News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η μόνη γκάφα του Courtois για να πάει στη Μαδρίτη (την οποία ο Florentino θα περάσει στα ψιλά)

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Του Enrique Marin

«Πήδα, πήδα, πήδα, μικρό καγκουρό και χώστην στον κώλο των madridistas ("Salta, salta, salta, pequeño canguro y a los madridistas que les den por el culo")...» τραγούδησε o Courtois όντας τερματοφύλακας της Ατλέτικο Μαδρίτης.


Το μεγάλο του Mundial, εντελώς το αντίθετο απ’αυτό που είχε ο κύριος αντίπαλός του στην Premier, ο David de Gea, έχει φτάσει στον Thibaut Courtois για να καταφέρει αυτό που λαχταρούσε εδώ και καιρό: να’ναι ο εκλεκτός στο τέρμα της Ρεάλ Μαδρίτης και, μ’αυτόν τον τρόπο, να επιστρέψει στην πρωτεύουσα της Ισπανίας. Όσο κι αν υπάρχουν εκείνοι που πιστεύουν, κι όχι χωρίς επιχειρήματα, ότι με τον Keylor Navas το τέρμα του Μπερναμπέου είναι αρκετά καλά καλυμμένο, είναι γνωστό με το παραπάνω αυτό που συνέβη με τον πλέον διασυρόμενο De Gea, του οποίου η υπογραφή ήταν τόσο κοντά στο να υλοποιηθεί ώστε ο Κοσταρικανός να πάρει ένα αεροπλάνο με προορισμό το Μάντσεστερ, καθώς επίσης και με τον Kepa Arrizabalaga στην τελευταία χειμερινή αγορά.

Παραδόξως, ο Julen Lopetegui μπορούσε να’χει στις εντολές του στη Μαδρίτη τους δύο τερματοφύλακες τους οποίους εμπιστευόταν περισσότερο για την εθνική ομάδα, αυτόν της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ως αδιαμφισβήτητο βασικό κι αυτόν της Αθλέτικ Μπιλμπάο ως τον αναπληρωματικό του, ως εκ τούτου ήταν αυτοί που πήρε στη Ρωσία μαζί με τον αιώνιο Pepe Reina. Την υπογραφή του δεύτερου την δυναμίτισε ο Ζινεντίν Ζιντάν, κυρίως για να μην χρειαστεί να απαλλαγεί απ’τον γιο του, Luca, τρίτο τερματοφύλακα μετά τον προαναφερθέντα Νάβας και τον Kiko Casilla, του οποίου η καριέρα στις χαμηλότερες κατηγορίες της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν χάρη στο επιφανές επίθετό του και στη μόνιμη προστασία του πατέρα του

Θα μπορούσε να ειπωθεί ότι ο Courtois έχει έρθει στη σωστή στιγμή, αφού ανακηρύχθηκε ως ο καλύτερος τερματοφύλακας του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018, και βρίσκεται στη σωστή θέση, μια Chelsea με την οποία έχει μόνο ένα ακόμα έτος στο συμβόλαιο. Στις επόμενες μέρες ο Florentino Pérez θα μπορούσε να δει εκπληρωμένες επιτέλους δύο απ’τις επιθυμίες που του αντιστέκονται περισσότερο: να υπογράψει έναν τερματοφύλακα που να κάνει να ξεχαστεί ο Ίκερ Κασίγιας και, επιπλέον, με rojiblanco παρελθόν, κάτι που διεγείρει πάρα πολύ τον πρόεδρο της Ρεάλ Μαδρίτης μετά τις αποτυχίες του να ντύσει στα λευκά μορφές της Ατλέτικο Μαδρίτης, όπως τους Torres, Forlán, Agüero, Falcao ή τον ίδιο τον De Gea.

Μόνο η ασταθής κατάσταση που βιώνει η Τσέλσι, μετά τη σπασμωδική έξοδο του Αντόνιο Κόντε απ’τον πάγκο του Stamford Bridge και την άφιξη σε αυτόν του συμπατριώτη του Maurizio Sarri, καθυστερεί την αναζήτηση ενός αντικαταστάτη εγγυήσεων για τον Courtois. Τα δάχτυλα δείχνουν τον Δανό Schmeichel, μετά την άφιξη στη Leicester του τρίτου τερματοφύλακα της Λίβερπουλ, Danny Ward. Επιπλέον, η αβεβαιότητα σχετικά με το αν ο Roman Abramovich αποφασίσει να πουλήσει το σύλλογο μετά τα προβλήματά του με τη βίζα για τη διαμονή στην Αγγλία, δεν βοηθά επίσης στην υλοποίηση της επιχείρησης.

