News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η ύποπτη ηρεμία του Florentino Pérez για να δώσει ένα χτύπημα

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

Του Ulises Sanchez-Flor

Δεν ρίχνει πετσέτα για τον Neymar

Ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, εκπληκτικά, παραιτήθηκε απ’τους Neymar και Mbappé ώστε, κατά κάποιον τρόπο, να συνεργαστεί με την PSG. Πιστεύει κανείς ότι ο Florentino κάνει τίποτα στην τύχη;


"Πρώτα απ 'όλα, πολύ ηρεμία", είναι το μήνυμα που κηρύττει ο Florentino Pérez καθώς μαγειρεύει την ηχηρή υπογραφή. Σχεδόν πριν από ένα χρόνο -4 Αυγούστου του 2017- έγινε επίσημη η υπογραφή του Neymar για την Παρί Σεν Ζερμέν και στην Ρεάλ Μαδρίτης παρακολούθησαν -με ποπ κορν- τα νεύρα του Josep Maria Bartomeu επειδή του είχε διαφύγει ένα αστέρι με την πληρωμή μιας περιουσίας -222 εκατομμύρια ευρώ- που σήμερα θα μπορούσε να εκταμιεύσει εύκολα η Μαδρίτη επειδή ο Βραζιλιάνος είναι ο παίκτης που χρειάζεται για να ενισχύσει το αθλητικό-οικονομικό μοντέλο του club. Δεν το έκανε επειδή η PSG είναι ένα "φιλικό club" και είχε καιρό που έψαχνε μια "top" ενίσχυση. Έναν Κριστιάνο Ρονάλντο ή έναν Neymar επειδή ο Messi ήταν ανέφικτος για τα συμφέροντα που χειρίζονται απ’το Κατάρ. Αυτή η «χάρη» του περασμένου καλοκαιριού ελπίζουν να ληφθεί υπόψη απ’το εμιράτο.

Ο Merengue πρόεδρος μπορούσε αλλά δεν θέλησε να πάει για τον Neymar όταν ήταν παίκτης της Barcelona μπροστά στο ενδιαφέρον της PSG, κι αυτή την απόφαση την πήρε σκεπτόμενος το παρόν και το μέλλον. Μ’αυτή την κίνηση και τις συνεχείς ανακοινώσεις τώρα, κάνει τους σεΐχηδες του Κατάρ να δουν ότι δεν είναι ένας εμπρηστής της αγοράς και «κάνει χάρες»: σ’αυτή του Neymar πρέπει να προστεθεί αυτή του Mbappé επειδή ο Florentino αποσύρθηκε επίσης απ’το παζάρι για τον νεαρό Γάλλο, όταν μπήκε στη σκηνή η PSG και, χωρίς να μπορεί να τον πληρώσει, έπρεπε να ψάξει τον τύπο ενός δανεισμού με μια οψιόν αγοράς στη Μονακό -180 εκατομμύρια ευρώ-.

Με αυτόν τον τρόπο, ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης διατηρεί ανέπαφους τους δεσμούς φιλίας με την Παρί Σεν Ζερμέν. Αλλά πιστεύει κανείς ότι ο Florentino Pérez έκανε αυτές τις "χάρες" χωρίς να ζητήσει τίποτα σε αντάλλαγμα; Στον τρόπο εργασίας του παραχωρεί, αλλά δεν χάνει. Αυτές τις πράξεις τις αμείβεται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Είναι το σύνθημα του επιχειρηματία. Κι εδώ είναι το νόημα των προαναφερθέντων διαψεύσεων που εκδίδει η Ρεάλ Μαδρίτης, όταν βγαίνουν νέα σχετικά με προσφορές στους Neymar και Mbappé.


Τα ατού του Φλορεντίνο

Η ύποπτη ηρεμία του Florentino Pérez κρύβει μια ηχηρή υπογραφή, και δεν είναι αυτή των Vinicius, Odriozola ή Courtois. Η πρώτη επιλογή συνεχίζει να’ναι ο Neymar, σε δεύτερη θέση είναι ο Hazard, μετά ο Icardi, ο Lewandowski και πιο πέρα οποιοσδήποτε άλλος. Με τον τρόπο του, ο λευκός πρόεδρος εξαντλεί τις δυνατότητες μπροστά σ’ένα club που χρειάζεται τον Βραζιλιάνο για ακόμα μια σεζόν για να ωριμάσει ένα πρότζεκτ που καλείται να οδηγήσει ο Mbappé.

Πέρα απ’αυτές τις μυστικές κινήσεις, ο Neymar δεν έχει να πει τίποτα; Όσο κι αν θέλησε να φύγει απ’το Παρίσι, εκεί του δίνουν τα πάντα κι έχει προνόμια. Και θα μπορούσε να ενεργεί με τόσο ιδιότροπο τρόπο στη Μαδρίτη; Τράβηξαν την προσοχή τα αινιγματικά λόγια που είπε όταν αποκλείστηκε απ’το Παγκόσμιο Κύπελλο: «Είναι δύσκολο να βρω τις δυνάμεις για να παίξω και πάλι». Αυτές τις δυνάμεις ελπίζουν να του δώσουν απ’την Ρεάλ Μαδρίτης, επειδή είναι ο μεγάλος στόχος του προέδρου, παρά το ότι παίρνει άλλη μια ψυχρολουσία με τις λέξεις που έχει πει ο Βραζιλιάνος σε μια φιλανθρωπική εκδήλωση του ιδρύματός του: «Μένω στο Παρίσι. Έχω συμβόλαιο. Αυτό το θέμα με κουράζει κι όλος ο κόσμος ξέρει πόσο αγαπώ τον πρόεδρο, τη χώρα και τους οπαδούς».

Ο Φλορεντίνο παίζει τα ατού του, τα οποία είναι επιδραστικά, και στην ομιλία του στην παρουσίαση του Odriozola έδωσε μια ένδειξη όταν είπε: «Πρέπει να ενισχύσουμε το παρόν και το μέλλον. Αυτό είναι ένα μεγάλο ρόστερ που θα ενισχυθεί με μεγάλους παίκτες». Παρόν είναι ο Neymar ή ο Hazard. Αναζητείται ένας σκόρερ και στην ατζέντα είναι το όνομα του επιθετικού της Ίντερ, Μάουρο Ικάρντι. Μέλλον είναι ο Asensio, ο Vinicius... κι επίσης ο Neymar όταν τεθεί περισσότερο στο στόχαστρο. Η υπογραφή του Βραζιλιάνου, για να μην δημιουργηθούν προσδοκίες, συνεχίζει να’ναι ευκολότερη μέσα σε ένα χρόνο απ’ό, τι αυτό το καλοκαίρι. Εν τω μεταξύ, το παρελθόν του χρησιμεύει για να χτίσει την ομιλία μιας Ρεάλ Μαδρίτης που έχει κερδίσει τρία συνεχόμενα Champions League κι ενός συλλόγου που είναι πρωταθλητής του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ για πρώτη φορά στην ιστορία στο ίδιο έτος. Η ηρεμία υποστηρίζεται απ’τους τίτλους κι επειδή δεν υπάρχει ανάγκη να μεταδοθεί συναγερμός απ’την φυγή του Cristiano ούτε απόγνωση και σπατάλη για να πάει αμέσως στην αγορά. Το σχέδιο περνά απ’το να διαπραγματευτεί με το φιλικό club και τον Neymar.


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.