News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Zidane έφυγε απ’την Ρεάλ Μαδρίτης χαρίζοντας 24 εκατομμύρια ευρώ

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

Του José Félix Díaz, αρχισυντάκτη της Marca

Αποκήρυξε τη διετή σύμβαση που είχε


Ο Zinedine Zidane συνεχίζει τις διακοπές του με την οικογένειά του, όπως δείχνουν τα κοινωνικά δίκτυα αυτού που ήταν προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης κι αυτά των παιδιών του. Ο Γάλλος έχει απομακρυνθεί απ’την καθημερινότητα του ποδοσφαίρου. Ήθελε να αποσυνδεθεί, να ανακτήσει δυνάμεις. Ένιωσε ότι ήρθε η ώρα να παρκάρει τον πάγκο και να σκεφτεί άλλα πράγματα. Λίγο τον ένοιαξε να αποκηρύξει τα 24 εκατομμύρια ευρώ που είχε για τα δύο χρόνια της σύμβασης ως προπονητής του πρώτου ρόστερ της Ρεάλ Μαδρίτης.

Στο αντίο του τα χρήματα τον ένοιαξαν λίγο, όπως έκανε κι ως παίκτης, τότε αποκήρυξε 6 εκατομμύρια καθαρά και τώρα 12 εκατομμύρια για κάθε μια απ’τις σεζόν που είχε υπογράψει. Είναι η φιλοσοφία της ζωής του κι όταν είδε ότι οι συνθήκες που είχε γύρω του δεν ήταν οι καλύτερες, αποφάσισε να τερματίσει τη θητεία του ως προπονητής της λευκής ομάδας στην οποία κράτησε δυόμισι χρόνια.

Ο Ζιντάν είδε προβλήματα. Γνώριζε λεπτομερώς την υπόθεση Ronaldo, καθώς ενημερώθηκε. Ο Γάλλος πίστευε ότι τ’αποδυτήρια χρειάζονται μια αλλαγή σε όλα τα επίπεδα, αλλά η δέσμευσή του με μερικούς απ’τους παίκτες τον εμπόδιζε να ηγηθεί αυτής της αλλαγής, που όπως διαπιστώνεται φτάνει στην λευκή ομάδα.

Για μια ολόκληρη μέρα, ο Florentino Perez προσπάθησε να πείσει τον Γάλλο να επανεξετάσει, να υποχωρήσει και να δεχτεί να συνεχίσει τουλάχιστον για μία ακόμη σεζόν, αλλά η απόφαση ήταν σταθερή και δεν υπήρξε τρόπος ώστε ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης κι ο José Ángel Sánchez να τον έκαναν να αλλάξει γνώμη.

Ήταν μια μελετημένη απόφαση κι απομακρυσμένη απ’αυτά τα 24 εκατομμύρια ευρώ που άφηνε στο δρόμο. Η ιδέα του ήταν και εξακολουθεί να’ναι να ξεφύγει λίγο από το ποδόσφαιρο του ανταγωνισμού και να μην δεσμευτεί με καμία ομάδα. Δεν είναι ο κύριος στόχος του, ούτε στο ελάχιστο. Θέλει να πάρει το χρόνο του πριν επιστρέψει. Κι όπως έχει αποδείξει, τα χρήματα δεν έχουν σημασία. Οι διαφημίσεις και οι διάφορες επενδύσεις του αποφέρουν τα χρήματα που χρειάζεται για να ζήσει.




Η σελίδα της στήλης στο facebook:
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.