News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Florentino Pérez δεν απαντάει στα τηλέφωνα του Rubiales, αλλά δεν θα’πρεπε να συμβαίνει το αντίστροφο;

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

Του Enrique Marin

Σε αντίθεση με ό, τι μας έκαναν να πιστέψουμε, κι αναφέρομαι σ’αυτό το αποκαλυπτικό γεγονός, ο Rubiales δεν σήκωσε ανάστημα στον Florentino όταν έπρεπε, το πλήρωσε με τον Lopetegui και τώρα αισθάνεται υπόχρεος στον «φίλο» του


Με κίνδυνο ακόμα να επαναληφθεί, υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες δημοσιογραφικά μιλώντας δεν υπάρχει άλλη επιλογή απ’το να το κάνεις αν ο στόχος είναι να απολυμάνεις ένα ψέμα για να μην καταλήξει μετά από χιλιάδες επαναλήψεις να’ναι αλήθεια. Όταν ο πρόεδρος της ισπανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (RFEF), Luis Rubiales, απέλυσε τον Julen Lopetegui από ομοσπονδιακό τίποτα λιγότερο από δύο ημέρες πριν ξεκινήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, άκουσα φημισμένους δημοσιογράφους να λένε ότι ήταν «η πιο συνεπής απόφαση και η πιο αποτελεσματική για το μέλλον της RFEF, ακυρωμένη στις διαπραγματεύσεις της Ρεάλ Μαδρίτης με τον Lopetegui, του οποίου η σύμβαση έληγε το 2020». Λοιπόν, το πρόβλημα αυτών των αξιοσέβαστων απόψεων είναι ότι βασίζονταν σε γεγονότα που δεν είναι πραγματικά, επομένως δεν είχαν κανένα υπόβαθρο και το μόνο που δημιούργησαν ήταν μεγαλύτερη σύγχυση.

Ο Rubiales ενημερώθηκε απ’τον «φίλο» του Florentino Pérez κι απ’τον ίδιο τον Lopetegui για τη συμφωνία στην οποία είχαν φτάσει ώστε ο guipuzcoano προπονητής να κατεύθυνε τη Ρεάλ Μαδρίτης μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο. Μάλιστα, η αρχική αντίδραση του προέδρου της RFEF ήταν συγκαταβατική κι ακόμα και εγκάρδια, ως εκ τούτου εκείνη η πρώτη ανακοίνωση στην οποία επιβεβαιωνόταν ότι γνώριζε το θέμα κι ευχόταν καλή τύχη στον Lopetegui στην επόμενη περιπέτειά του. Ωστόσο, κι έχοντας σαφές ότι ο πανίσχυρος πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης δεν ήταν μόνο ανεύθυνος στο βάθος, αλλά επίσης και άκαιρος στους τρόπους, όταν το club του ανακοίνωσε την υπογραφή του Ισπανού ομοσπονδιακού, ο «Rubi» άρχισε να λαμβάνει κλήσεις στις οποίες τον προειδοποιούσαν ότι πλασαρόταν σαν μια μαριονέτα, επομένως αυτοσχεδίασε το "το’χω μάθει πριν από πέντε λεπτά".

Και, πράγματι, αυτό το προφανές ψέμα του Rubiales ήταν αυτό που προκάλεσε άρθρα στα οποία μπορούσε να διαβαστεί ότι «το να κρατήσει τον Lopetegui ήταν ένα σύμπτωμα ακραίας αδυναμίας, θα σήμαινε ένα προηγούμενο για μελλοντικές παρόμοιες περιπτώσεις. Παρά το γεγονός ότι η καταστροφή έχει ολοκληρωθεί, η πρόσφατα εγκαινιασμένη ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει προτιμήσει τη σταθερότητα και τη σθεναρότητα αντί για τις διπλωματικές παραχωρήσεις που νωρίτερα παρά αργότερα θα επαναστατούσαν εναντίον του και η ομάδα βγαίνει επίσης ανακουφισμένη». Σ’αυτό το τελευταίο δεν πρόκειται να μπω, καθώς παραπέμπω στις αποδείξεις της καταστροφής, αλλά πρώτα υπάρχουν πολλά να σχολιαστούν και να ξεσκεπαστούν.

Είναι πιθανόν ο Rubiales να πήγε απ’την κατανόηση στην απογοήτευση, όταν άρχισε να μαθαίνει το πώς ο Florentino είχε επωφεληθεί απ’τη θέση του της δύναμης πάνω σ’αυτόν μέχρι το σημείο να  νιώθει το δικαίωμα να υπογράψει τον ομοσπονδιακό, πρόσφατα ανανεωμένος με το Παγκόσμιο Κύπελλο έτοιμο να ξεκινήσει. Στο εσπευσμένο ταξίδι του απ’τη Μόσχα στο Κρασνοντάρ άναψε ή τον άναψαν κι έγινε σταθερός στην απόφασή του. Ούτε καν μια κλήση της Ana Muñoz, της αντιπροέδρου του της ακεραιότητας, δεν τον έκανε ν’ακούσει τη λογική. Ο παραιτηθείς Φερνάντο Ιέρο του είπε ότι ήταν μια τρέλα να απολύσει τον προπονητή στα πρόθυρα του ντεμπούτου εναντίον της Πορτογαλίας και οι αρχηγοί, με τον Sergio Ramos και τον Ινιέστα επικεφαλής, έδειξαν ανά πάσα στιγμή υπέρ της διατήρησης του Julen για να αποφευχθεί ακριβώς αυτό που κατέληξε να συμβεί.


