News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Φυλακή για τον Cristiano (ντυμένος απ’την Juve) κι ο Cuartango, ένα έτος πια έξω απ’την «El Mundo»...

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Του Enrique Marin

Η συμφωνία ώστε ο Cristiano να πληρώσει 19 εκατομμύρια και να καταδικαστεί σε δύο χρόνια φυλάκιση έρχεται με τον Πορτογάλο έξω απ’τη Μαδρίτη και δικαιώνει τον πρώην διευθυντή της «El Mundo»


Ακριβώς πριν από ένα χρόνο, η απόλυση του Pedro G. Cuartango από διευθυντής της «El Mundo» έγειρε όλων των ειδών τις υποψίες στην επαγγελματική δημοσιογραφία, καθώς μέσα από την ίδια την εφημερίδα αποδόθηκε στην (αξιέπαινη) άρνησή του να υποκύψει στις πιέσεις που δέχτηκε από πλευράς των συντακτών της. Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια των προηγούμενων μηνών, το εν λόγω μέσο είχε δημοσιεύσει το σκάνδαλο του Football Leaks, που ενέπλεκε τον Κριστιάνο Ρονάλντο και, ως εκ τούτου, έβλαπτε σοβαρά την εικόνα της Ρεάλ Μαδρίτης, κάτι που ανησυχεί πάντα πολύ τον πρόεδρό της.

Μάλιστα, όπως είπαμε στην El Confidencial, απ’το σύλλογο τηλεφώνησαν σε συναφή μέσα ενημέρωσης για να μην έβγαζαν φωτογραφίες του Πορτογάλου με τη λευκή φανέλα όταν αντιμετώπιζαν το θέμα. Πάμε, καλύτερα να εμφανιζόταν μ’αυτήν της εθνικής του, όπως συμβαίνει με τη μορφή του Μουσείου Κέρινων Ομοιωμάτων, αν και σ’αυτή την περίπτωση λόγω του ότι ο CR7 έχει συμβόλαιο με τη Nike και η Ρεάλ Μαδρίτης, με την Adidas. Ο Florentino Perez επέτρεψε στον εαυτό του ακόμη και το να θυμώσει στα επίσημα του Μπερναμπέου, και μπροστά σε πολλά άτομα, με τον διευθυντή της Marca, Juan Ignacio Gallardo, για το ότι να αναπαρήγαγε τις ειδήσεις σχετικά με τον Κριστιάνο και τα προβλήματά του με την εφορία, κάτι περισσότερο από λογικό καθώς η «Marca» ανήκει επίσης στην Συντακτική Μονάδα. «Όπως φαίνεται, ούτε κι ο Pedro έχει ανταποκριθεί στις προσδοκίες της άνεσης», σχολίασε ο Casimiro García-Abadillo, ένας άλλος πρώην διευθυντής της El Mundo.

Λοιπόν, την περασμένη Πέμπτη μάθαμε ότι το Υπουργείο Οικονομικών έχει επικυρώσει τη συμφωνία μεταξύ του Κριστιάνο, του Γενικού Εισαγγελέα και του Συνηγόρου του Κράτους για να κλείσει την υπόθεση, έτσι ώστε ο Πορτογάλος θα πληρώσει ένα πρόστιμο 19 εκατομμυρίων και θα καταδικαστεί σε δύο χρόνια φυλάκιση που δεν θα εκτίσει δηλώνοντας σε αντάλλαγμα ένοχος για φοροδιαφυγή μεταξύ του 2011 και του 2014. Η συμφωνία ανέμενε μόνο την τελική έγκριση, αφότου η αλλαγή στην κυβέρνηση άλλαζε τους υπεύθυνους της Φορολογικής Υπηρεσίας, διάστημα αρκετό ώστε ο CR7 να καταδικαστεί χωρίς να’ναι πια παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά της Γιουβέντους. Πλέον δεν κατοικεί στην Ισπανία, αλλά στην Ιταλία.

Και, πράγματι, η επίλυση επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που αποκάλυψε η «El Mundo», καθοδηγούμενη ακόμα απ’τον προαναφερθέντα Pedro G. Cuartango, και τα άλλα μέλη του δικτύου EIC μέσω των έγγραφων του Football Leaks που αποκτήθηκαν απ’τη γερμανική εφημερίδα «Der Spiegel». Γίνεται αποδεκτό ότι ο Κριστιάνο χρησιμοποίησε αρκετές εταιρείες κάλυψης στο φορολογικό παράδεισο των Βρετανικών Παρθένων Νήσων προκειμένου να πληρώσει λιγότερους φόρους για τα διαφημιστικά του έσοδα. Εξέτρεψε 150 εκατομμύρια ευρώ στην Καραϊβική από το 2009 και πλήρωσε γι'αυτά μόλις 5,6 στην εκστρατεία Εισοδήματος του 2014, ένα ανεπαρκές ποσό σύμφωνα με την εφορία.

