News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Ο Cristiano Ronaldo δίνει το λόγο του στη Juventus

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Του Jesús Sánchez

Η προδιάθεση του Agnelli, ο σεβασμός που έδειξε στη μορφή του, κατέληξαν ν’αποφασίσει ο CR7


Το Forbes λέει ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ο τρίτος υψηλότερα αμειβόμενος αθλητής στον κόσμο χάρη στα αθλητικά (61 εκατομμύρια ευρώ) και διαφημιστικά του έσοδα (47). Οι χορηγίες του Πορτογάλου επιθετικού ξεπερνιούνται μόνο απ’τον μποξέρ Mayweather. Συνεπώς, τη βιομηχανία Cristiano τη νοιάζει πολύ λίγο να της αποφέρει η Μαδρίτη 21, 25 ή 30 εκατομμύρια καθαρά ετησίως. Ο Ρονάλντο δεν φεύγει, αν τελικά ολοκληρωθεί η μεταγραφή του στη Γιουβέντους, για μια καλή χούφτα ευρώ.

Έχει αποφασίσει να φύγει απ’το λευκό club λόγω ενός θέματος σεβασμού, το οποίο αυτός κατανοεί ως μια σαφή περιφρόνηση στη μορφή του, για το γεγονός ότι ο σύλλογος δεν εκπλήρωνε αυτό που είχε υποσχεθεί απ’τον Florentino Perez, την ίδια στιγμή που έκανε υπολογισμούς για τον Neymar.

Η σταγόνα που ξεχείλισε την υπομονή του ήταν η μείωση της ρήτρας του 1 δις στα 100 εκατομμύρια, την ​​οποία ερμήνευσε ως μια προσβολή, ένα πολύ μικρό ποσό σε μια αγορά που είχε χάσει το μυαλό της μετά τη μεταγραφή του Neymar στην PSG για 222 εκατομμύρια Σε αυτό το σενάριο, εμφανίστηκε η Γιουβέντους. Ο Κριστιάνο, εντυπωσιασμένος απ’τη μεταχείριση των οπαδών του Juventus Stadium, απ’το μέγεθος του ιταλικού club και λόγω της αντιμετώπισης την πρόκλησης του να κάνει πρωταθλήτρια Ευρώπης την ιταλική ομάδα, έδωσε το ναι στον Andrea Agnelli. Δεν υπέγραψε. Του έδωσε το λόγο του, που στην έννοιά του σημαίνει το ίδιο.

Ο Ρονάλντο δεν χρειάζεται καμία υπογραφή για να προχωρήσει με την προκαταρκτική συμφωνία που επιτεύχθηκε με την πρωταθλήτρια του Calcio, στη οποία ανοίχτηκε η δυνατότητα ν’αναλάβει τη μεταγραφή αφού έμαθε ότι η τιμή εξόδου ήταν τόσο προσιτή. Στο πλαίσιο μιας αγοράς τόσο φουσκωμένης, στην οποία, για παράδειγμα, η Barça πλήρωσε στη Ντόρτμουντ 105 εκατομμύρια συν ακόμα 40 σε μεταβλητές για τον Γάλλο Dembele, η υπογραφή του πρώτου σκόρερ στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης και του Champions League ήταν μια ευκαιρία. Τον τελευταίο καιρό έχει γίνει λόγος για τους αναστεναγμούς της Λίβερπουλ για τον Marco Asensio που μεταφράζονταν σε μια υποτιθέμενη προσφορά που έφτανε τα 180 εκατομμύρια...

Η Γιουβέντους, που θέλει να πουλήσει τον Higuain στην Τσέλσι για 60 εκατομμύρια, δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό των 100 εκατομμυρίων, ποσό που μπορεί ακόμα να κυμανθεί μέχρι να υλοποιηθεί οριστικά. Πριν είχε αρχίσει το φλερτάρισμα.

Η αντίθεση

Αν οι σχέσεις μεταξύ Florentino και Κριστιάνο βρίσκονται στη χειρότερη στιγμή τους μετά από εννέα σεζόν φθοράς σε μια συνύπαρξη ανάμεσα σε δύο ισχυρές προσωπικότητες, δύο εγώ υπερθετικού βαθμού που έχουν ανεχθεί το ένα το άλλο μόνο για το καλό της Μαδρίτης, αυτές των Agnelli και Cristiano έχουν αρχίσει με τον καλύτερο τρόπο. Ήταν πολυάριθμες οι τηλεφωνικές κλήσεις απ’τον πρόεδρο της Juve. Στην Ιταλία λένε ότι μέχρι και 28 φορές. Ο Κριστιάνο εντυπωσιάστηκε απ’την αντιμετώπιση και τη συγκατάβαση του ηγέτη, με την επιθυμία που επιδείχτηκε για την απόκτησή του. Τον γοήτευε ο σεβασμός του Andrea στη μορφή του, σαν η Juventus να’ταν ένα πιο ταπεινό club.

Η περίληψη έχει ως εξής: ο Cristiano, και μόνο ο Cristiano, ήταν ο άνθρωπος που καλείται να κάνει μεγαλύτερη μια ιστορική όπως η Γιουβέντους, που είχε μείνει στα πρόθυρα της κατάκτησης του Τσάμπιονς Λιγκ τα τελευταία χρόνια. Ο Ρονάλντο ήταν ο παίκτης που αναλάμβανε να ωθήσει την Juventus, βασιλιάς στην Ιταλία, για να αναρριχηθεί στο τελευταίο σκαλοπάτι της Ευρώπης. Όλα αυτά που τον έχουν οδηγήσει να φύγει απ’τη Μαδρίτη τα βρήκε σύντομα στο Τορίνο. Και δεν είναι ακριβώς περισσότερα χρήματα, επειδή η Μαδρίτη έχει φτάσει να ισοφαρίσει τώρα την προσφορά της Juve ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως.

Λόγος που είναι νόμος

Η ιταλική πρόκληση τον αποπλάνησε απ’την πρώτη στιγμή και δεσμεύτηκε με ζωηρή φωνή. Ο λόγος του είναι νόμος. Επειδή αφού μετέφερε ότι θα μπορούσε να φύγει από τη Μαδρίτη για 100 εκατομμύρια, άλλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι έχουν έρθει σε επαφή με τον Jorge Mendes για να του μεταβιβάσουν τη διαθεσιμότητά τους να αντιμετωπίσουν την υπογραφή. Αλλά ο Κριστιάνο είχε δώσει ήδη το λόγο του στη Γιουβέντους. Δεν ήθελε ν’ακούσει κανέναν άλλο, αν και είχε πάντα την ελπίδα μιας ολικής στροφής, μιας μεγάλης χειρονομίας της Μαδρίτης που δεν έφτασε να συμβεί μετά την τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του εκπροσώπου του και του Jose Angel Sanchez, γενικός διευθυντής του συλλόγου.

Ελλείψει υλοποίησης

Ο Cristiano έχει ταξιδέψει για διακοπές, σκεπτόμενος ότι θα επιστρέψει στη Μαδρίτη για να ολοκληρώσει τη μετακόμιση πριν προσγειωθεί οριστικά στο Τορίνο. Το στάδιο του στα λευκά είναι έτοιμο να κλείσει, τώρα από βούληση και των δύο μερών, αν και μένει ακόμη να καθοριστούν τα χρήματα που θα λάβει η Μαδρίτη. Η πώληση του αιώνα ξεκινά απ’το ποσό των 100 εκατομμυρίων. Ο Ρονάλντο έδωσε ήδη το ναι στη Juve.





Η σελίδα της στήλης στο facebook:



Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.