News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Η αντίδραση του Florentino όταν είδε τον Marco Asensio χαμένο

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

Του Antonio Sanz

Αναζητώντας το '9'. Σ’αυτό βρίσκεται ο Florentino. Με την έλλειψη αντανακλαστικών των τελευταίων εβδομάδων που έχει καταλήξει να ξεκουφάνει το αφεντικό


Αναζητώντας το '9'. Σ’αυτό βρίσκεται ο Florentino. Με την έλλειψη αντανακλαστικών των τελευταίων εβδομάδων που έχει καταλήξει να ξεκουφάνει το αφεντικό. Το δημόσιο ερώτημα που κάνει ο madridista οπαδός είναι τι έχει γίνει τόσο άσχημα ώστε να παραιτηθεί απ’το να συνεχίσει ο Zinedine Zidane κι ο Cristiano Ronaldo, με τη μία. Απ’την άποψη της εξουσίας υπάρχει περισσότερη ανησυχία για το ότι έχουν φρακάρει οι αντικαταστάτες, παρά απ’το να κλαίνε για την θλίψη που αφήνουν οι αηδιασμένοι. Αν ο CR7 ήταν περισσότερο αποσβεσμένος και η έξοδος ήταν θέμα εξεύρεσης νέου καταφυγίου, τι να πούμε γι’αυτόν που άγγιξε την τελειότητα με τρία διαδοχικά Champions League. Έτσι, ακούσια. Αλλά στον Φλορεντίνο, ο οποίος υπέμεινε στωικά την αρχική κοιλιά, το ερώτημα μετατράπηκε σε απότομη κλίση όταν τον έπνιξε ο πάγκος και, αργότερα, τώρα, ο σκόρερ. Οι δημόσιες αρνήσεις του Neymar και του Mbappé έχουν μετατραπεί σ’ένα χτύπημα κάτι περισσότερο από κάτω απ’τη μέση, βαθύ, και ταυτόχρονα απρόσμενο, επειδή προτίθεντο να κυνηγήσει τουλάχιστον έναν. Αυτό έγραφε το σενάριο. Αλλά ενώ μπαλώνει την προσβολή, αναδύεται ο Asensio. Είναι η χρονιά του, υπό την ομπρέλα του Lopetegui και υπό το σύνθημα που ήδη παίζει. Το σύνδρομο του Peter Pan κάνει άνω κάτω τον mallorquín. Χωρίς αμφιβολία, είναι τώρα ή ποτέ. Ή ξεπετάγεται ή σκίζεται.

Ο Lopetegui τοχει ξεκάθαρο. Θέλει να ανακτήσει αυτή τη δεύτερη μονάδα νεαρών που τόσο περιφρόνησε και τιμώρησε ο Ζιντάν. Σε κάποιον, όπως στον Theo Hernández, θα του κοστίσει την εκχωρημένη θέση μέσα στην αγέλη. Ο Γάλλος πρέπει να κάνει ένα ακόμα έτος του αξιέπαινου, αν προτίθεται να επιστρέψει στο φρούριο. Άλλους δύο, τους Llorente και Ceballos, ο νέος προπονητής θέλει να τους αναστήσει μετά από μια σεζόν στη λήθη, εις βάρος εκείνων που ανταποκρίθηκαν με το παραπάνω απ’την οπισθοφυλακή. Και μένει ο Asensio ως ο χρυσός άσος της τράπουλας. Του παρουσιάζεται ένας καιρός όπου πρέπει να’ναι βασικός, ή τουλάχιστον να διατηρήσει τη σταθερά του να συμμετέχει με επιμελή τακτικότητα μεταξύ των κύριων. Για τον Julen δεν είναι ένας αμφίβολος παίκτης. Τον επέλεξε μεταξύ των 23 καλύτερων Ισπανών για να μας εκπροσωπήσει στο Παγκόσμιο Κύπελλο, το οποίο κατέληξε να μην καθοδηγήσει. Αλλά τώρα ξεκινάει μια πολύ διαφορετική ταινία. Πρόκειται για την επίτευξη σημασίας στο ρόστερ. Με έναν αδυσώπητο ανταγωνισμό, ξεκινώντας από έναν Bale που επιδιώκει να επανεφεύρει τον εαυτό του χωρίς την αιώνια σκιά του Cristiano και που γι 'αυτό έχει αποκηρύξει το να φύγει, ο Marco φιλοδοξεί να νιώσει κάτι παραπάνω από σημαντικός. Δεν είναι πλέον ο καιρός ν’ανεβεί ένα σκαλοπάτι. Είναι η ώρα να γίνει ο ιδιοκτήτης της σκάλας.