Με τη συμφωνία αυτή, κλείνει επίσης το τμήμα που αναφέρεται στους συμβούλους του. Παρά το ότι το Ανώτατο Δικαστήριο επεσήμανε ρητά το ρόλο τους στην περίπτωση του Leo Messi, αυτοί κατέληξαν και πάλι δικαιολογημένοι. Τόσο ο πράκτορας του Κριστιάνο, ο γνωστός Jorge Mendes, όσο κι ο υπεύθυνος για τις χορηγίες του, Luis Correia, κι ο προσωπικός δικηγόρος του εκπροσώπου, Κάρλος Οσόριο, δεν θα’χουν καμία κύρωση, το οποίο φαίνεται τουλάχιστον αμφίβολο, καθώς το πιθανότερο είναι ότι , όπως έχει διακηρύξει ο ίδιος, να μην είναι ο Ρονάλντο ο κύριος ένοχος αυτού που του έχει συμβεί, αν και λογικά είναι υπεύθυνος.


Εκείνα τα εξώφυλλα της «ABC»...

«Με αηδιάζει να μην γίνεται σεβαστή η αθωότητα ενός ανθρώπου που είχε μια υποδειγματική συμπεριφορά», είπε ο Florentino Perez σε μια συνέντευξη στην εφημερίδα ABC που, επιπλέον, ήταν εξώφυλλο με τον τίτλο «δεν είναι αποδεκτό να αντιμετωπίζεται ο Κριστιάνο σαν ένας παραβάτης», καμία σχέση μ’αυτό που το ίδιο μέσο ενημέρωσης αφιέρωσε στον Μέσι όταν καταδικάστηκε για λιγότερα φοροδιαφυγόντα χρήματα απ’τον Πορτογάλο. Ένα χρόνο αργότερα, φαίνεται προφανές ότι ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης πρέπει να φάει τα λόγια του, αν και μιας κι ο Πορτογάλος δεν είναι πια παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης, είναι πιθανόν να μην τον ενδιαφέρει επίσης και πάρα πολύ.

«Όλοι πρέπει να πληρούν τις φορολογικές υποχρεώσεις τους, αλλά έχω πλήρη εμπιστοσύνη ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε την βούληση να ανταποκριθεί», έλεγε στην ίδια συνέντευξη ο πρόεδρος της ACS, για να προσθέσει: «Παραπέμπω σε δύο σημαντικά πράγματα που έχει πει ένα δικηγορικό γραφείο μιας εντυπωσιακής φήμης όπως είναι το Baker & McKencie: πρώτον, ότι ο παίκτης είχε στο Ηνωμένο Βασίλειο την ίδια δομή εκμετάλλευσης των δικαιωμάτων της εικόνας του που στη συνέχεια έφερε στην Ισπανία. Και δεύτερον, ο παίκτης δεν έχει κρύψει ποτέ απ’την ισπανική Εφορία τα έσοδά του απ’την πώληση των δικαιωμάτων της εικόνας. Έτσι, αν έχει φέρει τη δομή στην Ισπανία και δεν έχει κρύψει ποτέ τίποτα, είναι φυσιολογικό να εκπλήσσεται ο παίκτης. Έχω πλήρη εμπιστοσύνη στον Κριστιάνο».

Παρεμπιπτόντως, ένας άλλος πρώην διευθυντής της «El Mundo», ο David Jiménez, κάλεσε τον κ. Pérez να καταθέσει στη δίκη στην οποία προτίθετο να αποδείξει ότι η απόλυσή του ήταν μια συνέπεια της άρνησής του να υποκύψει στις πολιτικές και οικονομικές πιέσεις που δέχτηκε κατά τη διάρκεια της άσκησης της θέσης του. Δίπλα στον πρόεδρο της Ρεάλ Μαδρίτης καλούταν να εμφανιστεί ο Jose Manuel Soria, και μεταξύ των αποδείξεων που ο δημοσιογράφος επρόκειτο να φέρει στο φως, βρίσκονταν τα email και τα φωνητικά μηνύματα που υποτίθεται ότι αποδείκνυαν αυτούς τους εξαναγκασμούς, για τους οποίους κατηγορούσε τον πρόεδρο της Συντακτικής Μονάδας, Antonio Fernández Galiano. Τελικά, η διαδικασία αναβλήθηκε μετά από μια οικονομική συμφωνία.





Η σελίδα της στήλης στο facebook:


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.