News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Γιατί η επιτυχία του Cristiano Ronaldo είναι η αποτυχία της Ρεάλ Μαδρίτης (κι αντίστροφα)

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

Του Ulises Sanchez-Flor

Έχει γεννηθεί μια αντιπαλότητα

Χωρίζουν τους δρόμους τους και πλέον είναι αντίπαλοι. Η Ρεάλ Μαδρίτης κι ο Cristiano θα ανταγωνιστούν για τον καλύτερο τίτλο: το Champions League. Στον υψηλό ανταγωνισμό, η γραμμή μεταξύ επιτυχίας κι αποτυχίας είναι πολύ λεπτή


Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο έξω απ’την Ρεάλ Μαδρίτης ανοίγει το ενδιαφέρον σενάριο να δούμε πώς πάει στον έναν και τον άλλο μετά από εννέα χρόνια όπου οι νίκες ήταν μια σταθερά. Ιδιαίτερα με το ιστορικό επίτευγμα της κατάκτησης τριών συνεχόμενων Champions League, κάτι που κανείς δεν είχε επιτύχει πριν στην ιστορία αυτής της διοργάνωσης. Η Ρεάλ Μαδρίτης κι ο Κριστιάνο χωρίζουν τους δρόμους τους για να’ναι αντίπαλοι στην Ευρώπη, γιατί αν μένει κάτι ξεκάθαρο είναι ότι αυτή η κίνηση αυτό που προκαλεί είναι έναν άμεσο ανταγωνισμό μεταξύ του συλλόγου που προεδρεύει ο Florentino Perez κι αυτού που ηγείται ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Αυτό που έχει κάνει η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η ενίσχυση ενός άμεσου ανταγωνιστή στη μάχη για το Champions League με τη μεταγραφή του Πορτογάλου, κάτι που φαίνεται περίεργο, λόγω των δυσκολιών που έχει ήδη από μόνη της μια διοργάνωση στην οποία βρίσκονται οι καλύτερες ομάδες και παίκτες. Η Μαδρίτη θα πρέπει να ενισχυθεί για να αντισταθμίσει την απώλεια του σκόρερ. Από την πλευρά του, αυτό που προτίθεται ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι να ψάξει τη μεγάλη πρόκληση του να κερδίσει τρία Τσάμπιονς Λιγκ με τρεις διαφορετικές ομάδες και σε τρεις διαφορετικές χώρες -Manchester Γιουνάιτεντ, Ρεάλ Μαδρίτης και Juventus-.

Ο Cristiano Ronaldo πήγε στην ομάδα που ήθελε και στην Ρεάλ Μαδρίτης δεν κατάφεραν να το εμποδίσουν επειδή δεν υπήρχε άλλη προσφορά που να ισοφάριζε τα 100 εκατομμύρια ευρώ. Έχει κλείσει τον κύκλο του στη Μαδρίτη λόγω της επιθυμίας του να αντιμετωπίσει μια άλλη πρόκληση, τις διαφωνίες του με τον Florentino και τα προβλήματα με το Υπουργείο Οικονομικών. Από τώρα και στο εξής, είναι αντίπαλος κι εχθρός για τα συμφέροντα της Ρεάλ Μαδρίτης. Η επιτυχία του Cristiano θα’ναι η αποτυχία της Ρεάλ Μαδρίτης κι αντίστροφα. Η Μαδρίτη κι ο Cristiano δεν έχουν ημίμετρα όταν πρόκειται για τον ανταγωνισμό για τους καλύτερους τίτλους ή τρόπαια. Αυτή η ωραία ποδοσφαιρική γραμμή στην οποία κινούνται οι πιο μεγάλοι και που χωρίζει τη νίκη απ’την ήττα για να σε οδηγήσει στη δόξα ή στην πανωλεθρία.