Στην παραμονή του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο Asensio εμφανίστηκε χωρίς περιφράσεις στη συνέντευξη Τύπου για να απελευθερώσει ένα διφορούμενο μήνυμα σχετικά με την διαβεβαίωση της παραμονής του στην Ρεάλ Μαδρίτης. "Θα συζητηθεί μετά το τουρνουά", διαβεβαίωσε. Η πληροφορία που τον συνέδεε με την επιθυμία της Liverpool του Jürgen Klopp να εκταμιεύσει ένα σημαντικό ποσό, έβγαλε εκτός θέσης περισσότερους από έναν madridistas. Ο φρενήρης ρυθμός της επίθεσης που επιβάλλει ο Γερμανός προπονητής στη μια όχθη του ποταμού Mersey ταιριάζει γάντι στον «συνιστώμενο» του Ράφα Ναδάλ. Γι’αυτό δεν αποδεικνυόταν παράλογο να σκεφτείς ότι τα 180 εκατομμύρια ευρώ για τα οποία γινόταν λόγος έδειχναν περισσότερο αξιοπιστία παρά ψέμα, ειδικά εάν επικεντρωνόταν  ως αντικατάσταση του Salah, του παίκτη της στιγμής. Αυτό που τράβηξε περισσότερο την προσοχή ήταν η έλλειψη κατηγορηματικότητας εκείνου που είχε φανεί πάντα σταθερός στην παραμονή. Αυτή τη φορά άφησε να τρέξει το κουβάρι, αν και δεν ξετυλίχθηκε. Αλλά, γιατί ο Asensio άφησε την πόρτα ανοιχτή; Απλά επειδή ο Marco γνωρίζει την υπερπροσπάθεια που ορισμένοι, χωρίς το DNA του galáctico, πρέπει να κάνουν για να γίνουν βασικοί στην Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Φλορεντίνο Πέρεθ διατηρεί το στοίχημά του απρόσκοπτα στον balear επιθετικό. Ήταν μια σταθερή απόφαση. Τον άρπαξε απ’τη Barça χάρη στην ρουφιανιά του Nadal. Ως εκ τούτου η υπερήφανη ανάμνηση της στιγμής της πόρτας στους culés. Ο ηγέτης παραδέχεται τη δύναμη του αγοριού και της απόδοσής του. Έτσι σήκωσε το τηλέφωνο για να διευκρινίσει με τον José Ángel Sánchez, τον επικεφαλής του βασιλείου, την κατάσταση του Μάρκο. Ο πρόεδρος ήταν ανήσυχος με την απάντηση του ποδοσφαιριστή. Αλλά είναι ότι η Λίβερπουλ γυρόφερνε το αγόρι. Και τι πράγματα, ο Asensio ήταν πιο αισιόδοξος στις εντολές του Klopp παρά με τον αντικαταστάτη του Zidane. Αλλά μια κλήση του νούμερο δύο της Concha Espina στον αθλητικό σύμβουλο του παίκτη τον έκανε να ξεκαθαρίσει τις αμφιβολίες: τη ρήτρα ή να συνεχίσει να κωπηλατεί στην όχθη του Valdebebas. Αυτή ήταν η απόφαση του Φλορεντίνο. Και φυσικά ακόμα κανείς δεν έχει σπάσει το όριο των 700 εκατομμυρίων ευρώ, εκτιμώμενο ποσό ανεπίσημα (άλλες πηγές μιλούν για 500 εκατομμύρια) για να σπάσει μονομερώς τη σύμβαση. Αλλά πέρα ​​απ’την πρόκληση που έχει ο Asensio, το αφεντικό επαναλαμβάνει αυτά που λένε οι τεχνικοί: ο Marco πρέπει να θυμίσει τον Κριστιάνο Ρονάλντο που έφτασε στο Μπερναμπέου, εκείνον τον γρήγορο και αδηφάγο εξτρέμ που διέτρεχε την πλευρά χωρίς αντίπαλο.

Ο Asensio γνωρίζει της υπερπροσπάθεια που ορισμένοι, χωρίς το DNA του galáctico, πρέπει να κάνουν για να γίνουν βασικοί στην Ρεάλ Μαδρίτης

Ο Marco Asensio πρέπει να ξεπεράσει το σύνδρομο του Peter Pan. Εκείνο που εμποδίζει να μεγαλώσουν εκείνους που απολαμβάνουν την άνευ όρων παιδική επανάσταση. Αλλά του διεθνή δεν του απομένουν πια περισσότερα άσφαιρα. Γι’αυτό, αναπνέει μετά τα λόγια του Neymar που επιβεβαίωσε ότι συνεχίζει στην Παρί. Ο επιθυμητός για ν’αντικαταστήσει τον Cristiano έχει χάσει, προς το παρόν, την κόντρα με την PSG. Η πίεση και η εξέγερση δεν έχουν δώσει τα αναμενόμενα αποτελέσματα και η συνέπεια είναι η υπογραφή της ανακωχής. Αυτός που βγαίνει ξεκάθαρα ευνοημένος είναι ο Asensio. Ωστόσο, όλος ο θόρυβος γύρω απ’την υπογραφή του Hazard, μονομερής φιλοδοξία του Ζιντάν που κερδίζει πόντους μόνο ενώπιον των αποκηρύξεων των Mbappé και Neymar, καταλήγει να τον μπερδέψει. Μόνο η άφιξη του επιθετικού θα’πρεπε να ανταμείψει την λαχτάρα να διατηρήσει τον mallorquín στα λευκά. Οποιαδήποτε υπογραφή άλλου παίκτη διαφορετικών συνθηκών απ’αυτές ενός αρπακτικού περιοχής, δυσκολεύει το μέλλον του balear, εκτός κι αν ο Lopetegui συμπεράνει ότι τελικά ο Asensio είναι ο ίδιος τον οποίο εμπιστεύτηκε τόσο, όταν τον έντυνε συστηματικά στα κόκκινα τη μια αποστολή μετά την άλλη. Τώρα είναι σειρά της πίεσης του να τον ντύσει στα λευκά.
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.