News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Cristiano, τον Ιανουάριο: "Αν αξίζω 100 εκατομμύρια, είναι ότι δεν με θέλουν"

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Του Jesús Sánchez

Για να τον ικανοποιήσει, του έδωσε ένα έγγραφο που τον απελευθέρωνε για 100 εκατομμύρια ευρώ


Η πραγματικότητα είναι ότι ο Cristiano Ronaldo ήθελε να αποσυρθεί στην Ρεάλ Μαδρίτης. Ήταν το όνειρό του. Το να παίξει μέχρι τα 41 του θα μπορούσε να περάσει για ένα αστείο, αλλά όχι στη νοοτροπία του παίκτη που προσέχει περισσότερο στον κόσμο, ο επαγγελματίας ο οποίος συνέχιζε να εντυπωσιάζει στο Valdebebas για τον ανταγωνιστικό ζήλο του, για το πνεύμα εργασίας του, για την άφθαρτη στάση του. Ήταν μια αναφορά για τους νεαρούς, ο άνθρωπος που δεν επέτρεπε σε κανέναν να κοιμηθεί.

Ο Πορτογάλος «εκρηκτικός» ήταν ευτυχισμένος στο λευκό club, όπου η μορφή του είχε φτάσει σε μια θρυλική διάσταση, όπου είχε μπορέσει να πάρει το πέμπτο Champions League του. Αλλά μια μέρα του Ιανουαρίου του 2018, αηδιασμένος απ’την έλλειψη διακριτικότητας του προέδρου Florentino Perez, ο οποίος του είχε υποσχεθεί στον Ιούνιο του 2017 μια βελτίωση της σύμβασης που δεν υλοποιήθηκε ποτέ, απογοητεύτηκε.

Κι αυτό που κατέληξε να τον βυθίσει ήταν ακριβώς η προσπάθεια της Μαδρίτης να τον κάνει ευτυχισμένο, δηλαδή, η χειρονομία να μπορεί να διευκολύνει την αναχώρησή του το καλοκαίρι, αν πληρούνταν οι σωστές συνθήκες. Ήταν η εποχή στην οποία το λευκό club είχε κάνει μια ανάγνωση που τώρα μπορεί να το καταδικάσει στο να απαλλαγεί απ’τον μύθο. Σκεφτόταν ότι ο Ρόναλντο ήταν τελειωμένος κι ότι το να του ανοίξει την πόρτα μ’ένα υπογεγραμμένο έγγραφο δεν θα’χε τέτοιες συνέπειες.

Η απόδοση του Πορτογάλου επιθετικού στον πρώτο γύρο της Liga μπορούσε να οδηγήσει στην κατανόηση αυτού. Κανείς δεν θυμήθηκε τι είχε συμβεί στην προηγούμενη σεζόν στην οποία ο Ρονάλντο ξεκίνησε σε λειτουργία ντίζελ και κατέληξε ως ένας αντιδραστήρας στη Liga και στο Champions League. Αλλά αυτό, σκέφτονταν στο club, δεν επρόκειτο να επαναληφθεί. Τότε, στο σενάριο ταίριαξε το να΄χε ο Κριστιάνο διευκολύνσεις για να φύγει το καλοκαίρι του 2018, επειδή «κανείς δεν επρόκειτο να του πληρώσει αυτό που του πληρώνουμε εδώ σε ηλικία 33 ετών και, φυσικά, κανείς δεν θα’ρχοταν μ’αυτά τα χρήματα».

Η σκιά του Neymar

Ο Neymar, εν τω μεταξύ, εξακολουθούσε να αιωρείται πάνω από το Σαντιάγκο Μπερναμπέου όπου αναστέναζαν να υπήρχε ένα κενό στο γαλαξία για να το γεμίσουν μ’έναν ακόμα σούπερ σταρ που έστελνε επίσης μηνύματα που προσκαλούσαν την αισιοδοξία. Κι ο Ζιντάν, εν τω μεταξύ, πίεζε στα γραφεία ζητώντας να έκαναν ευτυχισμένο τον καλύτερό του παίκτη. Αυτά τα χρήματα συμφωνήθηκε να’ναι 100 εκατομμύρια, πάντα εφόσον η ομάδα που ερχόταν μ’αυτό το ποσό δεν ήταν ένας άμεσος αντίπαλος. Σκέφτονταν την Κίνα, τις Ηνωμένες Πολιτείες κλπ. Τον Κριστιάνο τον σκότωσε που έβαλαν ένα νούμερο στην έξοδό του, αν κι ο ίδιος είχε ζητήσει διευκολύνσεις.

Αλλά βλέποντάς το υλοποιημένο σ’ένα χαρτί, θύμωσε. "Αν αξίζω 100 εκατομμύρια, είναι ότι δεν με θέλουν". Ο Ρονάλντο θεωρούσε ότι ήταν ένα γελοίο νούμερο για τα χρήματα που διακινούνταν στην αγορά μετά τη μεταγραφή του Neymar στην PSG. Ένιωθε ότι ο σύλλογος του είχε βάλει μια τιμή όταν σκεφτόταν ότι δεν την είχε. Είδε εκείνη την υποτίμηση ως προσβολή. Τότε αποφάσισε να φύγει.

Η σεζόν συνέχισε την πορεία της. Η Μαδρίτη κατέκτησε το Champions League. Ο Ρονάλντο ήταν ο πρώτος σκόρερ του τουρνουά. Άφησε για την ιστορία το ψαλιδάκι του Τορίνο, όπου περιέργως ερωτεύτηκε τους οπαδούς της Γιουβέντους, τον σεβασμό που έδειξαν μετά απ’το εξαιρετικό του γκολ. Εξερράγη με άσχημο τρόπο μετά το Κίεβο. Και τώρα παραμένει αποφασισμένος να φύγει εκτός κι αν υπάρξει μια απρόβλεπτη στροφή των γεγονότων.

Το τελειωμένο όνειρο

Το έγγραφο των 100 εκατομμυρίων υπάρχει. Σφάλμα υπολογισμού της Μαδρίτης; Αδεξιότητα στην προσπάθεια να’χει ικανοποιημένο έναν θρύλο; Άθλια διαχείριση; Μπορεί να υπάρχει μόνο ένα σημαντικό πρόσωπο στο club; Φθορά στη συνύπαρξη μ’έναν τόσο ξεχωριστό παίκτη; Είναι η σωστή στιγμή για μια υποθετική πώληση; Το γεγονός είναι ότι ο Cristiano έχει ξυπνήσει απ’το madridista όνειρό του.






Η σελίδα της στήλης στο facebook:


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.