News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η απάντηση του Florentino στον Cristiano για την οργή του: "Κι εγώ περισσότερο"

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Του Ulises Sanchez-Flor

Κουρασμένος απ΄τις προκλήσεις

Ο Florentino Pérez δεν ξεχνά ούτε και συγχωρεί τα λόγια του Κιέβου. "Ήταν ωραίο να’μαι στη Ρεάλ Μαδρίτης" και του χρησιμεύουν για να δικαιολογήσουν ότι είναι ο Πορτογάλος που έχει ανοίξει την πόρτα


Η «υπόθεση Cristiano» έχει κάνει τον Florentino Pérez να δείξει τα δόντια του σ’ένα καλοκαίρι που παρουσιάζεται τεταμένο, γεμάτο κινήσεις και διαπραγματεύσεις. Η θέση του προέδρου έχει υπάρξει ισχυρή όταν τον έχουν ενημερώσει ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει αποφασίσει να εγκαταλείψει τη Ρεάλ Μαδρίτης επειδή είναι θυμωμένος απ’τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις. "Κι εγώ περισσότερο" είναι η απάντηση του Florentino, ο οποίος έχει χάσει την υπομονή με τον Πορτογάλο παίκτη για τις συνεχείς κόντρες του παίκτη στον οποίο υπενθύμισε πριν πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο ότι το ίδρυμα είναι πάνω από οποιονδήποτε παίκτη.

Ο Florentino Pérez δεν συγχωρεί τον Κριστιάνο Ρονάλντο για τα λόγια που πρόφερε λίγο μετά τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ ενάντια στην Λίβερπουλ στο Κίεβο. "Ήταν ωραίο να’μαι στην Ρεάλ Μαδρίτης", ξεφούρνισε σαν μια βόμβα ο Cristiano και, από εκείνη την στιγμή, ο πρόεδρος έχει πάρει κυριολεκτικά τα λόγια του, που χρησιμεύουν ως επιχείρημα για να δικαιολογήσουν ότι ήταν αυτός που έχει ανοίξει την πόρτα. Καταλαβαίνει ότι δεν ήταν η στιγμή κι ότι επισκίασε την αθλητική επιτυχία της κατάκτησης του τρίτου συνεχόμενου Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Jorge Mendes, μάνατζερ του Cristiano, δουλεύει εδώ και καιρό στη δύσκολη αποστολή να βρει μια ομάδα σ’έναν ποδοσφαιριστή που θέλει να φύγει κι ο οποίος έχει χαλάσει τη σχέση του με τον Florentino Pérez.

Στην Ρεάλ Μαδρίτης διαβεβαιώνουν στην El Confidencial ότι δεν έχουν καμία προσφορά για τον Κριστιάνο Ρονάλντο κι ότι θα’ναι περίπλοκο να’ρθει μία που να μπορεί να γίνει δεκτή, διότι, πρώτον, παραπέμπουν στη ρήτρα του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ. Ούτε κι ο Φλορεντίνο θα επιτρέψει την πώληση του Κριστιάνο εάν δεν έχει εξασφαλίσει την υπογραφή ενός άλλου σπουδαίου ποδοσφαιριστή και τη σήμερον ημέρα οι επιθυμητοί είναι ο Neymar ή ο Mbappé. Δύο δύσκολες περιπτώσεις επειδή η Παρί Σεν Ζερμέν θέλει να’χει τον Βραζιλιάνο και τον Γάλλο, αλλά ίσως ν’αναγκαστεί να δώσει έξοδο σ’έναν απ’τους δύο, εάν η UEFA απειλήσει με μια ποινή για να συμμορφωθεί με το «Financial Fair Play».

Ο Ρονάλντο αναμένεται την 1η Αυγούστου

Στην Ρεάλ Μαδρίτης σχεδιάζουν την προετοιμασία με τον Cristiano Ronaldo, τον οποίο περιμένουν την 1η Αυγούστου για να συμμετάσχει στην ομάδα. Η «υπόθεση Cristiano» περνάει τώρα στο να την διαχειριστεί ο Julen Lopetegui, με τον οποίο πρέπει να’χει άμεση επικοινωνία για να του μεταφέρει το πρότζεκτ. Είναι ένα ειδικό ζήτημα, όπως παραδέχονται στη Μαδρίτη, αλλά ταυτόχρονα έχουν σαφές ότι σε άλλα επεισόδια στα οποία ο Πορτογάλος εξέφραζε το θυμό του, δεν σταμάτησε ποτέ να ανταγωνίζεται. Είναι το καλό και το κακό του Cristiano. Ένας επαγγελματίας ο οποίος, αν πρέπει να μείνει απρόθυμα, χωρίς τη χρηματική αντιστάθμιση που ζητά για να προσαρμοστεί ο μισθός του μ’εκείνον άλλων αστέρων, ή θυμωμένος με τον Florentino, θα συνεχίσει να ανταγωνίζεται σαν άγριο θηρίο ή ακόμα και θ’αυξήσει το επίπεδό του.


