News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η Juventus πάει για τον Cristiano

Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Του Jesús Sánchez

Έχει αρχίσει τις διαπραγματεύσεις για να υπογράψει τον Πορτογάλο "εκρηκτικό"

Του προσφέρει 120 εκατομμύρια και συμβόλαιο μέχρι το 2022

Ο Πορτογάλος έχει τη συμφωνία της Μαδρίτης για να διαπραγματευτεί τη μείωση της ρήτρας


Ούτε η Premier ούτε η PSG ούτε η Κίνα ούτε η Ιαπωνία. Η Juventus είναι η καλύτερα τοποθετημένη για να υπογράψει τον Cristiano Ronaldo. Τόσο ώστε το ιταλικό club έχει ξεκινήσει τις κινήσεις για να αναλάβει τη μεταγραφή του αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία του να αφήσει την λευκή οντότητα τον περασμένο Μάιο. Η πρωταθλήτρια του Calcio έχει ριχτεί σε ανοικτό τάφο, σα να επρόκειτο για μια κάθοδο απ’τις Άλπεις, για να προσπαθήσει την απόκτηση του παίκτη πάνω στον οποίο έχει πέσει τις δύο τελευταίες σεζόν στην προσπάθειά της να βασιλέψει στο Champions League.

Η Γιουβέντους γνωρίζει τις διαφωνίες του παίκτη με το λευκό club, κυρίως τις αγεφύρωτες διαφορές μεταξύ Cristiano και Florentino και την επιθυμία του να φύγει, όπως απέδειξε λεπτά μετά την κατάκτηση του 13ου Ευρωπαϊκού Κυπέλλου, στο χόρτο του Ολυμπιακού Σταδίου του Κιέβου. Η Juve διαχειρίζεται ήδη αυτό που θέλει να παίρνει ο Cristiano και είναι πρόθυμη να του προσφέρει ένα συμβόλαιο σ’αυτά τα ποσά, περίπου 30 εκατομμύρια ανά σεζόν μέχρι το 2022. Έχει έρθει ήδη σε επαφή με την Ρεάλ Μαδρίτης για να προσπαθήσει να διαπραγματευτεί τη μεταγραφή.

Η ρήτρα του Cristiano είναι 1 δισεκατομμύριο, όπως έχει αναλάβει να διακηρύξει το λευκό club, αλλά τα πάντα είναι διαπραγματεύσιμα. Η Γιουβέντους κι ο παίκτης γνωρίζουν ότι μπορεί να φύγει απ’τη Μαδρίτη για ένα πολύ μικρότερο και εντελώς αποδεκτό ποσό. Κι αυτό είναι γραμμένο, σύμφωνα με την τεκμηρίωση που κατέχει ο Ρονάλντο μετά από μια δέσμευση στην οποία έφτασε ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής με την λευκή διοίκηση τον περασμένο Ιανουάριο. Ήταν η εποχή στην οποία ο Zinedine Zidane ζήτησε σεβασμό για το ρόστερ του. Ο Zizou αρνήθηκε κατηγορηματικά την υπογραφή του Kepa κι απαίτησε πάνω από όλα "να’χω ικανοποιημένο" τον καλύτερο παίκτη του, δηλαδή, τον Ronaldo.


Τότε, ο Cristiano έφτασε στη madridista εγγύηση, τη γραπτή δέσμευση, να του ευνοήσει την έξοδο σε αντάλλαγμα για ένα λογικό ποσό που, φυσικά, δεν ήταν 1 δισεκατομμύριο. Ίσως το κλειδί της υποθετικής διαπραγμάτευσης να’ναι η έννοια του «άμεσου αντιπάλου» που αντικατοπτρίζεται στο έγγραφο για το οποίο θεωρεί ο Cristiano ότι μπορεί να απελευθερωθεί απ’το συμβόλαιό του με τη Μαδρίτη σε αντάλλαγμα για ένα χαμηλότερο ποσό απ’αυτό που ορίζεται στην ρήτρα.

Σε κάθε περίπτωση, ο λευκός σύλλογος δεν έχει θελήσει ποτέ στις τάξεις του έναν παίκτη που έχει εκφράσει την επιθυμία του να φύγει. Στο τέλος συμφώνησε πάντα να διαπραγματευτεί την έξοδο του. James Rodríguez και Álvaro Morata, το καλοκαίρι του 2017, έχουν υπάρξει τα τελευταία παραδείγματα.

