News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Julen Lopetegui σώζει το παιδί του (κι ο Florentino ικανοποιεί τους φίλους του δικού του)

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

Του Enrique Marin

Η άφιξη, από σπόντα, του Lopetegui στη Μαδρίτη βοηθά την υπογραφή του Odriozola, μια καλή μπίζνα για την Real και για τον οργανισμό που εκπροσωπεί τον μπακ, τον οποίο εδώ και μήνες έντυναν στα λευκά


"Οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης μπορούν να σκέφτονται αυτό που θέλουν", είπε ο Álvaro Odriozola πριν από περίπου πέντε μήνες, ακριβώς πριν την πρώτη του επίσκεψη στο Bernabeu ως παίκτης της Real Sociedad. "Εγώ είμαι συγκεντρωμένος στο σύλλογό μου, έχω σύμβαση μέχρι το 2022 και φυσικά δεν υπάρχει τίποτα, είναι ψέμα", πρόσθεσε ο donostiarra παίκτης όταν ρωτήθηκε για τα νέα που ήδη τότε, κι ακόμα και πριν από μήνες, τον έντυναν στα λευκά. Η αλήθεια είναι ότι όταν ο Odriozola άλλαξε το γραφείο της εκπροσώπησης φάνηκε σαφές ότι η πορεία του δεν θα’ταν αυτή του Xabi Prieto, που αποσύρθηκε πρόσφατα ως ένας «one club man», αλλά αυτή του Xabi Alonso. Δηλαδή ν΄αφήσει τη Real στην πρώτη ευκαιρία που είχε. Το μόνο ερώτημα είναι αν δεν θα καταλήξει να’ναι μια ενδιάμεση περίπτωση όπως αυτή του Asier Illarramendi, ξέρετε ήδη, που έφυγε με εισιτήριο μετ 'επιστροφής.

Αυτό που φάνηκε επίσης προφανές ήταν ποιος ήταν ο επιλεγμένος προορισμός εάν σε κάποια στιγμή έφευγε ο Zubieta. Όπως αυτό της κότας και του αυγού, δεν είναι γνωστό αν πρώτο ήταν το ενδιαφέρον του προέδρου της Ρεάλ Μαδρίτης για τον μπακ της Ρεάλ ή το ενδιαφέρον του εν λόγω οργανισμού εκπροσώπησης να τον φέρει στη Ρεάλ Μαδρίτης, ένα club στο οποίο τον ενώνουν πολλοί δεσμοί. Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι δρόμοι οδηγούσαν στο ίδιο μέρος και εκεί είναι όπου έχει καταλήξει ο Odriozola, ο οποίος πιθανότατα δεν είχε σαφές ότι αυτή η ευκαιρία θα μπορούσε να του’χε ξαναπαρουσιαστεί και είναι αλήθεια ότι, σε αντίθεση με τον προαναφερθέντα Illarra, αυτός δεν φαίνεται ότι θα νιώσει την πίεση που σημαίνει η αλλαγή μιας μικρής πόλης όπως η Donosti και οπαδών που προσέχουν τους canteranos τους, με μια μεγάλη πόλη όπως η Μαδρίτη κι ένα γήπεδο όπως το Bernabéu, όπου η απαίτηση είναι μέγιστη και δεν θα του αφήσουν να περάσει τίποτα.

«Με ενοχλεί να μου κρεμάνε τη ταμπέλα του madridista, είμαι Ρεάλ εκατό τοις εκατό», είπε ο Alvaro σ’ένα τοπικό μέσο ενημέρωσης στα τέλη του περασμένου έτους σε απάντηση στο ότι απ’τη Μαδρίτη επέμεναν στο να του βγάλουν τις μπλε ρίγες. Το να παίζεις στην Ρεάλ Μαδρίτης δεν συνεπάγεται ότι είσαι madridista, επειδή στην πραγματικότητα μια ομάδα υποστηρίζω ανιδιοτελώς κι όχι αυτή που μου αποφέρει αθλητικά και οικονομικά, ακριβώς αυτό που δεν συμβαίνει με τον πρόεδρο και τον προπονητή του, επιπλέον, φυσικά, και με το 95% των νέων συμπαικτών του. Όλοι, εκτός απ’τον Carvajal, τον Nacho -συγκεκριμένα τους δύο ανταγωνιστές του- και τον Marcos Llorente.

