News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Cristiano Ronaldo-Real Madrid, η συλλογική ήττα

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

Η γνώμη του Jesús Sánchez


Ο Κριστιάνο Ρονάλντο και η Ρεάλ Μαδρίτης θα χωρίσουν τα μονοπάτια τους την εβδομάδα που αρχίζει τώρα, ακριβώς εννέα χρόνια μετά την έναρξη μιας απ’τις πιο παραγωγικές σχέσεις στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Κανείς δεν έχει μια κρυστάλλινη σφαίρα για να μαντεύει το μέλλον και δεν υπάρχει τίποτα πιο καθηλωμένο σε αλλαγές απ’τον άστατο κόσμο του αθλητισμού, γεμάτος ενδιαφέροντα, όπου οι βουλήσεις αγοράζονται, τα αισθήματα αλλάζουν και τα λόγια είναι βρεμένο χαρτί. Ούτε κι αφθονεί η μνήμη. Ακόμα και να σκεφτόμαστε αυτό, οι πιθανότητες να συνεχίσει ο Πορτογάλος επιθετικός να παίζει κάθε Κυριακή στο Bernabéu είναι απομακρυσμένες. Πρόκειται για έναν σεισμό για την ομάδα που μόλις κέρδισε και πάλι το Champions League. Για τον παίκτη μπορούν να ανοίξουν άλλοι ορίζοντες, αλλά κανείς δεν ξέρει αν με τέτοιο μεγαλείο. Εκτός απ’τη Γιουβέντους, αν τελικά καταλήξει ο Κριστιάνο στο Τορίνο, όλοι χάνουν. Είναι η συλλογική ήττα.

Δεν υπάρχει επιστροφή. Η μάχη είναι τώρα στους τρόπους. Όλοι αναζητούν ένα άλλοθι. Η Μαδρίτη καλεί τον παίκτη να πει ότι είναι αυτός, και μόνο αυτός, που θέλει να φύγει. Αυτό δεν πρέπει να είναι αληθινό, φυσικά, αλλά θα’ταν πιο ανεκτό για την επόμενη σεζόν, σε περίπτωση που η μπάλα δεν μπαίνει. Η ρήτρα εξόδου χορεύει ανάλογα με τη στάση του Κριστιάνο. Αν κάνει το πρώτο βήμα, κάνει 100. Εάν δεν υπάρξει δήλωση, 1 δις. Ο Πορτογάλος επιθετικός δεν καταπίνει τους εκβιασμούς αν και μπορεί να αισθάνεται πιεσμένος, γιατί έχει δώσει ήδη τον λόγο του στην Γιουβέντους και η πρωταθλήτρια Ιταλίας υπογράφει μόνο στα 100. Πρόθυμοι να παραχωρήσουν κάτι (και τον πράκτορά του τον ενδιαφέρει), θα μπορούσε να φτάσει να κάνει μια δήλωση. Είναι δύσκολο να υπογράψει μια ρήτρα εμπιστευτικότητας που ν’αγοράζει τη σιωπή του όταν λέει την ιστορία της αποχώρησής του. Δεν θέλει κανέναν να του γράψει την ιστορία. Ούτε και θα το’παιρνε πολύ καλά να βρεθεί μαζί με τον Florentino Pérez σε μια εκδήλωση.

Η πραγματικότητα είναι ότι φεύγει λόγω του προέδρου, επειδή ήθελε να αποσυρθεί στη Μαδρίτη. Ήταν το όνειρό του.


Σίγουρα ο Κριστιάνο αμάρτησε αφόρητα τα τελευταία χρόνια. Τα ξεσπάσματά του ήταν πολυάριθμα. Αυτό του Κιέβου αποδείχτηκε ντροπιαστικό. Ο οπαδός της Μαδρίτης έχει στον αμφιβληστροειδή τον Cristiano να μιλάει για την ομάδα του σε παρελθόντα χρόνο πριν παραλάβει ο Sergio Ramos το Δέκατο Τρίτο. Ο ποδοσφαιριστής, είχε συσσωρεύσει την ενόχληση μιας υποσχόμενης αύξησης του μισθού που δεν ήρθε ποτέ, ενώ συνέχιζε το παραλήρημα για τον Neymar για τον οποίο υπήρχαν χρήματα στο ταμείο. Συνέβησαν κι άλλες αγένειες. Ένιωσε μια κάποια αποκόλληση. Δεν σκόραρε στον τελικό του Κιέβου, απογοητευτική λεπτομέρεια στην ιδέα του για το παιχνίδι, κι όλη αυτή η καούρα βγήκε σε άσχημη ώρα.