Η Γιουβέντους, της οποίας το ενδιαφέρον για τον Πορτογάλο εμφανίστηκε χθες στις σελίδες της Tuttosport, γνωρίζει ότι μπορεί να πληρώσει το ποσό με το οποίο θα φύγει ο Cristiano απ’τη Μαδρίτη. Έχει φτάσει ήδη σε μια προφορική συμφωνία με τον παίκτη. Και του εγγυάται μια σύμβαση μέχρι το 2022, ένα έτος παραπάνω σε σχέση με το δεσμό που έχει υπογράψει με το λευκό club. Η πρωταθλήτρια του Calcio θα δώσει στον Κριστιάνο αυτό που θέλει να αμείβεται, περίπου 30 εκατομμύρια, πέντε περισσότερα απ’την τελευταία πρόταση της Μαδρίτης, που αναφέρθηκε λίγες ημέρες πριν απ’την ένταξη του παίκτη στη συγκέντρωση της Πορτογαλίας για το Mundial.


Ο πρόεδρος της Juventus, Andrea Agnelli, έχει καλέσει επανειλημμένα τον Cristiano, ο οποίος θα κλείσει τα 34 τον Φεβρουάριο και η αρμονία είναι ολική. Δεν είναι τα χρήματα αυτά που κινούν τον Ρονάλντο. Είναι ο σεβασμός. Η Γιουβέντους έχει βάλει το Τορίνο στα πόδια του, δεν βλέπει την υποτιθέμενη παρακμή πουθενά και του έχει παρουσιάσει μια νέα πρόκληση σ’ένα τόσο ανταγωνιστικό κι επαγγελματικοποιημένο ποδόσφαιρο όπως το ιταλικό: η πρόκληση της κατάκτησης του Champions League με τη bianconeri φανέλα.

Δεν υπάρχει αντίπαλος στην Ιταλία για την ομάδα του Allegri, η οποία κέρδισε τα τελευταία επτά Scudettos. Ωστόσο, η Juventus έμεινε αυτά τα χρόνια στο δρόμο για την επίτευξη της ευρωπαϊκής κορυφής. Ήταν φιναλίστ το 2015, έχασε απ’τη Barcelona και στη συνέχεια έπεσε πάνω στη μεγάλη Μαδρίτη του Cristiano.

Ο Πορτογάλος επιθετικός της έβαλε δύο γκολ στον τελικό του Κάρντιφ το 2017, και τρία στο νοκ άουτ της περασμένης σεζόν, στα προημιτελικά, με το διάσημο πλέον γκολ με ψαλιδάκι στο Juventus Stadium και το πέναλτι στις καθυστερήσεις του αξέχαστου παιχνιδιού του Μπερναμπέου.


Τα πάντα ταιριάζουν στο Τορίνο για την προσγείωση του αρχηγού της Πορτογαλίας, επειδή η Γιουβέντους θέλει να πουλήσει τον Γκονζάλο Ιγκουαίν και χρειάζεται έναν επιθετικό αναφοράς. Ο επιλεγμένος είναι ο Cristiano. Η Juve θεωρεί ότι ο κύκλος του Αργεντινού φορ στο Τορίνο έχει εξαντληθεί και χρειάζεται μια αντικατάσταση. Η αλλαγή αυτοκόλλητων θα’ταν εξαιρετική για την ομάδα του Allegri.

Ο Cristiano είναι ενθουσιασμένος με τη δυνατότητα να παίξει στη Γιουβέντους. Ξέρει ότι η αποχώρηση απ’τη Μαδρίτη είναι ένα βήμα προς τα κάτω, αλλά ταυτόχρονα θεωρεί ότι έχει κάνει τα πάντα στα λευκά, ότι το στάδιο του έχει τελειώσει κι ότι στην Ιταλία μπορεί να συνεχίσει την ιστορία του. Η πρόκληση θα’ταν να κερδίσει το έκτο του Champions League με τρία διαφορετικά clubs. Τώρα μένει Γιουβέντους και Μαδρίτη να φτάσουν σε μια συμφωνία για τη μεταγραφή.



Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.