News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Lopetegui τρίβει τα χέρια του με τους απροσδόκητους αποκλεισμούς των αστεριών του

Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Του Fermin de la Calle

10 απ’τους 15 που πήγαν έχουν αποκλειστεί

Απ’τους 15 παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης που πήγαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο, απομένουν μόνο πέντε στην διοργάνωση. Η Atletico, αντίπαλος στο Ευρωπαϊκό Super Cup, διατηρεί έξι απ’τους εννέα


Το ρητό λέει ότι όλα εξαρτώνται από το χρώμα του γυαλιού με το οποίο το βλέπεις. Κι ο αποκλεισμός απ’το Παγκόσμιο Κύπελλο εθνικών όπως οι Γερμανία, Ισπανία, Μαρόκο, Πορτογαλία ή Κόστα Ρίκα έχει την θετική του ανάγνωση για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Περισσότεροι απ’τους μισούς παίκτες της λευκής ομάδας που συμμετείχαν στο τουρνουά είναι πίσω στις χώρες τους και, ως εκ τούτου, απολαμβάνουν τις διακοπές.

Ο Julen Lopetegui, ο απροσδόκητος προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης που όλοι ελπίζαμε ότι αυτή τη στιγμή θα ηγούταν της εθνικής Ισπανίας στη Ρωσία, έχει δύο εβδομάδες στο Valdebebas προετοιμάζοντας την προετοιμασία της Ρεάλ Μαδρίτης και σχεδιάζοντας το λευκό ρόστερ, στο οποίο πρέπει να συμβούν πολλά πράγματα από εδώ μέχρι το κλείσιμο της καλοκαιρινής αγοράς.


Αφού απολύθηκε απ’τον Luis Rubiales, τον πρόεδρο της Ισπανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, λίγες ώρες πριν την έναρξη του Mundial, ο πρώην διεθνής τερματοφύλακας έχει σημαδεμένο με κόκκινο την πρώτη επίσημη ημερομηνία στο ημερολόγιο: το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ. Το ντεμπούτο του ως madridista προπονητής θα γίνει στις 15 Αυγούστου του 2018 στο Στάδιο Lilleküla του Ταλίν (Εσθονία). Η έδρα των αγώνων της εθνικής Εσθονίας και της Flora Tallinn της πρώτης κατηγορίας της Εσθονίας. Ένα γήπεδο με μια γελοία χωρητικότητα 15.000 θεατών.

Ο αγώνας θα φέρει αντιμέτωπες Ρεάλ Μαδρίτης και Ατλέτικο Μαδρίτης, δύο ομάδες που έχουν πολλούς παίκτες στη Ρωσία. Ωστόσο, ο Lopetegui έχει δει με κάποια ανακούφιση πως πολλοί απ’τους παίκτες του έχουν ολοκληρώσει ήδη τη συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Εκ τω προτέρων υπάρχουν παίκτες όπως ο Gareth Bale, με την Ουαλία έξω απ’το Mundial, ή ο Καρίμ Μπενζεμά, αποκλεισμένος απ’τον Deschamps με τη Γαλλία, οι οποίοι θα βρεθούν στις εντολές του χωρίς προβλήματα ασυμβατότητας των ημερομηνιών.


Βραζιλιάνοι, Κροάτες και Βαράν

Η φάση των ομίλων οδήγησε στον απροσδόκητο αποκλεισμό της παγκόσμιας πρωταθλήτριας, Γερμανίας, το οποίο σήμανε την επιστροφή του Τόνι Κρος. Εκτός απ’τους πιο προβλέψιμους αποκλεισμούς του Μαρόκο, που απελευθέρωσε τον μπακ Achraf, και της Κόστα Ρίκα, που έστειλε για διακοπές τον τερματοφύλακα Keylor Navas. Αυτά ήταν τα τρία θύματα της Ρεάλ Μαδρίτης στη φάση των ομίλων.

Στους 16 έχουν αποκλειστεί Πορτογαλία και Ισπανία. Ο πορτογαλικός αποκλεισμός επιτρέπει να πάει διακοπές ο Cristiano Ronaldo, ο οποίος πρέπει ακόμη επιλύσει τη διαμάχη του με τον Florentino Pérez για την υποθετική του αποχώρηση απ’τη Ρεάλ Μαδρίτης. Τίποτα δεν κάνει να σκεφτούμε ότι θα συμβεί αυτό, εκτός κι αν ο Jorge Mendes, ο αντιπρόσωπός του, παρουσιάσει μια πειστική προσφορά στο σύλλογο, η οποία θα επέτρεπε την αποχώρησή του, γιατί ο πρόεδρος έχει κουραστεί απ’τα ξεσπάσματα και τα καμώματα του Πορτογάλου επιθετικού στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.


Ο αποκλεισμός της Ισπανίας εναντίον της Ρωσίας φέρνει μαζί του την επιστροφή έξι σημαντικών παικτών για τον Lopetegui όπως οι Sergio Ramos, Isco, Marco Asensio, Nacho, Lucas Vázquez και Carvajal. Το οποίο σημαίνει ότι απ’τους 15 παίκτες που πήγαν στο Mundial, οι δέκα είναι ήδη σε διακοπές. Αυτή τη στιγμή παραμένουν στη Ρωσία πέντε παίκτες της λευκής ομάδας: οι Βραζιλιάνοι Marcelo και Casemiro, ο Γάλλος Varane και οι Κροάτες Modric και Kovacic. Όλοι τους βρίσκονται στους προημιτελικούς με την ταμπέλα των φαβορί.

Η Atlético de Madrid, αντίπαλος της Ρεάλ Μαδρίτης σ’αυτό το Ευρωπαϊκό Super Cup, είχε εννέα παίκτες στη Ρωσία. Απ'αυτούς έχουν επιστρέψει μόνο οι Ισπανοί Ντιέγκο Κόστα, Σαούλ και Κόκε. Στη διοργάνωση συνεχίζουν οι Γάλλοι Griezmann και Lucas Hernández, και οι δύο βασικοί με την εθνική Γαλλίας· τ’αφεντικά της άμυνας της Ουρουγουάης Godín και Giménez· ένας Filipe Luis, ο οποίος είναι βασικός μετά τον τραυματισμό του Marcelo· κι ο Κροάτης Vrsaljko, ένας ακόμα αδιαμφισβήτητος βασικός. Έξι ποδοσφαιριστές που αποδεικνύονται θεμελιώδεις και των οποίων η παραμονή στο Mundial δίνει διάσταση στην αξία του «cholismo» την ίδια στιγμή που περιπλέκει το να μπορεί ο Simeone να υπολογίζει στη συμμετοχή τους στο παιχνίδι της 15ης Αυγούστου.




Η σελίδα της στήλης στο facebook:



Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.