News Update :

powered by Agones.gr - livescore

Cristiano Ronaldo και Messi, Χρυσές πτώσεις

Κυριακή 1 Ιουλίου 2018

Του Rubén Jiménez

Φεύγουν απ’τη Ρωσία την ίδια μέρα κι ανοίγουν το εύρος για τον καλύτερο στον κόσμο


Κριστιάνο Ρονάλντο και Leo Messi έχουν μοιραστεί την Χρυσή Μπάλα από το 2008. Το τρόπαιο που δεν έχει καταλήξει πάνω απ’το τζάκι του ενός το’χει κάνει στο σκρίνιο του σαλονιού του άλλου. Μέχρι φέτος; Ο πρόωρος αποκλεισμός τους απ’το Mundial και η κακή τους απόδοση ανοίγουν τον κατάλογο των υποψηφίων στο χρυσό βραβείο κι επιτρέπουν ν’αμφισβητηθεί για πρώτη φορά σε μεγάλο χρονικό διάστημα το δυοπώλιο στην κορυφή του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Είπαν αντίο στη Ρωσία την ίδια μέρα, με λίγες ώρες διαφορά και μ’ένα παρόμοιο συναίσθημα, της έλλειψης ηγεσίας. Οι εθνικές τους τους χρειάζονταν και οι δύο καλύτεροι παίκτες στον κόσμο δεν εμφανίστηκαν. Έχασαν την (προ)τελευταία τους ευκαιρία να μπουν στον Όλυμπο των παγκόσμιων πρωταθλητών. Το Κατάρ θα βρει τους Cristiano και Messi με 37 και 35 χρόνια αντίστοιχα, μια ηλικία στην οποία μπορούν να παίξουν αλλά στην οποία μπορεί να μην κυριαρχούν όπως κάνουν τώρα.

Μια κυριαρχία που δεν έχουν παρουσιάσει στη Ρωσία. Κανένας από τους δύο δεν βρέθηκε στο ύψος του ανταγωνισμού και οι υποψηφιότητές τους στη Χρυσή Μπάλα είναι πολύ κακοποιημένες. Για πρώτη φορά εδώ και χρόνια υπάρχει μια πραγματική πιθανότητα αλλαγής ισχύος στο ποδόσφαιρο. Mbappé, Neymar, κάποιος Ισπανός παίκτης; Τα ονόματα των υποψηφίων στο να διαδεχθούν στον κατάλογο του βραβείου και στον ύψιστο σεβασμό του ποδοσφαίρου είναι τα γνωστά. Μένει ένα απ’αυτά πρέπει να αναλάβει τη στιγμή και να κάνει ένα βήμα μπροστά.

Και οι δύο κλείνουν τη σεζόν με τίτλους με τους συλλόγους τους (Liga και Copa ο azulgrana, Champions League ο madridista), αλλά με μια κακή γεύση στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Δύο από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών που καίνε τις πιθανότητές τους να γίνουν κάποια φορά παγκόσμιοι πρωταθλητές. Δύο Χρυσές πτώσεις για να κλείσουν τη σεζόν 17-18.




Η σελίδα της στήλης στο facebook:
Share this Article on :
 

© Copyright Opadoi Live 2010 -2011 | Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates | Powered by Blogger.com.