News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Cristiano Ronaldo-Ρεάλ Μαδρίτης: ιστορία μιας ρήξης

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

Του Jesús Sánchez

Οι λόγοι που μπορούν να προκαλέσουν την έξοδο του Πορτογάλου "εκρηκτικού" απ’τον λευκό σύλλογο


Ο Cristiano Ronaldo αποφάσισε εδώ και καιρό ότι ήθελε να φύγει απ’τη Ρεάλ Μαδρίτης. «Το κεφάλι μου δεν είναι για περισσότερα. Νιώθω απροστάτευτος. Αν έχω να σκοράρω ένα μήνα, στο Μπερναμπέου με αποδοκιμάζουν και το club αρχίζει να μιλά για τους διαδόχους, για άλλες μεταγραφές». Αυτή ήταν η ζωτική του προσέγγιση τους τελευταίους μήνες. Τους έχει περάσει λίγο πολύ καλά, με την παρηγορητική φροντίδα του φαρμάκου του γκολ. Η αποθέωσή του στο Champions League, ακριβώς στο Τορίνο, τον ηρέμησε μέχρι που αφού άγγιξε τη δόξα στο Κίεβο, στο ίδιο το γήπεδο που κατέληξε να φωτίσει το «Δέκατο Τρίτο», εξερράγη άκαιρα.

Ήταν μια πολύ χαρακτηριστική άνοδος του τόνου στην καριέρα του (έτσι νόμιζαν στο σύλλογο), η πολλοστή παιδικότητα ενός ανθρώπου ευέξαπτου και ειλικρινή, τον οποίο νικούσαν πάντα οι χειρονομίες. Οι τρόποι που τόσες φορές τον πρόδωσαν δεν ήταν κατάλληλοι, αλλά χρησίμευσαν για να αντικατοπτρίσουν τη βαθιά ενόχληση του Πορτογάλου επιθετικού, το λάβαρο της δεύτερης χρυσής εποχής του λευκού club, που εκτός από στροφή των γεγονότων θα παίζει με τη Γιουβέντους την επόμενη σεζόν θέτοντας τέλος σε εννέα χρόνια στα λευκά.

Όπως και τόσες άλλες φορές, η Μαδρίτη υποβάθμισε αυτό το θέμα λαμβάνοντάς το ως την προτελευταία χαζομάρα του Κριστιάνο. Ένα ξέσπασμα, σκέφτηκε, καθώς συνέχιζε να σκέφτεται την υπογραφή του Neymar, μια εμμονή για τον Florentino Pérez όλα αυτά τα χρόνια. Ο Cristiano θα αναθεωρήσει. Ήταν η στάση, εντελώς λανθασμένη προς το παρόν. Το ερώτημα είναι: Τι οδήγησε τον Cristiano να τραβήξει τη σκανδάλη, να μιλήσει σε παρελθοντικό χρόνο για την ομάδα με την οποία μόλις είχε ανέβει και πάλι στον ουρανό με το 13ο Ευρωπαϊκό Κύπελλο;


Ο Κριστιάνο αισθάνεται ότι η Μαδρίτη τον έχει παραμελήσει προοδευτικά μέχρι να θέλει να τον συνταξιοδοτήσει σε αναζήτηση ενός διαδόχου, σαν η επιθυμία να’ταν να προλάβει μια αθλητική παρακμή που δεν καταλήγει να’ρθει, αλλά που θα ταίριαζε με το σχεδιασμό άλλων πρότζεκτ. Ο Cristiano κέρδιζε Champions League και Χρυσές Μπάλες, αλλά το «σούσουρο» ήταν ο Neymar, ένα καρφωμένο αγκάθι στον Florentino. Ενώ μεγάλωνε η μορφή του «7» για να φτάσει σε κάποια επίπεδα στα οποία έμπαινε σε σύγκριση με το αιώνιο «9», τον Ντι Στέφανο, τον μύθο του madridismo, ο Ρονάλντο βίωνε ένα πολύ παράξενο συναίσθημα: παρατηρούσε κάποια θεσμική αποκόλληση, σαν στο λευκό κλαμπ να ταίριαζε μόνο ένα μεγάλο εγώ. Δεν ήθελε ένα κόκκινο χαλί στο Valdebebas, αλλά την αντιμετώπιση του μύθου που απ’την άλλη πλευρά του χορηγούταν ήδη.

Μετά την κατάκτηση του Δωδέκατου στο Κάρντιφ με δύο γκολ του Κριστιάνο, ο σύλλογος, με μια κλήση του Φλορεντίνο, του υποσχέθηκε μια βελτίωση της σύμβασης που δεν ήρθε ποτέ. Μέχρι τον Δεκέμβριο, ο Ρονάλντο έπαιξε μ’αυτή την καούρα. Δύο στιγμές τον φέρνουν σχεδόν στο έλκος. Στην προετοιμασία, το πλάνο που σχεδιάστηκε απ’την ομάδα των συνεργατών του ήταν να ξεκινήσει σε άριστη κατάσταση για να προσπαθήσει να παίξει σε υψηλό επίπεδο μέχρι το Δεκέμβριο, να ξαναγεμίσει τις μπαταρίες τον Ιανουάριο και να τελειώσει τη σεζόν σε αστρικό πλάνο όπως το 2017.