Η αλήθεια είναι ότι, με ασυναγώνιστες αναφορές και με μια τιμή περισσότερο ή λιγότερο προσιτή σε σχέση με το πώς έχουν γίνει τα πράγματα στο ποδόσφαιρο, η μόνη γκάφα που θυμόμαστε απ’τον ψηλόλιγνο Βέλγο τερματοφύλακα (ύψους 1,99) ήταν αυτή που είχε στην γιορτή για το Copa del Rey που κέρδισε με την Ατλέτικο Μαδρίτης επί της Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό που τον Μάιο του 2013 έγινε στο Σαντιάγο Μπερναμπέου (1-2). Σε περίπτωση που δεν θυμάστε, σε μια στιγμή ευφορίας ο Courtois φώναξε απ’το μπαλκόνι της Κοινότητας της Μαδρίτης «πήδα, πήδα, πήδα, μικρό καγκουρό και χώσ’την στον κώλο των madridistas».


Αυτό είναι κάτι που ο Florentino Pérez θα περάσει στα ψιλά και που σίγουρα θα’ναι το λιγότερο όταν παρουσιαστεί ο Courtois. Πριν από αυτόν, σήμερα, θα’ναι ο Ουκρανός Andriy Lunin, 19 ετών, που υπεγράφη τον περασμένο Ιούνιο απ’την FC Zorya Luhansk για τις επόμενες έξι σεζόν. Αλλά, επιστρέφοντας στην περίπτωση του Courtois, εκεί έχετε την πρόσφατη περίπτωση του Álvaro Odriozola, ο οποίος σε λίγους μήνες έχει πάει απ’το να λέει ότι τον ενοχλούσε να τον αποκαλούν madridista στο να φιλάει το έμβλημα της Ρεάλ Μαδρίτης σαν η ζωή του να εξαρτιόταν απ’αυτό. Αμφιβάλλω για το αν ο Βέλγος τερματοφύλακας θα κάνει το ίδιο, αν και στην περίπτωσή του θα χρειαστεί κάποια χειρονομία αποκατάστασης για εκείνο του μικρού καγκουρό.

Η σύγκριση με τον Keylor Navas

Η διαφορά ηλικίας, 26 χρονών ο Courtois έναντι των 31 στα 32 του Keylor, αλλά, πάνω απ'όλα, η συμβατική κατάσταση του πρώτου ο οποίος μένει ελεύθερος απ’την Τσέλσι τον Ιούνιο του επόμενου έτους και δεν έχει την παραμικρή πρόθεση να ανανεώσει, παίζουν υπέρ του για να’ναι ο επόμενος βασικός τερματοφύλακας της Ρεάλ Μαδρίτης, εξ ου και οι αμφιβολίες για το αν θα αποφασίσει ο Navas να φύγει. Αν και ελάχιστα ή τίποτα μπορούν να προσαφθούν στον tico, η αλήθεια είναι ότι ο Βέλγος είναι ένας πιο πλήρης τερματοφύλακας. Στην αριθμητική σύγκριση με τον Keylor, ο Βέλγος βγαίνει επίσης νικητής, καθώς στην Laliga με την Ατλέτικο Μαδρίτης δέχθηκε 94 γκολ σε 111 αγώνες και στην Premier με την Τσέλσι μετράει 121 σε 126 έναντι των 142 σε 141 του Κοσταρικανού στην Ρεάλ Μαδρίτης, δηλαδή, πάνω από ένα γκολ ανά παιχνίδι, ενώ ο Βέλγος παραμένει στα 0,84 και 0,96 αντίστοιχα.

Πριν από λίγες μέρες, ο Navas δημοσίευσε ένα βίντεο στον λογαριασμό του στο Instagram με εικόνες στις οποίες μπορεί να φανεί να σηκώνει τα τρία Ευρωπαϊκά Κύπελλα που κέρδισε με τη Ρεάλ Μαδρίτης -Μιλάνο 2016, Κάρντιφ 2017 και Κίεβο 2018- μαζί με μια φωτογραφία με τους δέκα τίτλους που πήρε συνολικά ως λευκός τερματοφύλακας: εκτός απ’τα τρία Champions League, ένα Πρωτάθλημα, τρία Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων και τρία Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ, για να κλείσει μ’ένα #HalaMadrid. Ο Courtois δεν μπορεί να καυχηθεί για καμία κούπα με μεγάλα αυτιά, αλλά για τα ίδια Πρωταθλήματα και Copas del Rey, και τα δύο κατεκτημένα με την Ατλέτικο, συν δύο Premier League, ένα Europa League, επίσης στα rojiblanco, κι ένα Ευρωπαϊκό Super Cup. Φυσικά, όπως και όλοι οι ποδοσφαιριστές, ο Βέλγος τερματοφύλακας δεν θα υπογραφεί για αυτό που έχει κερδίσει, αλλά για αυτό που μπορεί να συνεισφέρει στην Ρεάλ Μαδρίτης. Αυτή είναι η ερώτηση.





Η σελίδα της στήλης στο facebook:


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.