News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Cristiano Ronaldo, τόσο «Allegri» με τη Juve

Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

Του J. L. Calderón

Ο τεχνικός, ο τελευταίος που ενθουσιάζει τον εκρηκτικό, στον οποίο βρέχουν έπαινοι απ’το Τορίνο


Ο Κριστιάνο είναι τόσο ικανοποιημένος. Θα μπορούσε να ειπωθεί ότι είναι «τόσο Allegri». Επειδή στην Ιταλία μιλάνε για μια συνομιλία του παίκτη με τον προπονητή της Γιουβέντους που φέρεται να κατέληξε να ενθουσιάσει το ακόμη λευκό αστέρι, αηδιασμένο βλέποντας το τέλος της λευκής εποχής του, αλλά ενθουσιασμένο με τη βροχή των επαίνων και των χειρονομιών αναγνώρισης που του έρχονται απ’τον κόσμο Juve, τον επόμενο προορισμό του αν δεν αλλάξει τίποτα. Αν ο Cristiano ήθελε αγάπη, την έχει σε τόνους, διότι στο Τορίνο κι έξω απ’το Τορίνο η άφιξή του έχει μετατραπεί στην πιο επιθυμητή περιπέτεια από συμπαίκτες, οπαδούς κι όλα τα είδη των bianconeras θρύλων. Όλα ένα κόκκινο χαλί για έναν εκρηκτικό που εδώ και μέρες ξεσηκώνει τα πάθη στην ιταλική πόλη και στο περιβάλλον του συλλόγου.

Ο Allegri είναι ο τελευταίος που του ανοίγει διάπλατα τις πόρτες. Δεν είναι περίεργο, γιατί χωρίς να γνωρίζει ακόμα ότι μια μέρα θα προπονούσε τον Cristiano, παραδόθηκε ήδη σ’αυτόν πριν τρεις μήνες μετά το ρεσιτάλ του Πορτογάλου στο πρώτο σκέλος των προημιτελικών του Τσάμπιονς Λινγκ, τη νύχτα του μεγαλοπρεπούς ψαλιδιού του. «Είναι ο καλύτερος στον κόσμο τα δύο τελευταία χρόνια. Έχει μια διαύγεια που δεν έχει κανένας άλλος. Το κοινό έχει δώσει ένα μάθημα. Το ποδόσφαιρο είναι ένα σόου κι όταν υπάρχει μια τέτοια κίνηση (αναφερόμενος στο ψαλιδάκι), είναι σωστό να χειροκροτάς», επεσήμανε.

Άλλοι βαρέων βαρών στην ιστορία της Γιουβέντους έχουν μιλήσει επίσης δυνατά και καθαρά, ανεβαίνοντας ανεπιφύλακτα σ’αυτό το ασταμάτητό κύμα επαίνων προς τον Πορτογάλο εκρηκτικό και το θετικό της άφιξής του στο Τορίνο. «Δεν θα εκπλησσόμουν να δω τον Ρονάλντο στη Γιουβέντους, θα ήμουν ευτυχής, γιατί είναι αυτό που χρειάζεται ο κόσμος της Γιουβέντους, να βρει νέα είδωλα και να τα εκθειάσει», δήλωσε ο Μπουφόν σε μια συνέντευξη στο Sky Sport. «Θα’ταν η καλύτερη διαφήμιση για το ιταλικό ποδόσφαιρο. Είναι επιβεβαίωση του πως η Γιουβέντους ως κοινωνία, με τον Andrea Agnelli και την οικογένειά του, είναι ικανή να προσαρμόζεται στις εποχές, κι ακόμα και να τις προλαβαίνει», πρόσθεσε ο θρυλικός bianconero αρχηγός.

Ο Emre Can, νέα υπογραφή της Juventus, εντάχθηκε στον ενθουσιασμό που έχει προκαλέσει η δυνατότητα του να’χει τον Cristiano συμπαίκτη, κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του: «Για κάθε παίκτη θα’ταν μεγαλειώδες να μπορεί να παίζει με κάποιον σαν αυτόν».

Τα χρήματα δεν έχουν σημασία

Ο Lippi, ένας άλλος μύθος της Juventus, εντάσσεται επίσης στη λίστα εκείνων που θέλουν τον Cristiano να υπογράψει για το ιταλικό σύνολο με κάθε κόστος, επειδή η ώθηση που θα έδινε στο ιταλικό ποδόσφαιρο θα’ταν θεαματική. «Τεχνικά είναι ένας εκπληκτικός παίκτης, ένας εξαιρετικός επαγγελματίας. Είναι 33 ετών, αλλά θα παίξει ακόμα τρία ή τέσσερα χρόνια σ’ένα υψηλό επίπεδο. Είναι ένας παίκτης που σκοράρει περισσότερα γκολ απ’τα παιχνίδια που παίζει. Σκοράρει 50 ή 60 κάθε χρόνο. Πρέπει να’μαστε ικανοποιημένοι και ν’αφήσουμε κατά μέρος την οικονομική πτυχή», δήλωσε στο Radio Rai.

Ο Λίπι επιμένει ότι τα χρήματα είναι το λιγότερο: «Να σκεφτούμε την τεχνική πτυχή και να προσπαθήσουμε να’μαστε ικανοποιημένοι, γιατί μετά από πολλά χρόνια θα’ρθει στην Ιταλία ένας μεγάλος παίκτης», κι απέκλεισε το ότι σημαίνει ένα πρόβλημα για τ’αποδυτήρια: «Στην Γιουβέντους υπάρχουν έξυπνοι παίκτες, κι αυτός είναι ένας απ’τους λόγους για τους οποίους κερδίζουν συχνά. Οι έξυπνοι άνθρωποι γνωρίζουν πολύ καλά ότι ένας πρωταθλητής όπως ο Ρονάλντο δεν μπορεί να’χει το μισθό ενός κανονικού παίκτη. Έχει διαφορετικό».





Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.