News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η απαίτηση του Florentino για ν’αφήσει ελεύθερο τον Cristiano Ronaldo: φεύγει αυτός

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

Του Ulises Sanchez-Flor

Έπρεπε να δώσει εξηγήσεις

Αν δεν υπήρχε επιστολή απ’τον Πορτογάλο μ’ένα θετικό, φιλικό αντίο και που να έμοιαζε με μια ειλικρινή εκτίμηση για τα χρόνια που έχει παίξει στη Ρεάλ Μαδρίτης, δεν μπορούσε να δοθεί το «ok»


Τι έχει αλλάξει, ώστε ο Florentino Pérez να’χει αποδεχθεί το αίτημα εξόδου του Cristiano Ronaldo; Αν δεν υπήρχε επιστολή απ’τον Πορτογάλο μ’ένα θετικό, φιλικό αντίο και που να έμοιαζε με μια ειλικρινή εκτίμηση για τα χρόνια που έχει παίξει στη Ρεάλ Μαδρίτης, δεν μπορούσε να δοθεί το «ok» στην επιχείρηση. Ο Florentino είχε καταστήσει δύο πράγματα σαφή στον Jorge Mendes, πράκτορα του παίκτη, τις τελευταίες ημέρες: αυτός που έφευγε είναι ο Cristiano επειδή έτσι είπε μετά την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ στο Κίεβο και για την αποκατάσταση της ζημιάς έπρεπε να εξηγήσει το γιατί της απόφασής του. Ο Florentino δεν μπορούσε να επιτρέψει ένας παίκτης, ακόμη κι αν ήταν της κλίμακας του Κριστιάνο Ρονάλντο, να κέρδιζε την κόντρα.

Έχει κερδίσει ο Florentino γιατί έχει πετύχει το δικό του: «Έχω ζητήσει απ’τον σύλλογο να με πουλήσει», παραδέχεται στην αποχαιρετιστήρια επιστολή του ο Πορτογάλος. Εκπληρώνεται η βασική προϋπόθεση για να δεχθεί και να δικαιολογήσει, μπροστά στα μέλη, στους οπαδούς και στους χορηγούς, ότι η φθορά έχει φτάσει επίσης στον Κριστιάνο Ρονάλντο. Η ίδια που υπέφερε ο Ζιντάν και για την οποία άφησε την Ρεάλ Μαδρίτης σε μια συνέντευξη Τύπου στην οποία ήταν παρόν ο πρόεδρος για να ελέγξει το ότι η ομιλία του τεχνικού βρισκόταν στη γραμμή που είχε συμφωνηθεί. Η πραγματικότητα είναι ότι ο Ζιντάν έφυγε εξαντλημένος κι ο Cristiano το κάνει απελπισμένος. Κερδίζει ο Florentino γιατί καταφέρνει να βάλει μακιγιάζ σε δύο τραυματικές εξόδους ενός προπονητής κι ενός παίκτη που ήταν, -και θα συνεχίσουν να’ναι- θαυμαστοί απ’τους οπαδούς. Αλλά ο λευκός πρόεδρος ήταν κατηγορηματικός: το ίδρυμα είναι πάνω απ’τον καθένα.

Υπάρχει μια πτυχή σε όλο αυτό το τσουνάμι που προκλήθηκε από τις προθέσεις του Κριστιάνο Ρονάλντο που δεν ήταν αδιαπραγμάτευτη για τον Florentino Pérez. Ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης δεν ήταν πρόθυμος να μείνει ως ο ένοχος της αποχώρησης του Πορτογάλου όσο κι αν επέμενε ο παίκτης να προσπαθεί να φύγει χωρίς να δώσει εξηγήσεις και να κλείσει τ’αυτιά στις συμβουλές του αντιπροσώπου του, Jorge Mendes, όταν του ζήτησε ότι η καλύτερη έξοδος είναι να κάνουν τα πράγματα με το καλό. Αλλά ο Cristiano συνέχιζε στο δικό του για να κάνει να φανεί ότι ο κύκλος του στη Μαδρίτη είχε ολοκληρωθεί λόγω των ανεκπλήρωτων υποσχέσεων του προέδρου. Το έλεγε ιδιωτικά και φοβόταν ότι θα ήταν χειρότερο όταν θα’ταν έξω από το λευκό club.