Ο Κριστιάνο έκανε πρεμιέρα στο Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ κι έλαμψε στο Camp Nou στο Supercopa της Ισπανίας μέχρι την αμφιλεγόμενη δεύτερη κίτρινη που του κόστισε την αποβολή, και την τιμωρία για ένα παιχνίδι, και την αδέξια μετέπειτα αντίδρασή του όταν έσπρωξε τον διαιτητή De Burgos Bengoetxea, για την οποία τιμωρήθηκε για άλλα τέσσερα παιχνίδια. Ο σύλλογος έκανε προσφυγή. Αλλά μόνο ο Ζιντάν βγήκε μπροστά γι 'αυτόν με εκείνο το «εδώ συμβαίνει κάτι», ίσως η μόνη «mourinhesca» συνέντευξη Τύπου του Ζιζού. Κανείς απ’το club δεν ύψωσε τη φωνή του μπροστά σ’αυτό που ο Cristiano είδε ως μια αδικία. Μόνο ο Zidane, εξ ου κι ο ευλαβικός σεβασμός που είχε ο Cristiano για τον Γάλλο προπονητή, ένας δεσμός που πλέον έχει εξαφανιστεί.


Στη συνέχεια, η Μαδρίτη παράτησε το πρωτάθλημα σ’εκείνους τους πρώτους αγώνες χωρίς τον goleador αναφορά της, ο οποίος δεν ήταν καλά στον πρώτο γύρο. Αλλά ήρθε ο Δεκέμβριος και η ανακήρυξή του ως νικητής της Χρυσής Μπάλας. Δεν υπήρξαν επίσης νέα για τη βελτίωση του συμβολαίου. Το club πίστευε ότι εκείνη η κοιλιά στην απόδοση του επιθετικού ήταν πια οριστική ενώ συνέχιζε να φλερτάρει τον Neymar. Όχι μόνο διακήρυττε ότι είχε μετρητά για να αναλάβει μια υπογραφή τέτοιου μεγέθους όσο αυτή του Ney, αλλά ανέβαλλε και την αύξηση του μισθού στον μύθο του. Στο γκαλά του Παρισιού, ο Φλορεντίνο συνέχισε να κάνει νεύματα στο βραζιλιάνικο αστέρι, παρόν επίσης στην εκδήλωση. "Αν θέλεις να κερδίσεις τη Χρυσή Μπάλα, έλα στη Μαδρίτη", είπε πριν σηκώσει ο Κριστιάνο και πάλι το τρόπαιο. Εκείνο αποδείχτηκε ακατανόητο για τον Ρονάλντο.

Ο Cristiano ήταν ήδη στο στόμα του καθενός εξαιτίας των προβλημάτων του με την εφορία. Τώρα έχουν επιλυθεί με την αποδοχή ενός προστίμου 18,8 εκατομμυρίων ευρώ και δύο ετών φυλάκισης για φορολογική απάτη. Αυτό σημαίνει ότι από τώρα και στο εξής κάθε έγκλημα του Πορτογάλου θα σήμαινε την είσοδό του στη φυλακή. Το σκάνδαλο το αποκάλυψε η El Mundo στις 25 Μαΐου του 2016. Στις 14 Ιουνίου, 20 ημέρες αργότερα, το λευκό club εξέδιδε μια ανακοίνωση στηρίζοντας τον Πορτογάλο. Η επιθυμία της Μαδρίτης να αποσυνδεθεί απ’τα προβλήματα του Κριστιάνο, στον αντίθετο δρόμο από εκείνον που διάνυσε η Μπάρτσα με τον Μέσι, ενόχλησε πολύ τον Ronaldo, ο οποίος έχει επιλύσει πια αυτό το πρόβλημα μόνος του, αλλά με τη σκιά της φυλακής.

Όλα αυτά διάβρωσαν τη σχέση μεταξύ Κριστιάνο και Φλορεντίνο, τώρα χαλασμένη. Ο παίκτης συνέχιζε να κλείνει χρόνια και να γράφει ιστορία κι ο πρόεδρος, ο οποίος προσπάθησε να υλοποιήσει τη βελτίωση της σύμβασης μία εβδομάδα πριν απ’το Παγκόσμιο Κύπελλο (ένα χρόνο μετά την κλήση), αναζητούσε έναν άλλο ήρωα. Το club φαίνεται να’χει δει τώρα τα αυτιά του λύκου στην πιθανή αποχώρηση του «παίκτη βιτρίνα» του. Και θ’αρχίσει το φλερτ για να δείξει τον χαμένο σεβασμό. Θα’ναι αργά;




Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.