News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Οι παράπλευρες απώλειες απ’την αποχώρηση του Cristiano στο γήπεδο και στα γραφεία

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Του Ulises Sánchez-Flor

Αποδυναμώνεται η ομάδα και το επιχειρηματικό μοντέλο

Με την αποχώρηση του Κριστιάνο Ρονάλντο υποφέρει το επιχειρηματικό μοντέλο του Florentino. Επίσης, ο Lopetegui μένει χωρίς έναν goleador, ο Benzema χωρίς τον συνεργάτη του κι ο Bale χωρίς έξοδο


Η έξοδος του Κριστιάνο Ρονάλντο προκαλεί κάποιες παράπλευρες απώλειες στην Ρεάλ Μαδρίτης που επηρεάζουν τόσο αθλητικά όσο και οικονομικά. Δεν φεύγει ένας οποιοσδήποτε παίκτης: φεύγει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία που έχει φορέσει τη λευκή φανέλα -450 γκολ - και η εμπορική εικόνα. Σε πολλές φάσεις των εννέα ετών που έχει υπάρξει στην Ρεάλ Μαδρίτης, έχει γίνει λόγος για μια «cristianoεξάρτηση» προς έναν ποδοσφαιριστή που κέρδιζε παιχνίδια, τίτλους και έσερνε μάζες. Ποιοι είναι εκείνοι που βγαίνουν πιο ζημιωμένοι απ’την αποχώρηση του Κριστιάνο Ρονάλντο; Ποια είναι η πιο άμεση ζημιά στην αποχώρηση ενός παίκτη που είναι αναντικατάστατος;

Ο Φλορεντίνο μένει χωρίς αστέρα

Το επιχειρηματικό μοντέλο υποφέρει. Ο Florentino Pérez χάνει τον κύριο παίκτη βιτρίνα που εξασφαλίζει συμβάσεις εκατομμυρίων, για τον οποίο παλεύουν οι χορηγοί κι ο οποίος ανεβάζει το τηλεοπτικό κασέ της οντότητας. Το’χει καταστήσει σαφές σε πολλές περιπτώσεις ο πρόεδρος όταν επιβεβαιώνει ότι η φιλοσοφία περνά απ’την υπογραφή των καλύτερων παικτών στον κόσμο, γιατί όχι μόνο σε κάνουν να κερδίζεις στο γήπεδο αλλά και λόγω της κατάστασης των αστέρων έχουν μια οικονομική απόδοση. Ανεξάρτητα απ’το αν η πώληση του Κριστιάνο Ρονάλντο μπορεί να θεωρηθεί καλή και θεωρείται ένας παίκτης αποσβησμένος για τα εννέα χρόνια που έχει βρεθεί, στη Μαδρίτη θεωρούσαν ότι μέχρι το 2021 θα συνέχιζε να’ναι μια σημαντική πηγή εσόδων.

Ο Lopetegui μένει χωρίς "εκρηκτικό"

Ο πρώτος που έμεινε άφωνος απ’την αποχώρηση του Cristiano ήταν ο νεοφερμένος στον πάγκο. Ο Julen Lopetegui μένει χωρίς αυτόν που ήταν ο καλύτερος παίκτης, ο goleador κι ο νικηφόρος παράγοντας της ομάδας. Εναπόκειται στον Lopetegui, εν αναμονή του να καρποφορήσουν ορισμένες απ’τις διαπραγματεύσεις για να ενισχυθεί το ρόστερ, να ψάξει επιλογές και λύσεις για να οπλίσει μια ομάδα που να αντισταθμίζει τον αριθμό των γκολ που θα λείψουν χωρίς τον Πορτογάλο. Το πρότζεκτ Lopetegui ξεκινάει αποδυναμωμένο χωρίς τον Cristiano Ronaldo, παρά το ότι έχει ήδη μια πρώτη υπογραφή: Odriozola.


Ο Benzema μένει χωρίς συνεργάτη

Ο Karim Benzema είναι ο παίκτης απ’τον οποίο θα λείψει περισσότερο ο Κριστιάνο Ρονάλντο, επειδή θεωρούνταν «συνεργάτες». Δεν το έλεγε μόνο ο Πορτογάλος, αλλά κι αυτό το δίδυμο το υπερασπίστηκε ο Ζιντάν, σε σημείο που να υπερασπίζεται τα προβλήματα του Γάλλου στο γκολ με το επιχείρημα ότι ήταν ένας σύγχρονος παίκτης γιατί συνεργαζόταν κι έδινε γκολ στον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Benzema, ο οποίος ήρθε την ίδια σεζόν με τον Cristiano Ronaldo, δεν είχε μαζί του μόνο μια σχέση φιλίας και συνενοχής έξω απ’το γήπεδο, αλλά βρήκαν επίσης τη χημεία τους στο γήπεδο και η απουσία του Πορτογάλου ζημιώνει τον Γάλλο. Θα’ναι πιο αναγκασμένος τώρα ο Benzema να σκοράρει γκολ και να πρέπει να αναλάβει μεγαλύτερη ευθύνη στο τελείωμα; Χωρίς τον Cristiano, μένει χωρίς ταίρι χορού και χωρίς άλλοθι.

Ο Bale μένει χωρίς έξοδο

Ο Gareth Bale, μαζί με τον Cristiano Ronaldo, ξεκίνησε ένα όλα ή τίποτα με τον σύλλογο με το που τέλειωσε ο τελικός του Champions League ενάντια στη Λίβερπουλ στο Κίεβο. Δήλωσε τις προθέσεις του να παίζει περισσότερα λεπτά γιατί αν δεν ήταν έτσι, προτιμούσε να φύγει από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Δεν ήταν τόσο σκληρός όσο ο Πορτογάλος, γιατί ποτέ δεν μπήκε σε μια άμεση αντιπαράθεση με τον Florentino Pérez, αλλά ο Ουαλός πήγε για διακοπές με την ιδέα να αναζητήσει μια ομάδα στην οποία να ένιωθε ότι θα μπορούσε να μπει στην καλή ενδεκάδα και να παίζει περισσότερα παιχνίδια. Ο εκπρόσωπός του, ο Jonathan Barnett, έχει βρεθεί κατά τη διάρκεια του τελευταίου μήνα να ψάχνει να του εγγυηθούν στη Μαδρίτη ότι ο νέος προπονητής επρόκειτο να υπολογίζει περισσότερο τον Bale. Τώρα μένει χωρίς έξοδο γιατί η Μαδρίτη δεν μπορεί να συνεχίσει να αποδυναμώνεται στην ομάδα μετά την αποχώρηση του Cristiano. Παρεμπιπτόντως, ο Μπέιλ έχει αποχαιρετήσει τον Cristiano με ένα μήνυμα στα κοινωνικά δίκτυα. Κάτι που δεν έκανε με τον Ζιντάν.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.