Η αγάπη της διαμάχης

Θα μπορούσε να του επιβληθεί μια ρήτρα εμπιστευτικότητας ή απαγόρευσης ώστε να μην μιλούσε άσχημα για τον Φλορεντίνο και την Ρεάλ Μαδρίτης αν έφευγε; Είναι δύσκολο να εκτελεστεί νόμιμα και λίγο δικαιολογημένη απ’τη Ρεάλ Μαδρίτης διότι θα έμενε ως μια χειρονομία λογοκρισίας της ελευθερίας της έκφρασης. Ο Φλορεντίνο παρέπεμψε στο ότι είχε μια βελτίωση της σύμβασης για να παίρνει το ίδιο με την προσφορά της Juventus -30 εκατομμύρια ευρώ καθαρά-, ο Cristiano απέρριψε την πρόταση επειδή κατάλαβε ότι ήρθε αργά. Ο πρόεδρος δεν έβλεπε λόγους για να λέει ότι δεν έχει εκτιμηθεί οικονομικά και πολύ περισσότερο αθλητικά. "Δεν γίνεται να του δίνεις κάθε μέρα αγάπη", λένε στην Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Φλορεντίνο δεν αισθάνεται υπεύθυνος για την αποχώρηση του Κριστιάνο Ρονάλντο κι απαίτησε να διευκρίνιζε τα κίνητρά του προκειμένου να’ταν μια έξοδος όσο το δυνατόν λιγότερο τραυματική. Ο Πορτογάλος έχει βρεθεί εννέα σεζόν στη Μαδρίτη, έχει κερδίσει τα πάντα, είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία και δεν γινόταν να φύγει από την πίσω πόρτα και με μια εξήγηση που δεν έπειθε τους οπαδούς που κάνουν ερωτήσεις για να μάθουν ποιοι είναι οι πραγματικοί λόγοι. Ο Florentino απαλλάσσεται απ’την επιστολή του Cristiano, στην οποία λέει ότι ευχαριστεί το σύλλογο, τον πρόεδρο, τους διευθυντές, τους συμπαίκτες, τους τεχνικούς, τους γιατρούς, τους φυσιοθεραπευτές, τους εργαζόμενους και την πόλη. Γλίτωσαν όλοι.


Ο σκληρός ρόλος του Jorge Mendes

Ο Jorge Mendes τα’χει περάσει άσχημα για να καταφέρει να συνδυάσει τις απαιτήσεις του Florentino και τις επιθυμίες με τις κατηγορίες του Cristiano. Όχι μόνο πληγωμένος με τον πρόεδρο, αλλά και με λαχτάρα για εκδίκηση για τα προβλήματά του με το Υπουργείο Οικονομικών. Ο Mendes έπρεπε να μαλακώσει τον Florentino επαναλαμβάνοντας την ίδια ομιλία: ο Cristiano θέλει να αντιμετωπίσει μια νέα πρόκληση. Ο Φλορεντίνο δίσταζε, γιατί αν ήταν ικανός να πει, μόλις τελείωσε ο τελικός του Champions League, ότι ήταν ωραίο να’ναι στην Ρεάλ Μαδρίτης, τι δεν θα μπορούσε να κάνει όταν θα’ταν έξω. Αυτό το πνεύμα εκδίκησης ή διευθέτησης λογαριασμών εξακολουθούσαν να μην το κατανοούν οι ηγέτες της madridista οντότητας.

Προκειμένου να προχωρήσει η «υπόθεση Cristiano», ήταν απαραίτητο να φτάσει η συμφωνηθείσα προσφορά των 100 εκατομμυρίων ευρώ. Ήταν επίσης απαραίτητο να’δινε ο ποδοσφαιριστής εξηγήσεις στον Florentino και στους οπαδούς. Τα λόγια καλύτερα απ’τη σιωπή. Επίσης έπρεπε να εξυπηρετήσει έτσι ώστε οι χορηγοί, που βάζουν πολλά χρήματα στο σύλλογο για να έχουν την εμπορική εικόνα του Πορτογάλου, να διαπίστωναν ότι είναι μια προσωπική κι όχι θεσμική απόφαση του καλύτερου περιουσιακού στοιχείου. Ο Cristiano Ronaldo χαλάρωσε, μπήκε στη διαπραγμάτευση κι αποχαιρετά μ’ένα " Hala, Madrid!".

Την τελευταία λέξη την είχε πάντα ο Florentino που έχει καταφέρει, ο Cristiano, όπως συνέβη με τον Zidane, ν’αποδεχτεί ότι η απόφασή του είχε κάποιες αρνητικές συνέπειες για τα συμφέροντα του συλλόγου και ήταν απαραίτητο να κάνει τα πράγματα απ’το σεβασμό στη Ρεάλ Μαδρίτης. Οι προσωπικοί λόγοι, οι ανησυχίες και οι νέες προκλήσεις υπεισέρχονταν στο πεδίο της κατανόησης για τον πρόεδρο, αλλά αυτό που έμενε ξεκάθαρο ήταν ότι ο Κριστιάνο είχε «σκίσει» τον Φλορεντίνο -χωρίς να τον ονομάσει- στη γιορτή του Κιέβου. Τώρα φεύγει, αλλά το κάνει χάρη στην φιλική κι ευχαριστήρια επιστολή που δημοσιεύτηκε στην επίσημη σελίδα του λευκού συλλόγου.
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.