρεάλ Μαδρίτης είναι ένα εμπόδιο για την έξοδο του Cristiano

Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

Του Ulises Sanchez-Flor

Εκατομμυριούχα συμβόλαια

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει το 40% της εκμετάλλευσης των δικαιωμάτων της εικόνας του Cristiano μέχρι το 2021 και διάφοροι χορηγοί συνδέουν τα συμβόλαιά τους λόγω της παρουσίας του Πορτογάλου


Εν αναμονή του να φτάσει η προσφορά της Γιουβέντους στα γραφεία του Bernabeu ή να την φέρει ο Jorge Mendes, ο μάνατζερ του Κριστιάνο Ρονάλντο, στη Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκουν διάφορα εμπόδια σε μια πιθανή πώληση του Πορτογάλου. Όχι μόνο επειδή θα σήμαινε την αποδυνάμωση του ρόστερ αλλά κι επειδή είναι ένα περιουσιακό στοιχείο που δημιουργεί κάποια σημαντικά έσοδα για τα οποία έχουν ποντάρει οι 17 χορηγοί που έχει το club. Είναι ένα άλλο απ’τα εμπόδια που έχει να ξεπεράσει ο Florentino Pérez για να δώσει την έγκριση στην πιθανή πώληση του Πορτογάλου ποδοσφαιριστή. Πώς εξηγείται στους χορηγούς ότι η εικόνα ενός απ’τους τρεις πιο μιντιακούς παίκτες στον κόσμο δεν θα εμφανίζεται πλέον; Είναι ένα ερώτημα που τίθεται στη λευκή ηγεσία χωρίς εύκολη λύση.

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει ένα επιχειρηματικό μοντέλο συμφωνημένο με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, για το οποίο ο σύλλογος κατέχει το 40% των δικαιωμάτων της εικόνας του Πορτογάλου. Μ’αυτό το περιθώριο εκμεταλλεύεται και εμπορεύεται την εικόνα ενός παγκόσμιου συμβόλου που έχει αντίκτυπο στα έσοδα που προέρχονται από τη διαφήμιση. Η Ρεάλ Μαδρίτης θα ζημιωνόταν απ’την αποχώρηση του Κριστιάνο, ο οποίος δέχτηκε και υπέγραψε στην τελευταία του σύμβαση παραχωρώντας αυτό το ποσοστό της εικόνας του μέχρι το 2021. Ποιος και πώς θα αποζημίωνε αυτή την οικονομική ζημία που γίνεται στην οντότητα; Είναι αρκετά 100 εκατομμύρια ευρώ, όπως προτίθεται να πληρώσει η Juventus, για να αντισταθμίσει την οικονομική και αθλητική «αβαρία» που γίνεται στο σύλλογο;

Στο τραπέζι της συζήτησης δεν βρίσκεται μόνο η απώλεια του 40% των δικαιωμάτων της εικόνας. Υπάρχει επίσης μια δέσμευση με τους διάφορους και πολυάριθμους χορηγούς που έχουν ποντάρει στη μάρκα Real Madrid λόγω των αθλητικών της επιτυχιών και των μορφών της με διάφορες αντιπροσωπευτικές τιμές στην αγορά. Ο Cristiano Ronaldo είναι ο κύριος ισχυρισμός για όλες τις εταιρείες που έχουν συνδέσει τη μάρκα τους με το λευκό club.


Fly Emirates και Adidas 'κάνουν κουμάντο'

Η αεροπορική εταιρεία Fly Emirates των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων έχει μια συμφωνία με τη Ρεάλ Μαδρίτης μέχρι το 2022 με την οποία πληρώνει συνολικά 280 εκατομμύρια -70 εκατομμύρια ετησίως-. Ο άλλος μεγάλος χορηγός είναι η αθλητική μάρκα Adidas, με ένα συμβόλαιο που φτάνει τα 100 εκατομμύρια ετησίως μέχρι το 2020. Υπάρχει μια συμφωνία ανανέωσης μεταξύ Μαδρίτης και Adidas για να βελτιωθεί απ’αυτή την ημερομηνία και μετά. Χωρίς τον Cristiano Ronaldo μπορούν να συνεχίσουν να πληρώνονται τα ίδια ποσά; Ένα εσωτερικό ζήτημα που συζητείται στα γραφεία.

Υπάρχουν περισσότεροι χορηγοί που έχουν ποντάρει στην συνεργασία Κριστιάνο Ρονάλντο-Ρεάλ Μαδρίτης για να επεκτείνουν τις επιχειρήσεις τους: Audi, Hankook, Mahou, EA Sports, -που έχει ήδη παρουσιάσει μια εικόνα του FIFA 19 με τον  Κριστιάνο Ρονάλντο ντυμένο στα madridista-, Hugo Boss, Sanitas, Coca Cola... Μάρκες που θέλουν τον Πορτογάλο όπως κι άλλους ποδοσφαιριστές του ρόστερ: Sergio Ramos, Marcelo, Benzema, Isco, Bale, Modric...

Η λύση σ’αυτό το εμπορικό εμπόδιο περνά απ’το ότι ο Florentino Pérez εξασφαλίζει το επιχειρηματικό μοντέλο που εγγυάται την οικονομική απόδοση με παίκτες με ισχυρό παγκόσμιο αντίκτυπο όπως είναι η περίπτωση του Cristiano Ronaldo. Με το οποίο δεν είναι επίσης απλό να σπάσει μια σύμβαση που δεν έχει μόνο έναν αθλητικό δεσμό αλλά επίσης κι έναν εμπορικό. Η αναζήτηση ενός αντικαταστάτη του επιπέδου του Πορτογάλου θα βοηθούσε στην επιδιόρθωση της ζημιάς και, αν είναι δυνατόν, στην επανεκκίνηση της μάρκας. Αλλά υπάρχουν λίγοι και μεταξύ αυτών βρίσκεται ο Neymar -αντικείμενο του πόθου- κι ο Messi - αδύνατο-. Όσο κι αν τίθεται στο στόχο ο Mbappé, ο Γάλλος είναι ακόμα πολύ πιο κάτω από εμπορικής άποψης.


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.