News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Klopp δεν ξεχνάει τον τελικό του Κιέβου: "Αυτό του Ramos ήταν αδίστακτο και βάναυσο"

Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

Υπενθυμίζει την ενέργεια με τον Salah και το χτύπημα στον Karius


Έχουν περάσει δύο μήνες από τότε που η Ρεάλ Μαδρίτης σήκωσε το Champions League στο Κίεβο μετά τη νίκη επί της Λίβερπουλ στον τελικό σε έναν αγώνα που θα περάσει στην ιστορία για το golazo του Μπέιλ, τον τραυματισμό του Salah και την κακή νύχτα του Karius. Για την ιστορία θα έμεναν τα λόγια του Cristiano, αλλά αυτό ήταν μετά απ’τα 90 λεπτά του παιχνιδιού.

Αλλά ο Jurgen Klopp φαίνεται ότι δεν έχει καταφέρει ακόμη να χωνέψει εκείνο το βράδυ και παρά το ότι είχε το καλοκαίρι για να το αφομοιώσει ακόμη και σήμερα εξακολουθεί να θυμάται στιγμές εκείνου του τελικού. Και εν μέσου πλήρης περιοδείας της Λίβερπουλ στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν δίστασε να αποκαλέσει «αδίστακτο» τον Ράμος μετά από μια «βίαιη» ενέργεια ενάντια στον Αιγύπτιο. Επιπλέον, ο Γερμανός προπονητής διαβεβαιώνει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπει τον παίκτη απ’το Camas να κάνει ενέργειες που κατανοεί ως βίαιες. "Ανοίγουμε και πάλι αυτό το μπουκάλι"; απάντησε όταν τον ρώτησαν για τον τελικό. "Είναι μια δράση-αντίδραση-δράση και δεν μου άρεσε, αλλά αν χρησιμοποιήσεις τη μνήμη και πας πίσω και δεν υποστηρίζεις Μαδρίτη, σκέφτεσαι ότι ήταν αδίστακτο και βάναυσο".

"Δεν πιστεύω ότι θα μας συμβεί ξανά κάτι παρόμοιο: να βάζουν τον αγκώνα τους στο πρόσωπο του τερματοφύλακα μας, να ρίχνουν στο έδαφος τον σκόρερ μας σα να’ταν ένας παλαιστής και στη συνέχεια να κερδίζουν το παιχνίδι. Αυτή ήταν η ιστορία του παιχνιδιού. Ο Ράμος είπε πολλά πράγματα μετά το παιχνίδι που δεν μου άρεσαν. Ως άτομο, δεν μου άρεσαν οι αντιδράσεις του. Ήταν σαν: 'Ότι πείτε. Τι θέλετε; Είναι κάτι φυσιολογικό'. Λοιπόν όχι, δεν είναι κάτι φυσιολογικό. Αν ενώσεις όλες τις καταστάσεις του Ramos θα δεις ένα σορό καταστάσεις με τον Ramos. Το προηγούμενο έτος κατά της Juve ήταν υπεύθυνος για την κόκκινη του Cuadrado. Κανείς δεν είπε τίποτα τότε. Είναι σαν ο κόσμος να αποδέχεται ότι χρησιμοποιείς τα όπλα σου σε κάθε παιχνίδι για να κερδίσεις. Ο κόσμος θα περιμένει να’μαι το ίδιο, αλλά όχι, δεν σκέφτομαι ότι το ίδιο".


Ο προπονητής της αγγλικής ομάδας πιστεύει ότι ο Ramos έπρεπε να τιμωρηθεί, αλλά ούτε και πιστεύει ότι είναι εμμονικός με τον παίκτη της Μαδρίτης. "Είμαστε επιθετικοί, αλλά χρησιμοποιώ επίσης πάντα τη λέξη νόμιμος. Σε γενικές γραμμές, εάν παρακάμψεις τους κανόνες, τιμωρείσαι. Κάποιος θα το δει και θα σε τιμωρήσει τέσσερα ή πέντε παιχνίδια. Αλλά με αυτό το παράδειγμα κανείς δεν το κάνει. Ο διαιτητής έπρεπε να’χει το θάρρος να αποφασίσει. Ο κόσμος θα πει ότι είμαι αδύναμος ή δεν ξέρω να χάνω ή κλαψιάρης. Δεν είμαι. Το αποδέχομαι. Δεν ξυπνάω κάθε πρωί και σκέφτομαι τον Ράμος".

Ο Klopp ελπίζει ότι αυτό το είδος ενεργειών να μην συμβαίνουν πια χάρη στο VAR. "Είδα τον διαιτητή να αναλαμβάνει δύο παιχνίδια στο Παγκόσμιο Κύπελλο και κανείς δεν είπε τίποτε μετά. Αλλά μια τέτοια κατάσταση πρέπει να την κρίνεις καλύτερα. Αν έρθει το VAR, τότε θα’ταν μια απ΄τις φάσεις προς εξέταση. Δεν πρέπει να βγάλεις κόκκινη, αλλά ίσως πρέπει να κοιτάξεις ξανά και να πεις: "Τι ήταν αυτό;" Αυτό ήταν αδίστακτο", τόνισε.


Η διάσειση του Karius:

«Ο Φραντς Μπεκενμπάουερ μου τηλεφώνησε και μου είπε: «Ο τερματοφύλακάς σου υπέστη μια διάσειση. Μίλησα με τον Δρ Hans-Wilhelm Muller-Wohlfahrt (τον γιατρό της Bayern) και μου είπε ότι ήξερε αμέσως ότι ο Karius είχε πάθει διάσειση, όταν τον χτύπησε ο Ramos».

«Πώς μπορούμε να φανταστούμε ότι ένας παίκτης που δεν παρουσίασε κανένα σύμπτωμα, ούτε σ’αυτό το ματς ούτε πριν, θα κάνει αυτά τα πράγματα αν δεν έχει επηρεαστεί απ’το χτύπημα; Μίλησα με τον Loris, ο οποίος πέταξε στη Βοστώνη και του είπαν ότι ήταν πιθανό να’ταν επηρεασμένος. Δεν το χρησιμοποιήσαμε ούτε ένα δευτερόλεπτο ως δικαιολογία, αλλά πώς να μην το θέσουμε ως μια εξήγηση για το τι συνέβη. Δουλειά μας είναι επίσης να τον προστατεύσουμε».

Η υπογραφή του Alisson:

«Αν ο Alisson ήταν στην αγορά και είχαμε κερδίσει τον τελικό, θα’χαμε πάει γι’αυτόν, γιατί πιστεύουμε ότι είναι ο τερματοφύλακας που θέλουμε. Οι άλλοι τερματοφύλακες είναι πολύ καλοί, όπως κι όλοι οι άλλοι παίκτες μας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν φέρνουμε άλλον. Φέρνουμε άλλον επειδή πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε το επόμενο βήμα με νέους παίκτες, όπως ο Naby Keita», είπε.


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.