"Έχω μιλήσει με τον Florentino"

Εκείνη την ίδια νύχτα ο Rubiales παραδέχτηκε ότι "ναι, έχω μιλήσει με τον Florentino Pérez και δεν έχουμε διαφωνήσει. Εγώ τον έκανα να δει πώς ήταν τα πράγματα. Θα πρέπει να συνεχίσουμε να μιλάμε για να διατηρήσουμε την καλή αρμονία". Εντελώς γελοίο, ναι, λαμβάνοντας υπόψη την ανεύθυνη απόφαση που είχε πάρει. Και, για να γίνει χειρότερο, πρόσθεσε: "Για μένα δεν πρόκειται να μείνει για να υπάρχει καλή σχέση με τη Μαδρίτη. Το πρόβλημα είναι με έναν εργαζόμενο της Ομοσπονδίας που έχει διαπραγματευτεί χωρίς τη συγκατάθεσή μας". Είναι προφανές ότι ο Rubi κατηγόρησε τον Julen επειδή είχε κι εξακολουθεί να’χει πανικό στο να υποδείξει τον Florentino, στον οποίο τηλεφωνεί τώρα επίμονα, αν κι αυτός δεν το σηκώνει. Περιέργως, είναι ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης αυτός που αισθάνεται προδομένος, με τη διαφορά ότι αυτός τουλάχιστον έχει μιλήσει δημόσια για τον Rubiales.

«Δεν υπάρχει κανένα επιχείρημα που να δικαιολογεί ότι ο Julen δεν θα’ναι αύριο στο ντεμπούτο της Ισπανίας στο Mundial», είπε ο Πέρεθ στην παρουσίαση του Lopetegui ως νέος προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης. «Τον Rubiales τον ενημέρωσα για την συμφωνία που για τον Lopetegui και τη Ρεάλ Μαδρίτης ανταποκρίνεται στη νόμιμη ελευθερία. Αυτό που θα έπρεπε να’ναι μια πράξη ομαλότητας μεταμορφώθηκε σε μια παράλογη αντίδραση παρεξηγημένης υπερηφάνειας. Η απάντηση του Rubiales ήταν δυσανάλογη και άδικη», είπε ο πρόεδρος της ACS, ο οποίος αν αγνοεί τώρα τον πρόεδρο της RFEF είναι επειδή ξέρει ότι η δύναμη που έχει πάνω του του το επιτρέπει.

Το ερώτημα είναι προφανές: αν όλα όσα έχουν ειπωθεί και γραφτεί ήταν αληθινά, δεν θα’πρεπε να’ναι ο Rubiales αυτός που δεν σηκώνει το τηλέφωνο του Florentino; Μάλιστα, γιατί ο Rubiales τηλεφωνεί στον Florentino μετά από αυτό που έκανε με τον Lopetegui; Δεν θα’ναι ότι ο Ρούμι είπε ψέματα και τώρα είναι αυτός που έχει θέμα με τον «φίλο» του για το χάος που προκάλεσε; Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και στο σύντομο χρονικό διάστημα που βρίσκεται επικεφαλής της RFEF είναι πάρα πολλές οι φορές που ο πρώην πρόεδρος της AFE έχει κατηγορηθεί για ψέματα. Υπενθυμίζεται ότι όταν εξελέγη για να αντικαταστήσει τον Villar απ’τη Συνέλευση ακριβώς του Villar, ο Florentino Perez υπέγραψε μια ανακοίνωση με την οποία η Ρεάλ Μαδρίτης θέλησε να του εκφράσει τα «συγχαρητήριά» της και στην οποία διαβεβαίωνε ότι άνοιγε «μια νέα φάση στην οποία πρέπει όλοι να συνεργαστούμε ώστε η οργάνωση του αθλήματός μας να είναι ολοένα και πιο σύγχρονη, αποτελεσματική, επαγγελματική και διαφανής».

Υ.Γ. Μιας και του Rubiales του αρέσει τόσο να καυχιέται για τις αξίες και μιας και αν κάποιος αμφιβάλλει γι’αυτό που λέει «μπορώ να δείξω τα WhatsApp», τον συμβουλεύω να μην προσπαθήσει να διαψεύσει αυτό που λέω εδώ, επειδή ο Florentino μπορεί επίσης να δείξει τις αναπάντητες κλήσεις του που έχει και για τις οποίες, τουλάχιστον προς το παρόν, δεν σκέφτεται να τον καλέσει πίσω. Ο Rubi έγινε σκληρός απολύοντας τον Lopetegui, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να πετάξει το Mundial και να εξαγριώσει τον Pérez, εξ ου και τώρα θέλει να διορθώσει τουλάχιστον το δεύτερο.




Η σελίδα της στήλης στο facebook:
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.