Αν μείνει θυμωμένος, θα αποδώσει

Στο εσωτερικό του συλλόγου θεωρούν ότι το καλό μέσα στο κακό του Cristiano είναι ότι η αρνητική στάση του τον μετατρέπει σ’έναν μεγαλύτερο επαναστάτη στο γήπεδο κι απ’αυτό μπορεί να επωφεληθεί ο Lopetegui. Με τον νέο προπονητή δεν έχει να τακτοποιήσει λογαριασμούς, επειδή τα μηνύματά του θα’χουν ως στόχο τα επίσημα και, αν μείνει θυμωμένος, δεν αμφιβάλλουν ότι θα διπλασιάσει τις προσπάθειές του για να σκοράρει περισσότερα γκολ απ’τον καθένα, για να κερδίζει τα παιχνίδια και να ολοκληρώνει όσο το δυνατόν πιο λαμπρές παραστάσεις, έτσι ώστε να κρίνεται όπως αυτό που λέει ότι είναι: ο καλύτερος στον κόσμο κι αυτός που έχει κερδίσει τα περισσότερα τα τελευταία τρία χρόνια σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.

Για τον Κριστιάνο Ρονάλντο δεν θα είναι εύκολο να πάει απ’τον Ζιντάν στον Lopetegui επειδή με τον πρώτο συνεννοήθηκε πολύ νωρίς και ήξερε να του βάλει στο κεφάλι μια ακόμα πιο ανταγωνιστική και θετική νοοτροπία. Με τον δεύτερο είναι διαφορετικά, διότι ο Julen είναι περισσότερο ένας άνθρωπος του Florentino Perez παρά των αποδυτηρίων ή έτσι, τουλάχιστον, θα πρέπει να αποδείξει στον επαναστατικό χαρακτήρα του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος θα εξετάσει λεπτομερώς αν η συνενοχή είναι με το μέρος του ή με τους ηγέτες.

Το επαναστατημένο πνεύμα

Αυτό που πρέπει να ανησυχεί τώρα περισσότερο τον Lopetegui είναι το πώς θα’ναι η συνύπαρξη και η σχέση του με τον Cristiano Ronaldo ενώ είναι μαζί. Δεν θα είναι εύκολο και να προετοιμάζεται ο Julen γιατί έχει έναν ποδοσφαιριστή που είναι με επαναστατημένο πνεύμα. Ο Πορτογάλος έχει πάει διακοπές με ένα βουνό απογοητεύσεων που γίνεται κάθε μέρα μεγαλύτερο: η τελευταία είναι να βλέπει πώς η Λίβερπουλ ποντάρει επίσης στο να βελτιώσει το μισθό του αστέρα της, του Αιγύπτιου Salah, μ’ένα πενταετές συμβόλαιο κι έναν εκατομμυριούχο μισθό. Την ίδια πολιτική που έχει ακολουθήσει η Τότεναμ με τον Harry Kane και η Ατλέτικο Μαδρίτης με τον Griezmann.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο συνεχίζει να μηρυκάζει μια ενόχληση και είναι η πρώτη απ’τις ανησυχίες που πρέπει να’χει ο νέος προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης. Για τον Lopetegui είναι θεμελιώδες ο Cristiano Ronaldo να επιστρέψει απ’τις διακοπές του με κίνητρο κι ενέργεια για να ξεκινήσει την προετοιμασία και να παίξει τον πρώτο τίτλο: το Ευρωπαϊκό Super Cup εναντίον της Atlético de Madrid στις 15 Αυγούστου. Η πρώτη πέτρα για την κατασκευή της Real Madrid του Lopetegui είναι με τη δέσμευση και τον ενθουσιασμό του Κριστιάνο Ρονάλντο. Δεν θα’ναι εύκολο, επειδή ο Πορτογάλος παραμένει σε μια ευαίσθητη προσωπική κατάσταση με τον πρόεδρο Florentino Pérez κι επίσης με τη διαφορά με το Υπουργείο Οικονομικών.

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.