Ας δούμε: φυσικά, η οικονομική επιχείρηση είναι καλή για την Real, αν και η Μαδρίτη δεν έχει πληρώσει τη ρήτρα, όπως έκανε για παράδειγμα την περασμένη σεζόν με τον Theo Hernandez και ήταν διατεθειμένη να κάνει τον Ιανουάριο με τον Kepa Arrizabalaga. "Την έχουμε ρίξει λίγο. Στο τέλος την έχουμε αφήσει στα 35 εκατομμύρια, τα οποία είναι 30 συν 5 σε μεταβλητές", εξήγησε ο Jokin Aperribay. Η θέση του δεξιού μπακ είναι μία απ’τις καλύτερα καλυμμένες στη donostiarra ομάδα με τον Aritz Elustondo, την επιστροφή μετά απ’τον δανεισμό στη Leganés του Joseba Zaldua και την άνοδο απ’τη θυγατρική του Andoni Gorosabel όπου είναι ο Alex Ujia, ενώ από κάτω υπόσχεται πολλά ο νεαρός Alex Carbonel. Αν κι έχει υπάρξει ήδη τέσσερις φορές διεθνής και ήταν στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ο Odriozola έχει μόνο 57 αγώνες στην Primera.

Τραγούδησε αρκετά το ότι όταν φαινόταν ότι η Μαδρίτη μπορούσε να τον ξεχάσει, άρχιζε να γίνεται λόγος για το ενδιαφέρον άλλων συλλόγων όπως τη Μονακό ή την Ατλέτικο Μαδρίτης. Μπορείτε να φανταστείτε τον Cholo να ζητά την υπογραφή του; Ούτε κι εγώ. Ακριβώς γι’αυτό, το γεγονός ότι ο Aperribay κάθισε να διαπραγματευτεί με τη Μαδρίτη και στη Μαδρίτη, τον εκθέτει. Είναι ένα ζήτημα αρχών, η απόδειξη με τον Iñigo Martínez κι ακόμη και την εποχή του με τον Illarramendi. Η περίπτωση του Yuri Berchiche, πουλημένος πριν από ένα χρόνο στην Παρί Σεν Ζερμέν για 13 εκατομμύρια και τώρα αγορασμένος απ’την Αθλέτικ Μπιλμπάο για 22 επιβεβαιώνει ότι η Ρεάλ δεν μπορεί να καθίσει να πουλήσει τους καλύτερους παίκτες της όση πίεση κι αν της ασκούν αυτοί ή οι αντιπρόσωποι τους. Ένα άλλο πράγμα είναι να πληρώνουν τη ρήτρα.

«Κάθε φορά που τα πράγματα γίνονται με συζήτηση είναι λιγότερο τραυματικά. Είναι καλύτερα όταν ένας σύλλογος σε καλεί και συμφωνούνται τα πράγματα», εξηγεί ο Aperribay σχετικά με την πώληση του Odriozola, τον οποίο γνωρίζει καλά «επειδή είναι πολύ φίλος ενός γιου μου. Τους έχω δει να μεγαλώνουν από τότε που ήταν μικροί, να πηγαίνουν στο πανεπιστήμιο μαζί και να κλωτσάνε μαζί τη μπάλα. Τον είδα να παίζει για πρώτη φορά όταν τα παιδιά παίζουν ποδόσφαιρο στην παραλία». Σύμφωνα με τον Txuri Urdin πρόεδρο, «ο Alvaro είναι ένας πολύ υπεύθυνος τύπος, πολύ καλός άνθρωπος. Ένας παίκτης που θα δίνει πάντα το καλύτερο. Με μεγάλη προοπτική και ταχύτητα. Έχει υπάρξει πάντα απ’τους πιο γρήγορους που υπάρχουν στην Ισπανία». Ούτε καν να τον πουλούσε...