Αυτές τις μέρες, αυτή η αδεξιότητα του Ρονάλντο μπορεί να’χει αναισθητοποιήσει ένα συγκεκριμένο μέρος των οπαδών, τόσο ήρεμο στην αφομοίωση της πιθανής του αποχώρησης, σαν να πηδάει απ’το σκάφος ο οποιοσδήποτε. Ένα τμήμα των κερκίδων του Bernabéu ήταν πάντα ερωτευμένο με τα γκολ του, αλλά όχι με την προσωπικότητα. Υπήρξαν ακόμη κι εκείνοι που αποδοκίμασαν. Δεν υπάρχουν διαδηλώσεις που να του ζητούν να επανεξετάσει και να μείνει. Ούτε κι ο Lopetegui, ο πρώτος προπονητής σε εννέα χρόνια που θα βγει στο γήπεδο χωρίς τα 40 ή 50 γκολ που εξασφάλιζε ο Cristiano ανά σεζόν, έχει πάει στο σπίτι του για να τον πείσει να μείνει. Η Μαδρίτη δεν λειτουργεί έτσι. Κι ο Ρονάλντο θα μπορούσε να φύγει αφήνοντας πίσω του 451 γκολ, κορυφή στην ιστορία του συλλόγου, και 16 τίτλους, τέσσερα Champions League μεταξύ άλλων. Είναι ο άνθρωπος που οδήγησε τη Μαδρίτη στο να αφήσει τον λογαριασμό των Ευρωπαϊκών Κυπέλλων με τη Barça του Messi στο 13-5, δηλαδή στην ίδια χιλιομετρική απόσταση που υπήρχε πριν απ’τον azulgrana μεσσία (9-1).


Σίγουρα η αμαρτία του Florentino είναι να θεωρεί εαυτόν τον σημαντικότερο άνθρωπο του συλλόγου. Και μπορεί να’ναι. Αλλά οι ήρωες βρίσκονται στο γήπεδο. Απ’αυτή την οπτική, η σχέση με τον Κριστιάνο έχει διαρκέσει πολύ πιο πέρα ​​απ’το λογικό. Απλώς έχουν ανεχτεί ο ένας τον άλλο. Τον Cristiano τον ενδιέφερε η διάσταση του μύθου που του έχουν δώσει οι θρίαμβοι του στη Μαδρίτη κι απολάμβανε πολύ τη ζωή στην πρωτεύουσα. Ο Φλορεντίνο έχει υπομείνει επειδή με τον Πορτογάλο «εκρηκτικό» του’χει πάει κινηματογραφικά. Όσκαρ στην υπογραφή... του Ramón Calderón. Ο σύλλογος ρίσκαρε να πληρώσει 90 εκατομμύρια κι εκείνο ήταν μια μαεστρική φάση. Τώρα, ο Perez θεωρεί ότι η πώληση μπορεί να’ναι επίσης.

Το διαζύγιο είναι προφανές. Ο Cristiano δεν είναι χαρούμενος και θέλει να φύγει χωρίς να ξέρει αν η σταδιοδρομία του θα’ναι τόσο ένδοξη από τώρα και στο εξής, μακριά από το Bernabéu, αλλά η απόφασή του δεν έχει να κάνει με τα χρήματα. Η Μαδρίτη επρόκειτο να του πληρώσει τα ίδια που θα του δίνει η Juve, αν ολοκληρωθεί η μεταγραφή. Ο Florentino, πολύ αηδιασμένος απ’την αγένεια του Κιέβου, δεν θέλει να τον ευχαριστήσει πια. Μερικές φορές του έλεγε πράγματα που ο Κριστιάνο δεν θέλει να ακούει. Και τον έχει συνταξιοδοτήσει, αν και η αθλητική παρακμή του δεν είναι εμφανής: 44 γκολ σε 44 παιχνίδια. Ο επαγγελματισμός του είναι άψογος. Ποιος προσέχει περισσότερο από τον Ρονάλντο; Ο Florentino έχει κουραστεί να τον ευχαριστεί επειδή το νέο αυτοκόλλητο είναι ο Neymar. Έχει κουραστεί απ’τη μάρκα CR7. Κι ο Cristiano, ο οποίος αισθάνεται ο βασιλιάς, δεν θέλει αντιμετώπιση πληβείου. Η ρωγμή πριν απ’το σεισμό. Στο επίκεντρο του σεισμού, η Μαδρίτη, στο χείλος μιας εποχής αβεβαιότητας.


Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.