Ο Cristiano έχει υπογράψει για τη Γιουβέντους για να κερδίσει το Champions League. Είναι ο μόνος και μεγάλος στόχος του. Ο ίδιος που έχει η Ρεάλ Μαδρίτης όλες τις σεζόν και που, όπως είδαμε, δεν ανταγωνίζεται καθόλου άσχημα. Ο Πορτογάλος δεν πάει στην Ιταλία για να κερδίσει τον εγχώριο διαγωνισμό -η Juve έχει επτά συνεχόμενα Scudettos-. Ο πρόεδρος Andrea Agnelli δεν τον υπέγραψε γι’αυτό. Δεν χρειάζεται στη Juve ένας Cristiano για να κερδίσει στη χώρα της. Ο μόνος λόγος είναι, όπως συνέβη στην Paris Saint-Germain με τον Neymar, για να μπορέσει να κερδίσει για μια φορά ένα Champions League. Τα στοιχήματα της PSG για τον Neymar και της Juventus για τον Cristiano έχουν ομοιότητες, όσο κι αν το ιταλικό club έχει περισσότερη ιστορία, ως σταθερά στοιχήματα για να πάρουν το Champions League. Του Neymar δεν του πήγε καλά την περασμένη σεζόν. Θα δούμε τι θα συμβεί με τον Πορτογάλο.


Η πίεση του Κριστιάνο

Ποιος έχει μεγαλύτερη πίεση ή απαίτηση για να κερδίσει το Champions League; Η Ρεάλ Μαδρίτης ή η Γιουβέντους; Και πάνω απ 'όλα, ποιος απ’τους δύο θα νιώσει περισσότερο την αίσθηση της επιτυχίας ή της αποτυχίας; Το στοίχημα του Cristiano είναι πιο επικίνδυνο γιατί αν δεν κερδίσει το Τσάμπιονς Λιγκ με τη Γιουβέντους, δεν θα φτάσει στον παράδεισο. Λίγο θα του φτάσει το Scudetto ή τα χατ τρικ στην Ιταλία. Η πίεση και η μεγάλη ευθύνη πέφτουν στον Πορτογάλο γιατί τον έχει υπογράψει μια καλή ομάδα, η οποία έχει φτάσει σε δύο τελικούς -2015 κατά της Μπαρτσα και 2017 κατά της Μαδρίτης- κι έχει ηττηθεί. Ο Cristiano είναι η ελπίδα, ο σωτήρας, και πρέπει να’ναι ο ήρωας που το καθιστά εφικτό.

Η Ρεάλ Μαδρίτης θα’χει την ίδια απαίτηση, αλλά υπολογίζει στο ότι έχει πολλά περισσότερα να κερδίσει αν ανακάμψει στη Λίγκα χωρίς τον Cristiano στις τάξεις της. Τα τρία συνεχόμενα Champions League είναι για να υποστηρίξουν το καλό έργο της Μαδρίτης και του Cristiano. Η Liga είναι ήδη ένα ακόμη Champions League για την λευκή ομάδα. Η Juve δεν μπορεί να πει το ίδιο πράγμα που, από πάνω, έχει την ενίσχυση του Πορτογάλου.

Ένας τίτλος που, όπως έλεγε ο Zidane, μπορεί να’χει καλύτερη γεύση για το τι κοστίζει η κατάκτησή του. Η Μαδρίτη μπορεί να κερδίσει τη Liga κι όχι το Champions League, χωρίς τον Cristiano, και θα’ναι μια επιτυχία λόγω του ότι της αντιστέκεται το ισπανικό πρωτάθλημα. Ο Πορτογάλος μπορεί να κερδίσει το Scudetto κι όχι το Champions League και θα νιώσει ότι έχει κάνει ένα βήμα πίσω, για το ότι δεν έδωσε αυτό το συν στους Ιταλούς στην Ευρώπη. Ο διαφοροποιητικός παράγοντας, το μεγάλο κυνήγι, είναι στο ποιος θα προχωρήσει περισσότερο ή θα κερδίσει το επόμενο Champions League. Τα ημιτελικά θέτουν μια γραμμή μεταξύ επιτυχίας κι αποτυχίας και για τους δύο. Στα εννέα χρόνια που έχει υπάρξει ο Πορτογάλος στη Μαδρίτη, έφτασαν, τουλάχιστον, μέχρι τα ημιτελικά στις τελευταίες οκτώ σεζόν. Όποιος δεν το καταφέρει την επόμενη θα μείνει ως ο ηττημένος. Εάν αποτύχει η Ρεάλ Μαδρίτης, θα γίνει λόγος για το λάθος της μεταγραφής και για την «cristianoεξάρτηση». Εάν το κάνει ο Πορτογάλος, για το λάθος του να πάει σε μια ομάδα χαμηλότερου επιπέδου.





Η σελίδα της στήλης στο facebook:

Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.