Να υπογράψεις έναν αναπληρωματικό... για να’ναι ένας αναπληρωματικός;

Μιας και μετά την αναπόφευκτη και καθυστερημένη απόλυση του Eusebio, ο Odriozola έγινε ένας τακτικός αναπληρωματικός με τον Imanol και, ενώ είναι λίγο τολμηρό να το πω, φαινόταν να’ναι επίσης την επόμενη σεζόν με τον Asier Garitano, το παράδοξο είναι ότι η μεταγραφή του είναι στην πραγματικότητα αυτή ενός αναπληρωματικού που έρχεται για να’ναι αναπληρωματικός. Είναι αλήθεια ότι στην Ρεάλ Μαδρίτης τον περιμένει ο Julen Lopetegui, ο συμπατριώτης του κι ακόμα και πρώην απόφοιτος του ίδιου πανεπιστημίου, αλλά πάνω απ’όλα ο ομοσπονδιακός ο οποίος του έδωσε το ντεμπούτο του με την εθνική ομάδα και τον πήρε στη Ρωσία, όπου η απουσία του άφησε τον Odriozola χωρίς να παίξει κανένα απ’τα τέσσερα παιχνίδια που έπαιξε η Ισπανία. Πρώτα ο Nacho, στη συνέχεια ο Carvajal και στη συνέχεια ξανά ο Nacho, εμπόδισαν τον donostiarra μπακ να κάνει ντεμπούτο. Ίσως επειδή ο Fernando Hierro μόλις που τον γνώριζε. Απ’την άλλη, ο Achraf Hakimi, ένας άλλος madridista δεξιός μπακ, ήταν βασικός με το Μαρόκο στο ίδιο Παγκόσμιο Κύπελλο, όπου, επιπλέον, ήταν και αντίπαλος της Ισπανίας.

Τώρα, ουσιαστικά στην πρώτη απόφαση του Lopetegui ως προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Alvaro έχει φανεί κατά κάποιον τρόπο να διασώζεται απ’τον Julen, αν και στο Μπερναμπέου θα συμπέσει και πάλι με τους Carvajal και Nacho. Δηλαδή, τουλάχιστον εξ αρχής, ο Odriozola ξεκινά ως αναπληρωματικός του αναπληρωματικού. Το καλύτερο γι'αυτόν; Αυτό είναι αυτό που πιστεύουν στην υπηρεσία του, ναι, αυτή των φίλων του γιου του Florentino και που για κάποιο λόγο ονομάζεται "Best of you"... Ποδόσφαιρο; Όχι, μπίζνες, ακριβώς αυτό έρχεται καλύτερα στον πρώην δημοτικό σύμβουλο και στη συνέχεια μεγάλο επιχειρηματία κατασκευών. Ο Odriozola τοποθετήθηκε στη Μαδρίτη με τον Zidane και τώρα με τον Lopetegui. Δηλαδή, πάντα με τον κ. Pérez. "Η Μαδρίτη δεν ήρθε σε επαφή μαζί μας μέχρι να τελειώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά το ενδιαφέρον της φαινόταν ότι μπορούσε να υπήρχε", παραδέχεται ο ίδιος ο Aperribay.

«Ελπίζω ο γιος του, Chivo, να πετυχαίνει με τις μεταγραφές», μου είπε κάποτε ο μακαρίτης José Luis López Serrano, madridista και εμβληματικός υπάλληλος της Ρεάλ Μαδρίτης για πενήντα χρόνια μείον πέντε μήνες, για τον οποίο, ωστόσο, ο πρόεδρος αποφάσισε να μην κρατηθεί ενός λεπτού σιγή μετά το πρόσφατο θάνατό του μετά από μια μακρά ασθένεια. Κι αυτό ενώ, εκτός από άξιο, το αφιέρωμα δεν κόστιζε τίποτα. Φυσιολογική η ενόχληση μεταξύ των υπαλλήλων της Ρεάλ Μαδρίτης. Σ’αυτούς που συνεχίζουν να μειώνονται μέσα στο κλαμπ, αναφέρομαι.



Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.